måndag, november 28, 2016

Hoppsan...

Det här med att blogga går inte så bra just nu. Det finns inte tid för det. Eller kanske snarare, det är inte det som prioriteras högst just nu :-). Lite synd kanske men jag tänker att det kommer tillbaka så småningom. Och så tänker jag att jag istället nu ska skriva lite när andan faller på.

Jag har ju haft svårt att sova en väldigt lång tid och tagit hjälp av insomningstabletter ibland. Det har fungerat OK, det är ju väldigt skönt att ha tillgängligt så att man faktiskt kan somna snabbt ibland.
Nu har jag inte så många kvar och känner att det börjar bli dags att inte ta dem till hjälp så ofta. Så idag har jag bestämt mig för att sitta uppe tills jag blir riktigt trött. För även om jag behöver sova nu egentligen så vet jag att det inte går. Först måste jag bli riktigt sovtrött.

Natten till idag gick det inte så jättebra att sova... Det var mycket för att jag har så ont i mitt knä. När jag legat stilla några timmar så börjar det skära och värka i det. Jättemärkligt och väldigt irriterande.
Hoppas på bättre sömn denna natt. Knät var jag hos doktorn med idag. Ska röntga det imorgon.
Det är nog ett inflammerat muskelfäste så förhoppningsvis kan jag kanske få en kortisonspruta om röntgen ser bra ut. Jag håller tummarna. En gång hade jag ont i handleden i flera år, sen fick jag kortison och då försvann det och har inte kommit tillbaka alls efter det. Fantastiskt!

Elliott och Joakim sover båda två. Jag har tänt lite ljus och bloggar :-). Ganska mysigt faktiskt.
Mysljus och namnsdagstulpaner från Joakim
Det är mycket som jag har ändrat på denna senaste månad. Jag försöker att inte boka upp mig på något på vardagskvällarna. Bara födelsedagar och släkt är undantagna. Jag försöker vila mycket och jobba i en lugn takt med pauser då och då. Det gick inte så bra förra veckan för då hade vi revision och där fanns inte riktigt utrymme för någon paus. Så då var jag ganska slut.

Jag tar en semesterdag i veckan. Jag mediterar i stort sett varje dag. Joakim och jag matplanerar och veckohandlar och det är ju fantastiskt så bra det är! Jag äter i stort sett inga luncher ute utan har med mig mat eller jobbar hemifrån. Och nu blir det mat över, mat som fryses in i små matpaket. Joakims mamma har också lagat mat till oss. Som vi sen fryst in. Hela förra veckan kunde vi äta mat från frysen :-D. Och vi åt pizza i fredags. Gången innan hade vi inte fått tomatsås på våra pizzor... det upptäckte vi först när vi kom hem och det var ju lite trist. Så därför fick vi två gratis denna fredag. Kanon ju!

Vi har bokat en restresa till Gran Canaria och det ska bli så skönt att komma bort och ta det lugnt och bara vara. Hoppas så på att det är fint väder, det verkar ha regnat denna veckan. Men det är i alla fall ca 22 grader, så det är ju nästan som svensk sommar :-). Vi längtar jättemycket efter att få resa iväg båda två. Katterna ska vara hos mina föräldrar. Elliott kommer att vara hos Michael. Jag kommer att sakna Elliott jättemycket! Jag missar två julbord på jobbet och Elliotts julfrukost i skolan. Det var ju synd att det skulle finnas en billig resa bara just precis den veckan. Men det ska bli väldigt skönt och kanske har det sin poäng att jag inte ska på julbord och inte ska baka något till någon julfrukost. Behöver ta det lugnt och har alldeles för lätt att ta på mig saker. Jag har sagt upp mig som kassör i föreningen jag bor i och även överlämnat de flesta av mina uppgifter. Det gick inte att göra det också. Min hjärna är alldeles trött. Så himla skönt att bli av med det!

Katterna har blivit så gosiga och mysiga nu när det är någon hemma om dagarna. Joakim är ju ofta hemma (han bor här med mig nu) och jag jobbar hemma minst en dag i veckan. Så himla mysigt med katter alltså. Även om nu Sweet har en ovana att kissa på badrumsmattan typ minst en gång i veckan och droppa lite här och där lite då och då...
De fick en väldigt rolig tunnel av mamma, de leker med den varje dag

Mango myser

Sweets favoritställning... hehe. Så ligger han ofta.
Ser lite tokig ut :-D
Mysigt också att Joakim flyttat hit. Han har kvar sin lägenhet och så, men är här i stort sett alltid. Underlättar mycket och är kul. Vi håller på att försöka rensa ut lite hos mig så vi får plats med lite mer av hans saker. Det är väldigt trångt här, hehe. Han har en liten verkstad i sovrummet och jag har mitt arbetsrum i Elliotts rum. Men Elliott verkar inte misstycka, han är så nöjd ändå. Han sitter mest med oss i vardagsrummet i alla fall. Men jag ser fram emot att så småningom flytta till större, gärna hus med trädgård. Det är min dröm just nu. Pengarna man betalar för lägenheten går ju till ingenting, ett hus betalar man i alla fall det mesta till sig själv. Sen vet jag att det är mycket jobb med hus och trädgård, men det är också avkoppling att rensa ogräs och fixa hemma. Och lite större plats hade inte varit helt fel heller. Tur att jag har en så trevlig lägenhet som jag trivs så bra i. Och de grejor vi flyttat hit från Joakims lägenhet smälter väldigt bra in och har gjort det lite extra mysigt också. Speciellt de fina kokoslyktorna som han gjort. Ger varmt och fint ljus och fina mönster på väggen.
De fina kokosnötterna

Närmaste tiden är trots mina ambitioner ganska fullmatad. Det är simkurs med Elliott, firande av Helenes födelsedag med bio o tapas på Spegeln, det är bowling o julbord med släkten, jag måste få klart en kalender inför nästa år senast den 30:e för då går "krediten" jag köpt på Ica foto ut... det är sjukgymnastbesök o läkarbesök och jobb och allt annat som hör vardagen till. Sen är det SEMESTER!!! Wohooo! Och allt jag ska göra är ju jättetrevligt såklart! Bara det att jag inte har så mycket ork som jag brukar ha.

Jag gjorde lite baklava i förrgår, så himla gott! Och sött... hehe.
Nygräddad baklava
 Jag har hängt med Joakim till Höllviken och unnat mig en god latte o kaka på Espressohouse. Det är väldigt mysigt att fika själv tycker jag. Känns väldigt lyxigt och avkopplande :-). Sitter och tittar på folk och lyssnar på andras samtal, kollar lite på datorn och dricker god latte. Kakan är inte så god egentligen, men jag tar kanel, kardemumma o rörsocker och blandar ihop på tallriken, sen doppar jag kakan i det och då blir den supergod :-D.
God latte o kaka
Det har firats födelsedagar, pappas och min bror Peters och det har ätits gåsmiddag hos moster Annika. Joakim o jag har varit och sett Kent på Arenan. Men nu börjar det bli läggdags så jag får skriva mer om det i ett annat inlägg en annan dag :-). Natti natti, hoppas alla får sova riktigt bra! Det hoppas jag att jag själv också ska få.

1 kommentar:

åsa sa...

Fler såna här inlägg tycker jag! Som du inte känner press att göra. Inte alls lika stressigt inlägg som de senaste varit! Så blogga när du känner för det! :)