måndag, oktober 19, 2020

12-18/10

12/10 måndag - Vaknade lite sent och satte mig att jobba direkt. Vi hade måndagsmöte och ett kort ekomöte via Teams. Hämtade Elliott på skolan och fortsatte sen jobba. 

Sweet är en boll

Berättade för Elliott att vi kanske kommer att få en valp i december, han blev jätteglad! Oj nu måste vi planera och fundera! Så himla kul! Kommer att bli ett helt nytt liv på ett sätt, för det minns jag, att hundlivet är annorlunda :-). Annars känns det som att jag glömt det mesta om det! Ska bli så skönt att komma ut på promenader varje dag och så måste det ju fungera med Sweet. Och det borde det kunna göra. Oj oj oj så mycket tankar! Dagen bara försvann hur fort som helst. Vi åt tortellini till middag och gick alla tre en kvällsrunda ganska sent. Vid Elinelund kom det en helt galen bil, kändes som den skulle köra över oss trots att vi gick på trottoaren. Den körde skitsnabbt och hade släckta baklampor. Lät och var jätteudda. Blä för såna. 

Sen när vi gick tillbaka så stod den bilen där igen, som på vänt. Tyckte den var jätteläskigt och kände att det är jobbigt att gå ut när det är mörkt. Men vi kom hem och sen var det dags att lägga sig. Fast innan vi la oss åt vi Pomelo, jättegott! Och så tittade vi en snutt på La Casa de Papel innan vi somnade. 

13/10 tisdag - Vaknade 06 och väckte Elliott kl 07. Gjorde frukost till pågen och sen åkte vi till skolan. När jag kom hem så jobbade jag. Kom på att jag missat att jag skulle på provtagning 08.40 och försökte ringa dem men de hade bara telefontid efter 10... Jag hade redan tagit levaxin på morgonen så kunde ju inte gå o ta prov. Men fick tag på dem lite senare och det var lugnt. Jag kan komma imorgon istället. Puh! Så får jag se till att komma ihåg att inte ta levaxin då :-). 

Fick valpbild på förmiddagen. Oj så söta! Tänk att en av dessa kanske kan bli vår!!! 

Hur söta????
Tog lunch senare än vanlig och gick och hämtade Elliott på skolan. Det tog en timme att gå fram och tillbaka. Tog Elliotts ryggsäck på hemvägen, jisses vad tung, fick helt ont i nacke och axlar. Vad ska han få då när han går hem tänker jag? När vi kom hem fortsatte jag att jobba. Jobbade till ganska sent. 

14/10 onsdag - Lämnade Elliott på skolan och åkte sen till Slottstadens läkargrupp för provtagning (företagshälsovården). De var bra för de hade munskydd och höll avstånd. När de tog blodprovet sa de att vi båda skulle vända huvudet åt olika håll :-). De tog längd, vikt, EKG, mätte midjemåttet och så blodprov. Skönt att ha det avklarat. 

Åkte sen till kontoret och jobbade där. På lunchen gick jag några ärenden, fixade lite inför Åsas födelsedag. Det blev keso till lunch. Sen jobbade jag på. När Elliott slutade skolan hämtade jag först Joakim och sen Elliott. Vi åkte in om Michael för att hämta saker han tänkte vi kunde få nu när han flyttar. En stege mm. Vi körde sen och lämnade av sakerna i lokalen innan vi åkte hem. Fortsatte att jobba hemifrån sen. 

Sweet låg och var söt

Joakim lagade ugnsbakad fisk med vitvinssås och cremefraiche. Den brukade Elliott tycka var god, men det tyckte han inte längre. Det var ju synd :-). 

15/10 torsdag - Jobbade på och hade fullt upp. Minns inte vad vi gjorde mer? 

Sweet har många sovpositioner

16/10 fredag - Väcktes av att mobilen ringde 07.40. Hade sovit jättedåligt, var vaken mellan typ 03.30 och 06... hade äntligen somnat om när mobilen ringde. Det var Michael som undrade om jag kunde skjutsa Elliott till skolan. Det kunde jag. Han började kl 08! Så det blev till att kasta sig ur sängen, dra på kläderna och köra direkt... 

När jag kom hem igen satte jag mig att jobba såklart. På lunchen cyklade jag ner till Limhamn och träffade mamma. Vi fikade på Espressohouse, tog kaffe och scones. Jättetrevligt som alltid och gott! Har så mycket att prata om alltid :-). Vi fixade kort till Nea och sen cyklade jag hem och fortsatte att jobba. 

Var något disträ denna eftermiddag då vi fick ett mess från uppfödaren. Gällande handpenning, som vi klurade på hur vi skulle tackla. Vi kom fram till att vi får sova på saken. Känns konstigt att lägga handpenning innan man träffat valpen. Så jag jobbade även på kvällen, då jag hade massor att få rätt på på jobbet också och det var en diff som var klurig att reda ut. 

Vi bestämde oss för att hämta pizza och åt inte förrän vid 21-tiden. Hann knappt se något på TV alls innan vi skulle sova. Och sen hade jag supersvårt att somna så somnade alldeles för sent. För uppjagad av allt jobbande och hur vi skulle skriva till uppfödaren på bästa sätt. 

17/10 lördag - Sov jättedåligt och vaknade 04 och kunde inte somna om. Vaknar jätteofta just den tiden. Så frustrerande. Satte på meditationer och gjorde allt för att somna om. Lyckades väl vid 06-07-tiden eller så. Vaknade vid halv nio tror jag. Och var såååå seg. 

Vi hade ingen mjölk hemma, men jag hade en Valio Oddly good Barista havredryck som snart skulle gå ut och som jag länge tänkt testa. Och när latten var gjord och jag skeptiskt smakade på den så var den såååå god! Faktiskt godare än med mjölk! Konstigt! Så den ska jag använda framöver! Har känt att det varit jobbigt att dricka så mycket mjölk varje dag, dricker jag med havredryck istället så försvinner den huvudvärken :-). 

Vi tacklade messet från uppfödaren med att vi inte ville lägga handpenning innan vi träffat valparna. Det kanske inte var det smartaste draget, men hon sa att det var ok. Fast det känns inte som att hon tyckte det... Jaja, är det meningen att vi ska få en valp så får vi, annars är det väl inte meningen. Men hoppas att vi får hälsa på vovvarna snart :-D. Vi vill ju väldigt väldigt gärna ha en av dem. Sååå fina ser de ut att vara. Men vill självklart träffa dem innan vi lägger pengar. 

Joakim och jag åkte för att äta lite lunch. Vi tänkte testa Blå hoddans Fish and chips. Men när vi kom dit var det stängt. Så vi satte oss på uteserveringen på Via Napoli istället. Joakim tog en pizza och jag tog en mixad antipasto. Det var gott! Men det är godare hemma och så som vi får det hos mina föräldrar. Tycker ofta det blir så när man äter ute, att det inte är lika gott som hemma. Men det är mysigt på andra sätt.

Min bricka

Det var väldigt skönt att sitta ute i solen och äta. Joakim tyckte att pizzan var supergod, så det var bra! 

Joakims pizza

Sen åkte vi och handlade, jag letade efter något som det skulle stå 50 på till Åsa men det fanns inget någonstans. Pappa ringde medan vi lunchade och ville få en sak sågad i lokalen. Så jag lämnade av Joakim i lokalen så de kunde såga lite och åkte till Emporia under tiden. Där hittade jag inget med 50, inte ens på den där partyaffären och inte hittade jag någon superfin blombukett heller. Tänkte att där ju fanns en bra blomaffär nu på entréplan. Men den fanns inte kvar! Suck! Jag hittade till slut en bukett som var ok :-). 

Hämtade upp Joakim i lokalen och vi åkte hem och jag gjorde mig klar inför att åka och fira Åsas 50-årsdag. Pappa var snäll och körde mig dit! Jag satt i baksätet så vi inte skulle "andas" på varandra. Becka o Ingrid var utanför när jag kom. Vi gick in tillsammans. 

Hos Åsa var det så fint och mysigt! Vackert dukat och de hade målat om och möblerat om i vardagsrummet sen vi var där senast. Jättefint! Såg mycket större ut. Åsa hade gjort ett bildspel om sitt liv som var jätteroligt att se! Massor med bilder från svunna tider. Hon hade också hittat en resedagbok från när hon och Becka tågluffade, den fick Becka läsa i. Kul att ha kvar sådant! 

Vi bjöds på champagne och pizzaslices med cremefraiche, lök och löjrom. Supergott och lyxigt! Åsa öppnade sin present, en ginprovning. Ska bli spännande! Sen fick Jörgen o Åsa också present för Jörgen har fyllt 50 och de har firat 20-årig bröllopsdag precis. 

Födelsedagsfiraren fixar

Sååå god pizza

Såååå söt Dylan!
Sen bjöds vi in i matsalen. Åsa hade brutit en tå, stackaren. Så hon haltade fram. Jörgen skötte matlagningen och passade upp på oss alla. 

Här sitter Becka redo för middag

Vi fick Brioche med hummer till förrätt. Oj så bra det passade ihop. Supergott! 

Mums!

Mums igen! 
Och sen fick vi oxfilé med friterad rotselleri, cocktailtomater och sparris. Oj så gott! 

Min första portion, med grönpepparsås o friterad potatis. En ren njutning!

Hur söt är Dixie då?

Här har vi Ingrid också

Vi bjöds på tårta och espresso. Mmmmmm!

Supersmarrig o snygg tårta!

Dixie vill sitta hos Becka och Ingrid
Vi pratade och tittade på bilder och drack vin och åt ost och tiden bara rusade iväg. 
Ostar! Mums!
När jag tittade på klockan var hon 01 och då hade jag redan i förväg bestämt att pappa skulle hämta mig. Och just precis då ringde han och stod utanför huset :-D. Jag tackade för detta lyxiga firande och tog ett hastigt farväl. 



18/10 söndag - Försökte sova ut efter gårdagens kalas. Det gick hyfsat. Låg kvar i sängen och pratade ett bra tag innan vi kom upp. Joakim åkte till sin mamma och var där större delen av dagen. Jag hade egentid och skulle blogga, men kunde inte låta bli att städa också. Vilket var skönt! Men det hanns bara med ett blogginlägg. Elliott kom hem och hade varit ute och gått 1,5 mil dagen innan. Jag såg att det började skymma så bestämde mig för att cykla ner till stranden och beundra solnedgången. Så det gjorde jag. 

Det var några som tog ett dopp på bryggan

När jag kom hem så var Joakim hemma. Vi hämtade mat på ChopChop och lite söndagsgotter då Elliott missat fredagsmys och ville ha lite söndagsmys istället. Så vi åt lite chips och kollade "La cash de Papel".

Inga kommentarer: