lördag, augusti 19, 2017

Skolstart

Onsdag 16 aug
Denna första skoldag började med mingel på skolgården. Jag gick dit med Elliott, Michael och Heimi. De bjöd på kaffe o bulle på skolgården och jag tog en halv kopp kaffe med lite mjölk, den fick jag inte ha kvar länge då jag fick en armbåge mot mig som gjorde att jag skvätte ut kaffet över mig själv och över Elliotts ryggsäck... suck. Men men, den klunk jag hann ta innan var god. Det var hur många barn som helst på skolgården! Inte någon liten skola.

Det var spännande att komma in i nya klassrummet som var jättefint, med läshörna och extrarum för studier och experiment och annat. Och fritis var bara ut genom klassrumsdörren in i nästa lokal. Fritis är samma som Elliott gamla dagislokal, så den känner han utan och innan :-D. Och deras klassrum ligger lite avskilt och delas med en annan trea. Så det kändes lugnt och skönt. Tråkig skolgård, det var väl det enda negativa.

När uppropet var slut gick jag hem och hade egentligen tänkt utföra min kollektiva storstädningsplikt. Men jag kände mig alldeles för trött och det var folk där jag tänkt städa så det kändes inte så bra. Så jag skippade det och satte mig istället på balkongen och läste i solen. Jättebra bok jag läser nu "Hjärtats innersta röst" - Jan-Philipp Sendker. Vet inte vad det är med den men jag har fastnat helt, vill läsa hela tiden :-).

Elliott ville bli hämtad halv tre så Joakim och jag åkte och hämtade honom då och vi åkte till Malmöfestivalen för att äta Calamares. Mamma hade rekommenderat ett tapasställe och de hade verkligen supergoda bläckfiskar där.
Deras goda bläckfisk!
Bästa ever tyckte Elliott, så det var mycket lyckat. Vi gick runt lite på festivalen och in om Form&design center.
Elliott pausade lite på Hedmanska gården
Hemma igen tittade Joakim o jag på Bron och sen nattade jag Elliott. Jag hade svårt att somna så jag försökte läsa mig trött. Somnade alltså alldeles för sent med tanke på att jag skulle upp 06.20 nästa morgon för att gå med Elliott och Philip till skolan. Sov bara 3 timmar...

Torsdag 17 aug
Väckte en trött Elliott. Vi tog en promenad till skolan tillsammans med Philip. Det var mysigt. En lagom promenad tycker jag och det kändes skönt att ha gått lite. Det var ca 2,5 km fram och tillbaka.
När jag kom hem tyckte jag att det var dags att ta tag i den årliga storstädningen i kollektivet. Så jag tog med städmaterial och putsade fönster, tvättade dörrar, karmar och lister samt svabbade golv. När jag tvättade fönstret ställde jag mig på en stol, råkade komma lite för långt ut på kanten och trillade baklänges... som tur var så föll jag inte illa och stolen tog emot mig på något konstigt sätt när den hade vält, så där hade jag verkligen tur! Kunde ju gått hur som helst. Får lära mig att vara lite mer försiktig. Men det gick bra och det blev rent och fint! Joakim fixade under tiden med min bil. Han tvättade och gjorde rent och satt och målade i alla mina repor. Så nu är den svart igen och även om man ser att det är övermålat så ser det så himla mycket bättre ut än innan och det är jag väldigt glad över! Och inte kommer det att rosta heller, så det var ju skönt!

Sen var jag ganska slut. Vi skulle in ett ärende till stan och passade på att dela på en friterad calamares på festivalen. Det var en större portion än vi fick förra gången och minst lika gott denna dag!

När vi kom hem gjorde Joakim nudelsallad och friterade kryddad och marinerad fläskkarré som vi hade till. Det blev hur gott som helst!
Råkade lägga min väska i soffan och vips låg det en katt på den
Fredag 18 aug
Sov jättedåligt även denna natt. Så himla jobbigt. Önskar att jag kunde sova som jag borde! Sista semesterdagen. Så tråkigt :-(. Känns som att det gått alldeles alldeles för fort. Denna natt när jag inte kunde sova så läste jag ut boken som jag tyckte så mycket om.

Joakim friterade resten av fläskkarrén och gjorde aioli. Så vi dippade krispigt fläsk i aioli till lunch.
Nyfriterat, very nice & crispy
Vi tog ut entrecote ur frysen och Joakim skar av några tunna skivor. Dessa åt vi råa till förrätt med kapris, rödbetor, inlagd gurka, lök, worcestershiresås och lite aioli till. Supergott!

Sen gjorde Joakim kvällsmat som bestod av grillpannestekt entrecote med haricot verts i senapsvinägrett samt rödvinssås till. Supergott!

Vi tittade på Bridget Jones baby, vilken var kul men vi orkade inte se hela utan gick och la oss ganska tidigt.

Lördag 19 aug
Jag vaknade kl 11.30!!!! Så där tog jag igen lite sömn... men jag var ändå trött. Tittade på mobilen och just då ringde Elliott och sa att han var hungrig. Han var hos Michael med sin kompis Victor. De ville ha pannkakor. Michael var inte hemma. Jag sa att jag just vaknat men att jag skulle fixa och messa dem när de var klara. Så jag steg upp och gjorde pannkakor och de kom över innan jag messat och det blev ovanligt fina och goda pannkakor :-).

Denna dag var Joakim helt totalt slut. Och det var jag med. Barnen lekte ett tag i Elliotts rum sen gick de över till Michael. Jag och Joakim låg och vilade hela dagen. Tittade på någon film på TV och sen somnade vi och sov lite och sen lite tv igen. Sen var det dags att göra sig iordning för att gå på fest hos Becka. Jag duschade och klädde mig och Elliott kom över och vi gick hem till Becka och Hanns.

Becka firade födelsedag och de bjöd på en fördrink av vattenmelon, tequila och sprite som var hur god som helst! Semesterfeeling. Vi fick mixade nötter, som vi mumsade i oss massor av. Elliott tyckte också jättemycket om dem. Vi satte oss till bords och serverades kräftor a la Louisiana style. Det var korv, potatis, kräftor och majs som var kokt i buljong med olika kryddor. Det var jättegott!
Mumsiga kräftor
Jag vet inte hur många kräftor Elliott åt! Hur många som helst. Jag med :-D.


Elliott i kräft-tagen
Vi fick kaffe och key lime paj till efterrätt och det var supergott!
Mums!

Och snacks! Fick hur mycket snacks som helst, flera andra skålar också :-D

Det var en jättetrevlig kväll och Elliott och jag kom hem sent och gick och la oss meddetsamma.

Inga kommentarer: