lördag, juni 03, 2017

Sköna maj

Eftersom det gått trögt med att skriva i bloggen och jag inte mått sådär superbra eller haft energi till att blogga, så får det bli ett litet bildbaserat inlägg så att inte maj försvinner helt :-). Har jag nu bloggat i över 10 år så är det ju tråkigt att så sällan uppdatera nuförtiden.


Så här kommer lite bilder (och lite texter) från maj månad.
Vi åkte en tur till Slottsparken, Joakim o jag.
 
Mamma hade pratat om de fina tulpanerna och de var verkligen sååå fina! 
Väldigt många olika sorters tulpaner
Fina tulpaner
Vi passade också på att fika i Slottsträdgården som numera är i ny regi. Det var jättegott och mysigt. Väldigt fin miljö.
Sweet (till vänster) och Mango (till höger) slappar gärna hela dagarna. Här i Elliotts säng medan jag jobbar hemifrån.
En dag grillade vi pizza, här Elliotts margarita. De blev jättegoda!
Plockade in lite fina vårblommor från balkongen
Sweet har myst i vårsolen
Mango med tassarna sött i kors, vilar medan jag jobbar
Vi firade Elliott och Mynta i Klagshamn. Det var jättefint väder och nästan alla ungdomarna badade!
Vi var minst 17 personer och vi grillade och spelade boccia och hade det mysigt!
Badande ungdomar
Delar av gänget
Vacker bro
Det blev ännu en tur till Slottsparken för en kort promenad. Väldigt fint att gå där.

Väldigt vindstilla denna dag, alldeles blankt vatten.
Möllan fin i bakgrunden
Fint ljus var det också konstigt nog, trots att det inte var kvällssol
Elliott firade födelsedag. Tänk att han redan är 9 år gammal! Min älskade fina pojke! Bästa i världen!
Joakim och jag satte upp ballonger och girlanger och fixade tacos och lite kakor. Elliott kom efter skolan och började med att lösa korsord för att hitta sina presenter. Mamma kom tidigt och hjälpte oss att fixa iordning det sista. Joakims mamma kom sedan och efter det Olle, Annika, Rolf, Catta, Magnus, Nea och Cattas mamma. Pappa kom lite senare då han hade varit på hälsokontroll. Och Michael tittade in när det var dags för tårta. Elliott fick massor av fina presenter. Han och Nea kastade upp slime i hela sovrumstaket... Vi sjöng och hurrade för Elliott och hade en väldigt trevlig kväll!
Jag glömde duka fram hackad lök och avokadoröra, men i övrigt fick jag nog med allt... 
Löser korsord för att hitta sin present, något han älskar!
Lite bål
Några kakor och en tårta

Fin bukett som mamma hade med till Elliotts födelsedag
Fick fina syrener som luktade gott av Joakims mamma
Sen åt vi tacos dagen efter också :-). Blev hur mycket som helst över.
Rester
Sen Joakim flyttade in har Sweet blivit en riktig gosekatt. Elliott är väldigt glad över detta.
Sweetgosande
Jag la ut fårfällen på balkongen när jag städade, det gillade Sweet
Direkt dagen efter kalaset byggde Elliott sitt presentlego och löste mattetal i en bok han fått
Det var så fint i Klagshamn så en kväll åkte Joakim och jag dit och satte oss på strandkanten och tittade på himlen. På vägen dit mötte vi en konstig bil som hade baklamporna släckta och körde sakta. När vi kört förbi blinkade den ett par gånger med framljusen som att den signalerade till någon och en stund senare tände den bakljusen... Undrar vad det var för deal den gjorde? Kändes lite läskigt, då det är helt mörkt och ensligt på vägen till stranden i mörkret...

Men när vi var framme vid havet var det fler människor som satt på bryggan. Några verkade pyssla med experiment och det tändes på saker som blåste rök över hela bryggan och det var ljusslingor och eldar.
Fin himmel över bron
Åsa och jag var på vår traditionsenliga Safari. Det var mysigt, men jag hade ont i huvudet och axeln och hade glömt tabletter hemma. Så jag var helt slut när jag kom hem. Men det var jättefint väder och finfint sällskap så vi hade en väldigt trevlig safari trots det! Vi började på Tirup, sen åkte vi till Flyinge där vi också fikade och vi avslutade med Åbergs, där vi också fikade :-D.
Bästa safarisällskapet
Kändes exotiskt där vi fikade i Flyinge :-)
En gullig liten damm
Rapsen blommar för fullt
Snart blommar pionerna!
Åsas sallad var väldigt vacker och god också enligt Åsa
Min macka var också god!
Så smart och fint! Vill jag också ha för kryddväxter.
Så fina rhododendron, blommade för fullt
Oj vad jag saknar trädgård när jag är ute på såna här rundor. Jag kan ju bara titta, har ingenstans att sätta någonting. Och det är så himla mysigt med växter och blommor och oj vad jag längtar efter att ha trädgård och hus igen. 13 år i hus och 3 år nu i lägenhet. Det var skönt med lägenhet efter huset, men nu är det lite trångt och instängt tycker jag. Men jag ska inte klaga :-). Hoppas på hus någon gång i framtiden. När orken kommit tillbaka och det inte är så himla dyrt som det är nu.

Några av blommorna på balkongen
Allmänt så har maj månad hälsomässigt inte varit någon höjdare. Jag har haft mycket yrsel och illamående i huvudet, det kommer så fort jag jobbar eller anstränger mig och tänker för mycket.
Tog äntligen tag i jobbsituationen och hade möte med eko kring hur vi kan förbättra saker och vi kom fram till att vi måste ha en sommarvikarie. Min fina chef tog tag i det meddetsamma och på onsdag börjar en sommarvikarie som ska vara där hela sommaren. Jag har också tur som kan få ta pauser så ofta jag vill och jobba både oregelbundet och hemifrån. Så alla förutsättningar finns för bättre återhämtning framöver.

Imorgon åker vi till Kreta med mina föräldrar och det ser vi fram emot jättemycket! Lite rädd efter förra resan som var katastrofalt hemsk på alla möjliga sätt. Men det ska bli härligt med ny miljö och sol och värme och inga måsten. Bara få ta det lugnt och koppla av. Jättetacksamma för denna resa!

Under tiden vi är borta blir katterna väl omhändertagna av min kompis Annika som ska bo här med dem. Så nu ska jag städa och packa det sista och plocka iordning. Dammråttorna flyger omkring för att inte tala om katthåren....

3 kommentarer:

Anne Grethe sa...

Så mange fine bilder :)
Ønsker dere en kjempefin ferie :-)

Kattalena sa...

Tack snälla! :-)

Anonym sa...

Ha en skön semester!
Kram Ingrid