tisdag, maj 02, 2017

Nytt försök

Nu är det maj och oj vad det varit kallt senaste tiden. Våren kom ju tidigt och men sen kom den av sig rejält. Idag blåser det som sjutton.

På Valborg var det Cattas födelsedag och den var jag, Elliott och mina föräldrar med och firade. Det var även Cattas mamma, lillebror och några vänner till Catta. Vi kom dit på seneftermiddagen och satt ute ända tills det var kväll. Kallt men skönt, i solen var det hur varmt som helst så länge den var där.
Catta bjöd på sushi och Elliott åt hur många bitar som helst. Sen bjöds vi på Stifado som Magnus lagat. Jättegott! Det hela avslutades sen med prinsesstårta, kladdkaka och sång för Catta.
Nea och hennes två vänner sjöng visor för oss :-). Och Nea sjöng en grekisk sång tillsammans med Cattas mamma! Det var ett väldigt trevligt och mysigt firande! Elliott och jag fick skjuts av mina föräldrar både dit och hem.

På morgonen den första maj så var Elliott och jag uppe tidigt. Elliott fick lite frukost och jag skrev in kvitton, försöker få lite ordning och koll på ekonomin här hemma...
Sen gjorde jag pannkakor och vi packade ner kakor och bullar som vi hade i våra gömmor. Elliott, Joakim och jag åkte till Happy Candy och Elliott fick välja godis. Sen körde vi till bokskogen och majade. En sån fin tradition som jag och mina föräldrar hade när jag var liten :-).
Elliott uppskattar denna tradition mycket!

I år var det inte lika mycket vitsippor som förra året, de var mer på väg att bli utblommade. Men det var vackert grönt och vitsippor var det så det räckte och blev över ändå.
Börjar bli grönt i skogen
Elliott och jag förstamajar :-)
Vi la oss på filtar och fikade på pannkakor, bullar och te.
Och på godis såklart! Det är ju det som är grejen :-D.
När vi kom hem lagade vi mat och åt och sen var det dags för mig att gå på meditation. Där satt jag i en stol men blev så trött att jag la mig på golvet i stället. Orkade inte sitta upp. God fika fick vi. Och jag hade en bra meditation som gick ut på att jag ska ta hand om mig bättre och lyssna på min kropp (och själ).
Som Sweet, han är bra på att slappa och lyssna på sin kropp, ser det ut som i alla fall :-)
Idag var det tisdag och arbetsdag och det var en riktig skitdag. Jag sov dåligt i natt, somnade inte förrän 01.30 och vaknade alldeles för tidigt. Packade ihop alla mina jobbgrejor och åkte till jobbet. Där upptäckte jag att jag (trots att jag varit noggrann och trodde mig ha fått med allt) hade glömt datorn... utan dator går det ju inte så jättebra att jobba precis. Men när jag ändå var på kontoret så började vi med ekomöte, sen åkte jag hem och hämtade datorn och tillbaka igen lagom till nästa möte, måndagsmötet som idag var på en tisdag :-).

Jag la ihop resultatet i våra bolag och räknade ut hur mycket koncernbidrag och utdelning som skulle bli för att det skulle bli på bästa sätt, men tro inte att det var till någon nytta. Nä det var det inte, för sen upptäckte vi några grejor som inte blivit bokade som de skulle och så plötsligt hade vi ett annat resultat och jag blev tvungen att göra om hela proceduren igen och boka om i en massa bolag och ha mig. Usch och suck. Och så var det massor med frågor hela dagen, det är ju så att när det är problem och svåra saker så är det mig man ska komma till för att lösa dem och det var en sådan dag idag när det var många problemsaker. Jag var kissnödig när jag kom till jobbet och jag kände inte att jag hade tid att gå på toaletten förrän det i stort sett var dags att gå hem. Blev inte tid för någon lunchpaus heller. Men men, nu är denna arbetsdagen slut i alla fall. Hoppas på en bättre dag imorgon.

Hämtade Elliott och när vi kom hem så tappade jag typ allt jag bar på när jag skulle låsa upp dörren till lägenheten och det blåste storm ute så alla brev flög omkring och en granne kom springande med jobbpapper som också blåst iväg... Vet inte om något viktigt flugit iväg men det tror jag inte, ser inte ut som jag fattas någonting. När jag kom in så satte jag mig i soffan och snyftade en stund och Joakim var snäll och lyssnade på min klagan över en jobbig arbetsdag.

Lagade lite pasta till mat (Jamie Olivers) och vi åt och sen kopplade vi av med bilspel på X-boxen :-)

Inga kommentarer: