onsdag, september 14, 2016

Long time no see...

Det var ett tag sen sist och jag har försökt summera ihop lite :-). Blir lite hopp här o där då jag inte minns allt. Klämt fingret o fått det sytt så det har varit lite svårt att skriva med det. Men nu är det bättre äntligen. Så här kommer en liten summering.

19/8 fredag
Startade dagen hos kiropraktorn och sen åkte jag hem o duschade av all olja man får i håret efter att ha fått nackmassage. Åkte till Gislöv där vi skulle ordna med kräftkalas via jobbet. Det gick så smidigt o bra att vi kunde pausa o äta pizza o sitta i solen ett tag! Danskarna kom vid 16-tiden. Vi spelade kubb och sen åt vi kräftor. Alla var så glada och det sjöngs och åts och var hur trevligt som helst!
Kräftkalas
När det skymde ville danskarna ner till stranden, så vi gick en promenad och det var jättefin solnedgång. Mysigt!
På stranden
I den fina solnedgången
Skjutsade danskar till tåget i Trelleborg och sov sedan hos Joakim som ju bor där. Smidigt!

20/8 lördag
Jag var hemma och fixade. Städade och plockade undan. Var trött.
Höstfest i kollektivet. Där åt jag kräftor igen, Elliott åt nästan två paket på egen hand :-).
Joakim kom hem till mig på kvällen.

21/8 söndag
Jag var sååååååå trött. Hade vilodag. Tittade på TV. Orkade inte göra någonting annat. Joakim var också trött och hade vilodag med mig.

22/8 måndag
Jobbade på kontoret. Efter jobbet kom Philip hit o lekte med Elliott. Vi fikade på scones och de spelade Super Mario. Det har fått ett uppsving här tillfälligt :-).
Var på meditation på kvällen på Soltemplet. Så mysigt! Var länge sen. Hade saknat det. Hoppas jag kan gå dit lite oftare.

23/8 tisdag
Var hos läkaren på morgonen. Lite senare hämtade jag Annika på Hyllie och vi körde mot Ystad där Annika skulle få en visning av Ystad saltsjöbad. Vi körde in till Blentarp och åt lunch på Blentarps byakrog. Det var trevligt.
Efter den guidade turen på Ystad Saltsjöbad fikade vi på ett mysigt ställe i Ystad. Vi tog äpplepaj och det var hur mycket vaniljsås som helst på den. Jättegott! Köpte kycklingfile på vägen hem och lagade chicken tikka masala med raita o ris. Det blev mycket gott. Elliott kom över och snaskade godis med oss. Vi la oss i tid vilket var skönt. Förra gången Annika sov över blev det alldeles för sent. Så det kändes bra att vi la oss i tid. Elliott sov med mig i mitt rum.

24/8 onsdag
Annika var här och jag jobbade hemifrån på förmiddagen tills Annika skulle åka till Köpenhamn vid 11 tiden. Jag släppte av henne på Hyllie på vägen till jobbet. Jobbade på kontoret resten av eftermiddagen. På kvällen var Joakim här och vi bakade en ny baklava då vi ätit upp den förra :-).
Ny baklava
25/8 torsdag
Lunchade med mamma och vi åt sushi och det var jättegott! Jag åkte hem till Joakim på kvällen. Han bjöd på iskaffe och en hallonbakelse som var supergod. Sen åt vi lite baklava och tittade på TV. Jag var inte i form. Väldigt trött. Sen kunde jag inte somna på kvällen, till slut kom Joakim på att han hade humle i frysen så jag tog det och då somnade jag till slut, alldeles för sent...

26/8 fredag
Var hos kiropraktorn på förmiddagen, fick låååång nackmassage och lite knäckningar. Kändes bra efteråt om än jag blev trött av det. Hade bara sovit 3 timmar på natten eftersom jag inte kunde somna...
Elliott och jag åkte till Lund och moster Annika på kvällen. Det var 29 grader varmt och härligt väder. Marianne, Olle och mina föräldrar var också där. Vi satt först på framsidan och fick en massa smått o gott att äta. Sen åt vi Surströmming och det var SÅ gott! Länge sen sist! Oj vad mycket flugor det var som surrade kring strömming o kräftor.
Efterrättstime
Soffmys ute efter surströmmingen
Efteråt fick vi ostbricka och även budapesttårta. Den var galet god och jag åt massor fast jag var så mätt. Mycket trevlig kväll. Elliott gick över o sov hos Michael när vi kom hem.

27/8 lördag
Mango kom när jag vaknade
Gosig kisse
Ville ha lite mys så här på morgonen
Till och med lite klapp på magen
Jag städade ordentligt hemma. Skulle jobbat men det hann jag inte med, så mycket som behövde fixas på hemmaplan. Städade ur översta kökslådorna - äntligen. Hade hällt ut kanel i hela ena lådan av misstag... På kvällen åkte Elliott och jag hem till Camillafamiljen. Där bjöds vi på ost och lökfylld lövbiff med potatiskroketter, ärtpuré och kokt broccoli. Jättegott.
Camillafamiljens nya katter
Min första portion
Jörgen gjorde en macka med ost till Elliott, då han inte åt så mycket av maten. Vi gick ut och letade pokemons. Både Josefine o Camilla spelar det. Och Elliott tyckte det var skoj att prata spel med Josefine som kunde väldigt mycket om det. Jag hade en urladdad mobil så jag kunde inte spela. Vi gick tillbaka hem till dem och bjöds på en supergod glutenfri blåbärspaj. Med vaniljsås o grädde. Jättegott. Tyckte inte Elliott... surprise... :-)

28/8 söndag
Joakim och jag hade en riktigt lugn dag. Gjorde inte många knop. Jag var helt slut. Det var han också. Så våra lugna söndagar har faktiskt blivit lugna. Det är jag väldigt glad över. Han åkte hem framåt seneftermiddagen. Jag var hemma o pysslade.
Katterna trivs på balkongen

Pelargonerna blommar fortfarande
29/8 måndag
Skulle skruva skrivbord....  När jag tog ur sista skruven föll en järnbalk (som satt under skrivbordet) ner och naglade fast långfingret i golvet. Klämdes alltså rejält. Jag var ensam på kontoret. AAAAJ så ont det gjorde. Tjoade lite för mig själv, band om papper och vågade inte titta på det på ett tag. Sen tog jag en bild o skickade till Joakim som sa att det måste sys.

Åkte till vårdcentralen, de ville jag skulle bli tittad på av såna som kan mer. Skickades till röntgen, sen till akuten, sen till ortopedakuten. Joakim kom dit o höll mig sällskap. Fick tillslut komma till handkirurgen som uteslöt ben- o senskador. Nerverna var avslitna o jag hade inte mycket känsel i fingertoppen. Men det ska växa tillbaka så småningom säger de. Förhoppningsvis i alla fall. De sydde ihop fingret. Massa stygn. Det som gjorde mest ont var bedövningssprutan, den var gigantisk! Satt med öppet sår från 08-16... lite läskigt. Men men, efter en heldag på akuten var det klart. Joakim o jag åkte hem. Elliott kom över på kvällen o sov här.

31/8 onsdag
Var på jobbet och hade inte så jätteont i fingret. Efter jobbet åkte Joakim och jag hem till mina föräldrar som hade hämtat Elliott. Det var supertrevligt och vi åt jättegod mat. Vi satt ute o fick grillad entrecote med potatis och två såser o broccoli. Mysigt!
Syns kanske inte på bild men jättestora fina blommor på "blomman för dagen" plantan. 

1/9 torsdag
Jobbade så gott det gick. Och det gick ganska bra!

2/9 fredag
Var på vårdcentralen och fick lagt om mitt sår. Hon var inte så jättebra på det tyckte jag... Fick en tjock plastkompress och jag frågade om den verkligen andades. Det gjorde den sa hon... Jag lunchade med Becka o Åsa på ett sushiställe vid Malmö live. Det var gott och Becka berättade om sin resa och vi fick present med torkad mango o jordnötsgodis av henne. Gulligt!
Jobbade på kontoret sen och hade möte hela eftermiddagen.
Joakim var här på kvällen o vi tittade på film.
Mangos o Sweets favoritplats på natten

3/9 lördag
Elliott och jag fikade på Espressohouse i Limhamn och åkte sen till simskolan som han skulle börja på. Han tyckte att det var kul att simma igen. När vi kom hem så städade jag undan lite. Sen råkade jag krossa en skrivbordslampa (själva glödlampan) och det var glas överallt. Han bara sopa så stängde dörren för katterna. Det var dags för kalas hos Becka. Hade väldigt ont i mitt sår, men tänkte att jag nog ansträngt handen lite mycket. Elliott o jag gick dit. Det var Åsa, Jörgen, Becka, Hanns o Ingrid. Samt Josephine o Isabelle. Vi fick goda snacks ute på deras fina baksida. Och bubbel som var jättegott!
Förtugg
De hade lagat massor av mat! Filippinsk style! Allting var sååå gott. Elliott älskade det grillade fläsket med barbecuesås. Det gjorde jag med. Jag till och med gillade koriandern i mangosalladen. Vi fick soppa, kycklingspett med sataysås, mangosallad, fläsk med någon sås, grillade räkor, minivårrullar mm.
Mat, mat mumsig mat
Minivårrullar
Satay
Mangosallad
Grillat fläsk
Till efterrätt fick vi mangoglass och sen en massa snacks. Vi pratade o hade trevligt!
När Elliott var supertrött gick vi hem :-). Elliott sov hos mig.
Jag hade plötsligt fått sååå ont i fingret/stygnen att jag inte kunde sova på flera timmar...

4/9 söndag
Hade ont i fingret men vågade inte öppna bandaget o kolla. Joakim kom på seneftermiddagen. Vi hämtade pizza och såg en film. La oss tidigt o skulle sova men då gjorde det så ont i handen så vi gick upp o tog av bandaget för att se hur det såg ut. Det var ÄCKLIGT! Det stank och var varigt och tjockt o infekterat. Jag blev rädd. Jag ringde handkirurgens akutnummer och de hade ingen läkare förrän dagen efter. Hon sa att vi skulle ringa på morgonen. Men vi ringde Joakims mamma som jobbat på sjukhuset o frågade vad hon tyckte att vi skulle göra. Hon tyckte att vi skulle gå till akuten. Så vi åkte dit, jag är glad jag inte var själv. Fast Joakim hade inte sovit natten innan och skulle till skola tidigt på morgonen så det var ju synd om honom att få ännu en natt förstörd och om mig också... Men vad ska man göra? :-)

Akutsköterskan var sur och otrevlig men skrev in mig efter att ha gnällt om att jag inte gått till vårdcentralen. Vi kom till ortopedakuten (igen) och en inte så trevlig sköterska sa att det luktade ju inte så farligt och såg inte sååå illa ut... Men sen kom jag till en läkare som sa att det var helt klart en infektion och jag fick intravenöst penicillin och så sa han att jag måste till handkirurgen så fort det gick dagen efter och fixa till såret. En gullig skötare tvättade o la om fingret. Bästa bandaget hittills. Kom hem vid 03 på natten och försökte sova.

5/9 måndag 
Gick upp kl 06 för att ringa handkirurgen. Men de sa jag skulle ringa kl 08. Ringde då och de sa att jag skulle ringa kl 09... Fick tid kl 11.

Åkte dit och de öppnade o klippte bort alla stygnen och det gjorde ont när de drog ut stygnen eftersom det var så infekterat o jag inte fått någon bedövning. Sen tvättade de och tog odling i såret (aj aj). Sköterskan var jättegullig o höll mig i handen. Sen fick jag en stelkrampsspruta som ska vara i 10 år. De tejpade o lindade om fingret, man får inte ha stygn i infekterade sår. Jag fick order om att ha handen stilla och i högläge. Blev sjukskriven 14 dagar och fick recept på penicillin som jag skulle hämta ut.

Hämtade medicinen. Joakim mötte upp vid apoteket på Emporia och vi åkte hem. Jag blev ompysslad o fick mycket hjälp av Joakim. Mamma skickade superfina blommor som jag blev väldigt glad för.
De fina blommorna!
På kvällen åt jag i matsalen, det var gott o trevligt.

6/9 tisdag
Var hemma och tog det lugnt. Hade ont i fingret och mådde lite konstigt. Eftersom jag inte fick använda handen så tog jag bussen till Elliotts skola och hämtade honom. Vi åkte till pizzerian vid Ica och delade på en Margaritha. De delade den till oss eftersom jag inte kunde skära med kniven. Det var mysigt att äta pizza med Elliott på restaurang. När vi ätit klart så gick vi hemåt och Elliott hittade några Pokemons på vägen :-).

7/9 onsdag
Dagen bara försvann. Var på handkirurgen och fick lagt om fingret. Så skönt! Nu såg det bättre ut och penicillinet verkar ha fungerat. Så himla skönt. Joakim var här och hjälpte till med det mesta. Han friterade kycklingdelar till middag (cajun kryddade). Det var jättegott och trots att Elliott redan ätit i matsalen åt han massor när han kom upp till oss :-). Elliott sov här.

8/9 torsdag
Var väldigt trött. Joakim var här och lagade chicken tikka till middag. Mamma tittade in och hade med sig god choklad. Kul att hon kom just när maten var klar så hon kunde äta lite lunch med oss :-). Så trevligt att få spontanbesök! På kvällen var Joakim och jag och såg filmen om Nick Cave. Den var väldigt fin.

9/9 fredag
Var hemma och jobbade, det gick trögt och gjorde ont i handen. Men jag gjorde klart det jag var tvungen att fixa, så det kändes bra. Sen vilade jag. Jag åt i matsalen på kvällen. Det var jättegod kyckling med potatissallad och supergod päronpaj till efterrätt. Åt mig proppmätt...
På kvällen åkte jag hem till Joakim och vi tittade på film o åt chips o dippa.

10/9 lördag
Fick med en drejmaskin hem från Joakim. Åkte hem o var på styrelsemöte, hann inte vara med så mycket för jag behövde åka iväg med Elliott o luncha. Vi åkte till Espressohouse och det blev kanelbulle o muffins, för de hade slut på scones. Sen åkte vi till simhallen och Elliott hade simskola. Jag skjutsade honom till sin kompis Alexander där han fick riktig lunch (sån tur). Joakim kom hem till mig och vi påbörjade maten. Jag hämtade Elliott och han åt Tonkatsu med oss. Det var jättegott!

11/9 söndag
Joakim åkte hem på förmiddagen. Jag och Elliott åkte hem till mina föräldrar där Gittan var. Hon fyller 75 år denna dag så vi grattade henne. Elliott blev hämtad av Michael efter 1,5 timme då de skulle iväg. Jag stannade kvar. Vi var alla trötta så mamma satt i solstol, jag la mig på en filt på gräset och Gittan gick upp och la sig. Skönt att alla kände samma! Det var mysigt att ligga i gräset och vila. Jag var så himla trött, hade bara sovit 2 timmar på natten... det var helt omöjligt att sova... Jag är så trött på att vara trött! Jag måste få ordning på den här sömnen alltså. Går ju inte att ha det så. Helt slut och det påverkar ju allt. Nåväl, det var skönt med vilopaus!
Gittan bjöd på fondue på Elysée och det var jättegott och trevligt! Efteråt åkte jag hem och la mig redan kl 22. Sov faktiskt bra hela natten utan sömnhjälp. Gud vad det behövdes.
Söt Sweet

12/9 måndag
Vaknade av att klockan ringde och jag skulle iväg till handkirurgen. De tog av bandaget och nu får jag äntligen vara utan! Fingret är nästan dubbelt så tjockt som det på andra handen, men såret ser fint ut och nu ska jag massera det och träna det och försöka få tillbaka känseln i det. Kanske kommer den tillbaka men det kan ta lång tid. Svullnaden kan vara några veckor sa de. Det gör ont att använda det och de sa att jag bör ta det lugnt. Och att man kan bli väldigt trött även efter infektion. Så jag får vara uppmärksam och känna efter vad jag kan o bör göra. Jag är så lycklig för att bli av med bandaget och kunna tvätta händerna som vanligt! Tjohoo!

Jag jobbade hemifrån sen. Var alldeles slut o seg i hjärnan, så fick ta några pauser. Men det blev ändå en hel del gjort så det känns himla skönt. Så stressande att ligga efter i jobbet.
Och mitt på dagen var mina föräldrar och Gittan här. Vi fikade på ostar och annat smått o gott! Mycket trevligt! Det var första gången Gittan var här och hon fick träffa katterna. Så kul! De hade med sig jättefina blommor till mig.
Rosor 
Andra fina blommor i vackra färger

2 kommentarer:

Petra sa...

Jag undrade just vart du tagit vägen! Det där lät ju verkligen inte skoj alls! Hu! Vad modig du var! Jag hade tjutit ihjäl mig av skräck troligen! ;-)

Kattalena sa...

Hehe, tack! Jag tjöt lite jag med, fast innan någon anlände till jobbet.