måndag, oktober 14, 2019

v. 41 (7-13 okt)

måndag 7/10
Elliott var hemma med Joakim då han fortfarande hade ont i magen och nu även lite ont i halsen.
När jag kom till kontoret och öppnade kalendern blev jag glad, för finaste Joakim hade skrivit fina ord i kalendern till mig denna måndag. Hade över en timmes samtal med supporten på eftermiddagen...

Jag var hemma vid halv sextiden. Elliott hade blivit hämtad av Michael så jag hann inte träffa honom. Joakim hade värmt fryst gryta och kokat matvete till och det var hur gott som helst! Vi tittade på TV och tog det lugnt hela kvällen.

tisdag 8/10
Jobbade på kontoret. Åt lax till lunch, rester från helgen. Tog en meditation med Joakim. Väldigt skönt. Bra med paus. Dålig på att ta dem själv :-).

Åkte hem om och hämtade Joakim och vi åkte till mina föräldrar. Elliott skulle på raid med Michael så skulle komma lite senare. Mamma hade dukat fram en massa gotter! Sååå nice. Det var lax och avokado/mangosallad, skinka, salami, soltorkade tomater, oliver och buffelmozzarella. Mmm!
Gotter!
När Elliott kom såg han helt slut ut, alldeles blå under ögonen, han var jättetrött skrutten. Men han var glad och så och vi åt jättegod middag. Fläskkarré med apelsinsås, ris och sallad. Och kantareller! Mums! Så gott!
Mums!
Vi tittade på TV bland annat Kockarnas kamp och la lite pussel, ett roligt kattpussel.
Vi fick frukter i ugnen till efterrätt. Mums mums! En mycket trevlig kväll!
Fina blommor jag köpt och vindruvor från mina föräldrar
När vi kom hem fick Elliott ont i magen och kunde inte sova. Det blev lite sent innan vi alla somnade.

onsdag 9/10
Grattade Åsa som fyller år denna dag. Jobbade hemifrån en stund innan kontoret då Elliott sov läääänge denna morgon. Det tyckte jag att han kunde behöva, då han haft ont i magen och var helt slut ut kvällen innan. Stackarn. När han vaknat åkte vi till kontoret.

På lunchen gick Elliott ut en runda med Michael. Själv köpte jag lite sallad från Willys och tog en meditation med Joakim. När Elliott kom tillbaka hade han ont i foten, men det var ju bra att han kom ut på en lite längre promenad.

Elliott var på kontoret hela dagen och hade en läxa att göra, skriva en historia på 3 maskinskrivna sidor. Det tyckte han inte alls var rolig, oj oj, vad han hatar att skriva påhittade saker. Han vet inte vad han ska skriva. Med det han hade skrivit var jättebra! Bara 1 sida kvar efter denna dag. Sen fick han ont i magen, det får han med jämna mellanrum stackaren.

Vi åkte hem vid halv fem och Joakim hade förberett maten. Det blev schnitzel denna dag, Elliott som önskat det till mat :-). Jättegott blev det och vi åt oss mätta och belåtna.
Alltid gott! Favorit sen jag var liten
torsdag 10/10
Elliott hade ont i magen på morgonen och jag själv vaknade lite sent med huvudvärk och var helt slut och seg. Bestämde mig för att jobba hemifrån och meddelade eko det. Tog Treo och kaffe och satte mig att jobba. Det var en bra dag att jobba hemifrån, fick sååå mycket gjort! Man kan sitta mer koncentrerat när man är hemma. Det var massor av olika saker att få rätt på. Så det var bra.
Michael kom och hämtade Elliott på förmiddagen.

Joakim och jag åt rester av schnitzel till lunch. Jag jobbade på hela eftermiddagen tills det var dags för massage i Staffanstorp. Joakim hängde med och gick en långpromenad i Staffanstorp medan jag var på massagen, vilken var fantastiskt bra! Hon pratade också om hur viktig balansen av fettsyror är, mellan omega 6 och omega 3. Hon hade själv mått jättedåligt och haft en stor obalans när hon kollade blodproven. Och när hon sen tog omega 3 olja så mådde hon bättre och bättre för varje dag och blev helt återställd. Jag har googlat en massa på det sen och det verkar stämma. Kosten idag ger visst en stor obalans där omega 6 skapar inflammation och omega 3 läker och man helst ska ha förhållandet 1:1 mellan dessa. Sen var det en massa självinsikten och fina bilder under massagen (för mig).
Vi handlade på Citygross. En jättefin rostbiff och massor av fläskkarré.

När vi kom hem var vi trötta och inte så hungriga. Vi tog det lugnt och kollade tv.

fredag 11/10
Jag hade semester denna dag. Började med att åka till läkaren med Elliott och Michael. Elliott hade varit väldigt matt o slut på morgonen. Så jobbigt att vi inte vet vad det är. Läkaren hade tagit alla prover hon kunde komma på och allt var fint utom hans långtiddsänka som varit förhöjd vid varje provtagning och han hade lite feber även denna dag. Så det tyder på att det är någon inflammation i kroppen, någonstans. Det är så konstigt med hans magknip, bitvis extrema trötthet och förhöjda temperatur. Så hon ska skicka remiss till barnkliniken. Han fick läkarintyg till skolan. Vi kom fram till att han ska försöka gå i skolan nästa vecka och gå hem om han får för ont i magen. Mest så han får vara med lite och inte missar så mycket, nu har han varit sjuk och hemma i 3 veckor... Så synd om honom. Skönt att han är pigg mellan "skoven" i alla fall. Att det inte gör konstant ont hela tiden.

Elliott och jag hämtade upp Joakim och vi åkte till Gislöv. Mamma ringde just när vi skulle dit och berättade att nu fanns det god krabba på Malmborgs, hon skulle köpa till oss. Så snällt! Vi passade katten Mizzie, dvs höll henne sällskap och gav mat och tömde lådan.
Söta Mizzie
När vi var klara och åkte hemåt och hade kommit till Trelleborg kom jag på att jag kanske råkat sätta på spisen. Så vi fick köra tillbaka. Som tur var hade jag inte satt på någon platta :-) Så det var helt onödigt. Vi svängde in om Joakims mamma som ringde på vägen hem, hon behövde hjälp med en brandvarnare. Därifrån fick vi med oss nybakade frukostbullar med linfrön och korn till att göra dricka.

Vi upptäckte att det vi hade handlat dagen innan och var så glada för (fläskkarré och rostbiff) låg kvar i bilen. Suck. Det har legat där ett dygn så det kommer inte jag att äta. Joakim tyckte han kunde göra rostbiffen i alla fall, den kändes inte helt varm...

Lite av krabban, vilken var supergod!
Vi åkte hemåt och mamma messade att hon köpt krabba. Elliott blev överlycklig och utropade att han älskar mormor. Vi åkte in om mamma och fick krabban. Sen sprang jag in om Malmborgs och köpte en grillad kyckling till kvällsmaten.

Vi var hungriga och åt krabban direkt när vi kom hem. Jättejättegod var den! Den godaste vi ätit :-D.

Vi tog lite paus och sen började Joakim och jag på maten. Det blev Caesarsallad och den blev jättegod. Så bra mat, en rätt som vi alla gillar! Dressingen blev ovanligt god, ska ta och skriva ner den här som påminnelse:

Caesardressing 
2 äggulor
1 stor tesked kapris
7-8 sardellfiléer (Zetas i glasburk, absolut godast)
1 stor tesked dijonsenap
1-2 tsk vitvinsvinäger
ca 0,75 dl majsolja
ca 2 msk vatten
1,5 dl parmesanost, riven

1. Äggulor blandas i en smal bunke med kapris, sardell, senap, vinäger och några nypor av parmesanosten.
2. Mixa blandningen med stavmixer och häll sen i olja lite i taget under fortsatt mixning. När den är tjock, ta i vatten så du får önskad konsistens på såsen.
3. Ta i all resterande parmesanost och rör runt.

Vi har alltid kyckling, romansallad, paprika, majs, tomat, hyvlad parmesan, bacon och krutonger i salladen. Supergott.

Vi tog det lugnt och kollade TV, spelade Fortnite, såg Designated Survivor på kvällen med Elliotten.
Elliott hade mindre ont i magen denna dag än dagen innan.

lördag 12/10
Sov bra och vaknade vid halvåtta. Vid åtta kom Elliott och la sig hos mig en stund och hade jätteont i sin mage :-(. Det som varit bättre kvällen innan. Jaja. När det gick över gick jag in till honom o vi spelade Fortnite. Åt lite frukost och gick ut och pokemonade på lekplatsen här i närheten. Michael och Erik kom o hämtade Elliott för de skulle till pokemongrej i Köpenhamn.
Joakim och jag åt frukost och funderade på hur vi skulle lägga upp dagen. Vi åkte till lokalen och lämnade lite saker, vi åkte till Malmborgs och reklamerade lite mat som vi köpt som inte var bra. Vi åkte till Slottsparken och gick en runda, det var jätteskönt!
Fint i parken
Så härligt med hösten!
Fint vid dammen
Hemma åt Joakim rostbiffen som jag inte vågade äta och själv värmde jag gryta från frysen och hade matris till. Det var supergott. Vi var helt slut och kollade film på kvällen.

söndag 13/10
Mysig frukost med kaffe och rester av Caesarsallad. Vi  åkte in till Triangeln för att hitta en varm vinterjacka till mig. Jag provade och provade och det var inga som passade. Antingen alldeles för stora överlag, de som var fina och passade mig i längd osv de var för snäva över höfterna så jag kunde inte stänga dem. Tog jag större storlek hjälpte inte det så mycket. Hmmm... Min dunkappa är för kall men med något vindtätt under kanske den kan funka i vinter ändå, så nu tänker jag leta något att ha under istället :-). Hittade ett par skor som ev skulle kunna fungera för Elliott. Hans nya skor blev ju stulna så han behöver vinterkängor.

På hemvägen fikade vi på St Jacobs surdegsbageri. Det har vi inte varit på förut. Vi delade en mumsig cheesecake och några kakor. Kaffet var supergott och cheesecaken likaså. Jag älskar att fika.
Mycket mumsig fika
När vi kom hem städade vi. Det var skönt. Till middag blev det stuvad vitkål med stekt kabanossikorv och en annan stark tjock korv. Sen tonade jag håret. Trampade på trampen och duschade. Blev en lugn tv-kväll. Pratade med Elliott. Han hade haft lite feber och blivit sådär jättetrött under dagen :-(. Jobbigt.

3 kommentarer:

Petra sa...

Men stackars Elliott! Så himla jobbigt för honom med all magvärk! Och oroligt för er!

Alex har ju också problem med sin mage av och till, men inte alls på samma sätt. Det stressar mig ändå. Just magar är ju så diffusa och svårt att veta vad det beror på.

Jag tycker hans besvär låter som det mitt ex hade. Han fick jätteont i magen några timmar då och då och fick då feber. Det påverkades inte av vad han åt och det tog över ett år innan läkarna kom på att det var hans blindtarm som var inflammerad. Det är tydligen inte helt ovanligt att man kan gå så där under lång tid utan att det blir superakut. Har de uteslutit det? Annars kan ni ju kanske väcka tanken?

Kattalena sa...

Tack för input :-). Det är jobbigt tycker jag med, speciellt att inte veta varför. De säger att det ska vara uteslutet med blindtarmen för att de tagit prov på inflammation, eller nåt? Plus att han har ont mer mitt i magen runt och ovanför naveln än mot sidan. Så jag hoppas att de har rätt. Visste inte att man kunde gå med inflammerad blindtarm så lång tid?

Jag tror kanske att det kan vara magkatarr då han också blir akut-hungrig och sen fort mätt. Men det är jobbigt när man inte vet. Och jag tycker så synd om honom. Han har ju aldrig haft problem med magen förut. Så något måste ju ha ändrat sig.

Petra sa...

Nu är det så himla länge sedan detta med exet och blindtarmen hände (21 år) men jag har för mig att de inte märkte det förrän de gjorde en titthålsoperation på honom. Men jag kan minnas fel.

Förstår såååå väl att det är jobbigt och tärande för er! Jag håller verkligen tummarna för att de kommer på vad som felas honom (eller ännu hellre att han bara blir bra av sig själv)!