måndag, oktober 26, 2020

19-25/10

19/10 måndag - Elliott hade ont i magen, det började kvällen innan. Men jag tyckte han skulle försöka gå till skolan ändå. Så det gjorde han. Själv åkte jag till hälsokontrollen på Slottstaden, fick mina provsvar osv. Hon tyckte jag skulle kontakta min vanliga läkare för bättre prov på sköldkörteln. Ena värdet gör att det ser ut som jag får alldeles för hög dos levaxin, andra värdet som att jag behöver det för att få upp det värdet. Hon tyckte man skulle ultraljuda sköldkörteln också. Orka! Alltså orka gå till läkare i dess tider? Sen stod det i kommentarerna på mina provsvar att det indikerar B12 brist. Det har jag sett förut också, men det sa läkaren inget om. Får väl äta lite extra B-vitamin. Mitt blodvärde var bra men järnet lågt. Så hon tyckte jag skulle ta lite extra tillskott av järn. Att jag är trött är säkert alla faktorer tillsammans, sköldkörtel obalans, hormonobalans pga klimakteriet samt lågt järn och stress... Ingen som vet vad som påverkar vad. 

Åkte hem och jobbade efter läkarbesöket. En timme innan Elliott skulle sluta ringde han och hade ont i magen och ville hem. Så jag hämtade honom på skolan. Blev lite stressigt då jag skulle ha ett Teams-möte kl 14, och hämtade honom 13.50 så jag hann precis hem till mötesstarten. Det var ett IT möte och var hyfsat långt men väldigt bra. Jag fick på mig att skriva protokoll. 

Köpte några rosor till oss

 Joakim hade fått en blomma från sin mamma, till Elliott. Den var cool tyckte han :-).

Snygg!

20/10 tisdag - Elliott hade ont i halsen när han vaknade, plus att han nös en massa. Han fick inte gå till skolan. Jag jobbade hemifrån. Det var fullt upp. Lagade pasta med korvsås till lunch. Jättegott! Hann precis äta upp innan det vara Teamsmöte. Många möten nu för tiden! Detta var långt, över två timmar. Men intressant. Och kul att ses så ofta nu (möten med de andra kontoren). Det är positivt :-). Och att jag blir mer insatt i hela verksamheten, är med på ledningsmöten och nordiska möten. Spännande. Men det tar lite tid från det jag egentligen har att göra. För det är ju inte så att min lista över uppgifter är speciellt kort om man säger så :-). 

Gosekatten

Efter jobbet åt vi bullar med diverse pålägg och tittade på "La casa de Papel". Sen spelade vi Alias med Elliott. Och sen var det nattinatti. 

21/10 onsdag - Elliott snörvlade och hostade här på morgonen. Själv hade jag ont i halsen och var väldigt kittlig i näsan. Blä för det! Vi vill inte ha några förkylningar eller om det skulle vara värre grejor. Usch och fy! Jobbigt! Ingen av oss har feber i alla fall. Joakims mamma kom och lämnade nybakade bullar och köttfärslimpa till oss. 

Rosor jag köpt Lidl

Vi gjorde tortellini till gubben till lunch och åt själva bullar med pålägg.

Jag jobbade till halv sju och sen gjorde vi mackor med köttfärslimpa på. Supergott. Det blev vår middag. Vi tittade på Skavlan och kände oss förkylda och gick och la oss. 

22/10 torsdag - Kände mig ännu mer förkyld denna natten än jag gjorde dagen innan. Satte mig att jobba  direkt. Joakim mer förkyld än jag denna dag. Blä för förkylningar alltså! 

Denna gosekatt!
23/10 fredag - Hade semesterdag och tog det lugnt. Fick äntligen tid att titta på alla filmer pappa digitaliserat. Kul! Och jag kom ikapp med bloggandet lite. Elliott tittade förbi och passade på att hämta sina presenter till Michael, när Michael var iväg på ärende. Joakim var en sväng i lokalen och då passade jag på att gå en lång promenad. Jag gick ner till havet. Precis när jag kom dit började det regna. Jag trodde det skulle spricka upp, men tji fick jag :-). Jag lyssnade på ljudbok (Keplers nya) och det var jätteskönt att gå. Men jag blev helt slut trots att jag gick i hyfsat lugn takt. Var ute en timme. Tänkte på hur skönt det ska bli när vi får hund. Att gå ut på promenader med en fin vovve. 

Nere vid havet, ett fint litet hus

Nypon är så fina

Här gick jag in

Några blommor blommar
24/10 lördag - Joakim jätteförkyld med värk i kroppen och feber. Bläää! Jag själv har en mild förkylning än så länge, sitter i bihålor och kliar massor i svalget. Dock inte så ont i halsen längre. Väldigt trött däremot. Mamma kom förbi och lämnade av päron från trädgården till oss. Så snällt! Hon hade också med sig en bukett rosor, vindruvor och salamistänger till Elliott. Vi höll avstånd och pratade bara snabbt. Sen kom Joakims mamma med pannbiffar som hon hade gjort och ville dela med sig av. Där tog vi bara kassen och pratade inte alls, känns ju jättedumt! Men vi vill verkligen inte smitta någon. Och sen kom pappa cyklandes med fruktsallad som de hade gjort och vi fick av. ¨Pappa lämnade också bara över utan att vi pratade. Så snälla alla är! Vi känner oss oerhört väl omhändertagna! <3.  
Fina rosor från mamma

Joakim blev bara sämre och sämre under dagen och fick mer feber. Gör en ju lite nervös. Jag hämtade Elliott kl 21 och han ville sitta och spela lite. Så det blev en lugn kväll. Han blev väldigt glad över salamistängerna :-). 
Jag såg att Sweet var alldeles svullen om nosen. Han har en dum katt som vill ta över hans revir här... så han har nog varit i fight. Har ett litet sår under ögat vid nosen. Jag tog klorhexidin på och då kom det sååå mycket var. Stackars Sweet. Vi tryckte ut så mycket var vi kunde från hans "nos" och baddade med klorhexidin. Så får vi hoppas att det lägger sig. Han fick vara inne på natten. 

25/10 söndag - Jag sov i soffan i natt då Joakim var så febrig o sjuk. Sov ganska bra faktiskt! Vaknade tidigt och kände mig inte helt frisk men inte helt sjuk heller tack och lov. Elliott var vaken jättetidigt. Sweet var galen, han ville vara ute. Så han for runt och mjauade. Men hans nos såg bättre ut idag tyckte jag. 

Vi önskar nya valpbilder, har inte fått några på länge... Längtar tills vi får träffa dem! Nu ska vi ju inte träffa någon med tanke på att vi har någon form av förkylning här hemma. Usch för det. 

2 kommentarer:

Petra sa...

Men hur är det med er? Ingen covid 19 hoppas jag!?

Så drygt med alla konstiga provsvar. Jag håller med dig, man vill ju helst inte ens behöva besöka vårdcentralerna i dessa tider.

Kattalena sa...

Ingen covid här tack o lov!
Ja man vill helst bara hålla sig hemma 😊
Konstiga tider...