tisdag, maj 31, 2016

Lediga veckan som försvann

Oj vad det har gått lång tid igen. Förstår inte var tiden tar vägen och varför det ska vara så svårt att få till en lite mer frekvent uppdatering av bloggen :-). Elliott har fyllt 8 år! Tänk att han är så stor redan! Finaste underbaraste Elliott! Tycker tiden bara flyger!

Efter att jag bloggade senast så har det lite komprimerat hänt följande.

22/5 söndag
Elliott och jag skulle passa katt i Gislöv så vi åkte dit (släppte av Joakim hos sig på vägen då han var förkyld och behövde kurera sig). När vi skulle ta oss in i huset så råkade jag trycka in en knapp så att dörren vi skulle in genom låste sig istället för öppnades. Vi hade ingen nyckel till den så jag blev lite rädd att jag skulle ha förstört för alla så att ingen skulle kunna passa katten resten av veckan. Men efter ett telefonsamtal visade det sig att det fanns en nyckel så vi kom in. Hehe. Katten sprang genast ut. Elliott och jag satte oss att fika på chips, ost och godis. Det var mysigt. Vi gick en runda i trädgården och hälsade på några hästar också. Sen slappade vi, jag med bok och Elliott med iPad. Jag slumrade till en stund också (eftersom jag såklart sovit dåligt, surprise ;-)).
Slapp o häng... mysigt!
Efter några timmar tyckte vi att det var dags för katten att komma in men det tyckte inte hon :-). Vi lockade o ropade. Till slut kom vi på att vi kunde köra en sväng med bilen och sen åka tillbaka, det har lockat in henne förut. Och det gjorde det även denna gång. Bara en liten stund efter att vi kom tillbaka slank katten in. Det var ju bra!

23/5 måndag
Detta var dagen före Elliotts kalas och jag åkte till Ica Maxi och handlade. Det var väldigt mycket att handla, hade 4 fulla plastkassar med mig hem. Sen städade jag undan och fixade. Joakim som fortfarande var dålig kom hem till mig för att hjälpa till lite och han gjorde citronlemonad och salsa.
Sen blev han så dålig så han fick åka hem igen stackaren. Sååå tråkigt! Elliott och jag gick ner i matsalen och förberedde dukning och satte upp en girlang. Jätteroligt tyckte Elliott! Vi förberedde också tipsrundefrågor och laminerade dem och satte upp någon ballong. När jag hade nattat Elliott så gjorde jag klart hans korsord och kort och gömde lappar och present.

24/5 tisdag
Väckte Elliott genom att sjunga för honom. Han var så glad o förväntansfull :-D. Han fick ett kort med omkastade bokstäver och letade på så vis upp en liten present och fick där ett korsord som skulle leda honom vidare. Han löste det snabbt.
Korsordslösande
Sista ledtråden var att gå över till Michael så han gick dit och fick rebusar att lösa. Michael hade fixat frukost till honom med getost och andra gotter. Elliott letade upp den gemensamma presenten vilken var ett stort legopaket! Han blev jätteglad. Efteråt körde vi honom till skolan där några av hans kompisar sprang fram och grattade honom meddetsamma. Gulligt!

Jag åkte hem och fixade inför kalaset, stekte kyckling och hackade grönsaker och fixade med ballonger och annat. Det var fullt upp hela dagen och man åker upp o ner med grejor då vi skulle vara i gemensamhetslokalen. Mamma kom och hjälpte mig också. Elliott kom hem och han och mamma satte upp tipsrundan. Sen kom gästerna och det var kalas. Vi hade riktigt soligt och fint väder så vi satt ute allihop. Mysigt! Skönt också att vi bara var 11 stycken. Förra året var vi över 40 st... Så jag kunde sitta med och äta i lugn och ro denna gång. Toppen!
Några av kvällens gäster
Elliott öppnar presenter!
Nea gillade lemonaden som Joakim gjort.

Det spelades tre i rad med stenar
Efteråt var alla supersnälla och hjälpte mig att plocka undan och pappa bar upp alla saker till lägenheten. Så jag hade städat klart och moppat golven redan vid 23! Sååå skönt! Inget kvar att fixa med dagen efter.

25/5 onsdag
På förmiddagen ringde revisorn och vi fixade klart med koncernredovisningen. Så skönt att äntligen ha fått undan det! Och så snällt av henne att ringa o hjälpa mig, hon hade egentligen semester... Jag var väldigt trött denna dag. Elliott skulle åka med moster Annika och mamma och simma efter skolan. Jag hittade inte badbyxorna på morgonen så jag fick åka och handla ett par och åka dit med. Joakim kom hit på eftermiddagen, han var fortfarande inte helt kry. Vi åt lite bruschetta.

Mamma och Annika kom hit efter simningen. Det hade gått bra! Elliott gick över till Michael. Skoj att han fått simma lite, Annika har varit simlärare en gång i tiden. Tydligen är Oxiebadet väldigt bra, de sa att det var rent och fräscht och varmt i vattnet.
Just när mamma o Annika kom hade vi satt igång att grilla tandoorikyckling. Mamma o Annika åkte hem och vi åt middag. Sen var vi helt slut båda två...

26/5 torsdag
Denna dag minns jag inte vad jag gjorde. Sov dåligt på natten minns jag i alla fall att jag gjorde och tänkte att jag måste ta tag i det där med sömnproblematiken... Jag tror att jag var trött och slut och tog igen mig så gott jag kunde denna dag.
Fin kvällshimmel här hemma :-)
27/5 fredag
Jag hade sovit hur dåligt som helst och la mig att vila på förmiddagen. Var hemma och pysslade och fixade låset på dörren. Det hoppar ur stup i kvarten (så man inte kan låsa), men nu satte jag dit gaffatejp så nu hoppas jag att det håller ett tag. Sweet kissar ju lite då och då på mattan och moster Annika skickade lite olika tips gällande vad som kan vara problemet när en katt kissar på andra ställen än i lådan. En sak var att de kanske inte gillar att ha en låda med tak. Så jag bytte till min gamla kattlåda utan tak så får vi se om det gör skillnad. Hoppas det! Joakim var fortfarande dålig men jag åkte dit på kvällen ändå.

28/5 lördag
Kalasade för Elliotts klasskompisar på Hyllie sportcenter. Elliott var glad och taggad. Alla kom och de körde parkour-gympa i en timme. De fick klättra upp för en vägg, hoppa bock och hänga i en stång klättra i rep och lite annat. Efter det var barnen helt slut, hehe. Så de var väldigt lugna och stillsamma när de sen fick korv och glass. Just när kalaset började så sprang Heimi bort. Michael fick avvika meddetsamma och leta efter honom, han hade sprungit iväg en ouppmärksam sekund med bordsundererde och allt efter sig...  Jag var inte där utan inne i gympasalen när det hände.
Jag tog hand om korvutdelning och påfyllning av saftglas mm. När kalaset var slut skjutsade vi ett barn hem. Sen var Elliott och jag hos mig och oroade oss för Heimi. Joakim kom hem till oss, jag handlade och tittade samtidigt efter Heimi. Sen körde vi ut en runda på kvällen också och letade utan att hitta honom. Det var många grannar och andra som engagerade sig och körde runt och tittade. Men Heimi kom inte hem den kvällen.

29/5 söndag
På morgonen fick jag mess från Michael att Heimi hittat hem. Han låg i rabatten bredvid hissen här i huset. Såååå skönt att höra! Han hade bara skadat trampdynor och klor men var annars Ok. Fick vara på djursjukhuset några dagar och återhämta sig.
Elliott gick över till Michael för att äta frukost. Sen kom han tillbaka hit och hade med sig en bukett jättefina blommor som de plockat till mig + en morsdag-teckning. Så gulligt! Blev jag väldigt glad för!
Jättefina morsdagsbuketten
Joakim som fortfarande var sjuk åkte hem för att krya på sig. Elliott och jag gjorde oss klara att åka till Klagshamn och fira Mynta och Elliotts födelsedag med mina föräldrar och bröder. Det var jättemysigt! Vi grillade (goda korvar som Pelle o Lotta hade med sig). Jag hade även bacon och prinskorv och alla hade med vad sig vad de själv önskade äta. Lotta hade gjort kaka till alla och jag hade med lite prinsesstårta o kladdkaka.
Vi spelade boccia och minst 5 av oss badade i havet, dock inte jag :-).
Pappa i vattnet och Elliott på väg i... 
Grillar lite sockerbitar
Utdelning av bocciaklot
Bocciatime
många bollar :-)
Jag vann boccian, det hade man ju inte väntat sig :-D. Hehe. 
Mycket nöjda och belåtna åkte vi sen hem. Elliott sov hos Michael. 

30/5 måndag
Jobbade. Hade fått ont i halsen på natten så jag tog massor med Coldzyme hela dagen på jobbet. Joakim kom hem till mig efter jobbet. Han hade med sig en bukett rhododendron som han plockat hos sin mamma. De var jättefina! Stod i en hel vecka faktiskt!
Fina!
31/5 tisdag
Halsontet över, förkylningen bortmotad med coldzyme. Det är fjärde förkylningen den tar bort! Galet bra grej... Jobbade halva dagen på kontoret, andra halvan hemma. På kvällen var det dags för meditation hos Marie. Den var som alltid så himla bra!

Inga kommentarer: