söndag, september 17, 2017

Host host

Det var en väldigt seg förkylning Elliott lyckades dra på sig för två veckor sen. Han har varit hemma hela denna veckan också och hostat och varit trött i kroppen. Vi hade tänkt att han skulle gå till skolan på fredagen, men det blev inte så. Han var fortfarande trött och hostig. Men mycket mycket bättre! Idag låter hostan dock lite värre än igår.

 Joakim blev ju också dålig ganska snabbt efter Elliott och Michael som trodde han skulle klara sig blev sjuk förra veckan. jag, peppar peppar, verkar ha kommit undan. Så skönt!

10/8 söndag 
På natten till söndagen kom Elliott in i vårt sovrum och sa att han mådde dåligt och kände sig risig igen. Han hade feber och luftrören pep. Han fick sova hos oss. Och på förmiddagen beställde jag tid på jourvårdcentralen bara för att kolla så det inte är något bakteriellt, febern går ju fram o tillbaka hela tiden. De tog prover och konstaterade att han hade inflammation i ena lungan, men att det var virus och inte bakteriellt. Så det var bara att vänta ut det hela. Skönt att veta. De sa också att han troligtvis inte smittar längre, vilket kändes skönt att veta.

På eftermiddagen åkte Elliott och jag hem till mina föräldrar dit Pellefamiljen skulle komma. Flera av dem var redan där när vi kom dit och de spelade boccia i trädgården. Elliott och jag satte oss i köket med mamma en stund, sen var vi med på nästa boccia match.
Lite boccia på trottoaren
Vi fick flygande jacob till middag och det var supergott! Vi hade jättekul och Elliott spelade myrstacken och sen fick vi supermumsig efterrätt med maränger, grädde, glass, banan och massor av hallon som Lotta och Mynta hade plockat.

Måndag 11/8
Cyklade till jobbet i stormvinden, Elliott var hos Michael eftersom Michael också blivit sjuk och skulle vara hemma. Jag jobbade på kontoret hela dagen. Tänkte handla på Lidl på hemvägen, det var fransk vecka och de hade många olika sorters salami. Skulle köpa lite annat också. Men när jag kom till affären var det stängt... Suck. Så det var bara att cykla hem genom stormvindarna utan att ha fått handlat det jag skulle. Jag var helt slut när jag kom hem.

Hemma hade Joakim förberett mat, han hade gjort grillspett av fläskkarré, marinerat med citron och oregano samt tzatziki. Och så hade vi fått ris med oss från mina föräldrar dagen innan. Superbra. Joakim grillade spetten och det var supergott. Elliott åt hos oss men tyckte inte att det var gott, så han fick något annat att äta istället. Vi hade en lugn kväll och tittade på en förutsägbar inte så jättebra romantisk komedi.

Mango har placerat sig bekvämt på fjärrkontrollerna :-D
tisdag 12/8
Denna dag hängde Elliott med mig till jobbet. Vi jobbade på förmiddagen och han tyckte inte det var så jättekul att vara med. Vi gick och köpte en varmkorv i pressbyrån till lunch (Elliott gillar dem). Jobbade lite till och åkte sen hem och jobbade hemifrån.
Joakim lagade jättegod mat till oss. Vi har så mycket i frysen så han hade plockat fram entrecote. Den grillade han i grillpannan och till det hade vi bönor med senapsvinägrett, supergod vinsås och så friterade han lökringar till också. Mycket mumsigt!
Mumsig mat!
Mango vill också ha av vår mat :-)
På kvällen bakade jag en cheesecake, den provsmakade vi varm. Den var väldigt syrlig och god!
Vi såg sista avsnittet av bron och längtar till nästa säsong. Sen såg vi en film också. Så skönt med ännu en lugn skön hemmakväll.

onsdag 13/8
Denna dag jobbade jag hemifrån. Har en massa rapporter att fixa ihop och det är perfekt att göra hemifrån. På lunchen tog vi med oss Elliott och åkte till IKEA för att äta lunch. Det var gott!
God ikea lunch
Sen köpte vi ljus och assietter. Åkte även en sväng till Emporia för att lämna in min apple-tv, vilken vägrar para ihop sig med fjärrkontrollen. Den är sen 2013 så rätt gammal. De raderade den och läste in mjukvaran igen och sen fungerade den som den skulle! Så skönt! Och det kostade oss inget. Lovely! Under tiden Elliott och jag var på Applestore handlade Joakim på Ica. Så vi gick ner och mötte upp honom och sen körde vi hem.

Jag fortsatte att jobba, Joakim lagade en enorm sats köttfärssås. Jättegod blev den! Och vi har massor i frysen också. Så himla bra! Elliott åt hos oss. Vi tittade på en film med Elliott, "Vattenhästen". Den var rolig :-). Elliott upptäckte att Sweet hade kissat på mattan i vardagsrummet. SUCK!!! Vad ska vi göra? Så trött på hans kissande. Det är väl OK så länge det håller sig på toarumsmattan, men om han tänker kissa på andra ställen blir det genast mycket mer problematiskt. Mango skulle aldrig få för sig att kissa någon annanstans än i lådan... Vet inte vad vi ska göra med detta.
Nattade lillskrutten.

torsdag 14/8
Gjorde lite frukost till Elliott, när han ätit den så gick han över till Michael. Jag åkte till jobbet. Tänkte jag skulle köpa kräftor till jobbets kräftskiva på lunchen så körde iväg. Åkte om Möllan och köpte vårrullsdeg. När jag sen satte mig i bilen var mitt ena pekfinger jättekonstigt. Det hade ingen känsel och var alldeles gulvitt. Som dött liksom. Och det blev bara mer och mer och sen började jag tappa känsel på insidan av armen också. Jag fick lite panik för det gick inte bort... Så ringde Joakim och sedan till vårdcentralen som sa att det nog inte var blodpropp i alla fall för då brukar det göra ont och svullna. Jag åkte till Coop och skakade armen massor och tillslut blev fingret rött igen. Puh! Men det kändes ganska länge på insidan av armen. I alla fall kändes det lugnare. Ville inte sitta i bilen om det skulle hända mig något, så skönare vara i affären. Köpte kräftor och körde sen hem. Var lite darrig efteråt. Så började med en kaffefika med Joakim och lite cheesecake som vi hade kvar av. Se jobbade jag. Och så gjorde jag pajen som jag skulle ha med till kräftskivan nästa dag.

Sen lagade jag middag, testade ett nytt recept. En räkgryta med kokosmjölk. När jag gjort den enligt receptet (med lök, vitlök, gurkmeja och curryblad) så smakade den typ ingenting. Så jag tog i citrongräs och limeblad och lite fiskbuljong och sen var den mycket godare! Så det åt vi till middag. Elliott tyckte såklart inte om den, det hade jag redan förutspått. Så jag gjorde äggröra och bacon till honom :-). Det tyckte han var gott. Elliott sov hos Michael och Joakim och jag såg en film på kvällen.

15/8 fredag
Upp med tuppen för att gå med Elliott till skolan. Han kom över vid 07. Men han kände sig hängig och risig och ville inte gå utan började gråta. Så han fick vara hemma även denna dag. Han var med Michael då Michael var sjuk och inte skulle gå på kräftskivan med jobbet. Mina föräldrar skulle hämta Elliott vid tvåtiden, så skulle han vara hos dem på kvällen.

Jag körde till jobbet och hann jobba undan lite innan det var dags att åka till Gislöv och förbereda för kräftskivan. Danska kontoret är också med på dessa årliga trevliga kräftkalas.
Vi pyntade och gjorde fint och förberedde och hann också ta det lite lugnt och äta pizza och prata.
Dukat och pyntat
Klockan 16 åkte vi och hämtade danskarna på stationen. Sen var det kräftkalas hela kvällen!
Det spelades lite kubb innan kräftätandet satte igång
Kräftorna var supergoda, speciellt de som var lite mer orange i färgen. Pajerna var också jättegoda. En västerbottenpaj, en brie och kantarellpaj och en getost och grillad paprika paj. Åsa och Christina hade gjort musik-quiz som var svårt men kul. Det var en mycket trevlig kväll. Jag körde hem vid halv elva tiden och hade med mig fyra arbetskamrater i bilen, vilka också skulle till Malmö.

Inga kommentarer: