onsdag, maj 18, 2016

Det var fint väder

Mina penséer i kvällsljuset
Måndag 9/5
Var helt seg som jag skrev i förra inlägget. Men hann börja lite på årsredovisningarna. Slutade strax efter 16 och handlade på hemvägen. När jag stod i kö i affären ringde mamma och sa att hon o min moster kommit för att hälsa på. Trevligt! Mamma har nyckel till mig så de kunda gå in och vänta tills jag kom hem. Där var stökigt o obäddat hemma, men det verkade inte göra någonting, hehe. Joakim kom dit samtidigt som jag så han fick också träffa dem. Det var trevligt med besök och vi åt lite oliver och honungsrostade jordnötter. Elliott o Noah tittade in och sa hej också. När mamma och Berit åkt hem så lagade vi middag, Tonkatsu och det blev jättegott. Jag hittade inte min mobil och sökte på "hitta min iPhone" och såg att den var hemma hos mina föräldrar, mamma hade råkat få med sig den :-D. Elliott kom över och medan jag nattade honom ringde pappa på dörren och hade med sig min mobil. Snällt att han kom och lämnade den.

Tisdag 10/5
Jobbade hemifrån denna dag, sååå skönt. Fick gjort massor. Ibland är det så effektivt när man jobbar hemifrån. Det gillar jag. Och på lunchen åt jag rester från gårdagen på balkongen i solskenet. Gott och så skönt att sitta i solen!
Rester från gårdagen
Sen var det jobb igen. Hämtade Elliott och han hängde med hem till mig och spelade iPad i sängen medan jag jobbade klart. Sen orkade jag inte jobba mer. Elliott gick över till Michael och jag åkte hem till Joakim. Han dukade fram lite salami, oliver och mozzarella. Det var gott. Han mår fortfarande inte så bra, har mycket ont efter att han trillade. Nu har det ändå gått 3 veckor sen han slog sig så man tycker att det borde blivit bättre än det blivit. Tråkigt ju.

Onsdag 11/5
Steg upp jättetidigt och fick iskaffe på sängen innan jag åkte hemåt. Väl hemma tömde jag kattlådorna o gav katterna mat och sen skjutsade jag Elliott till skolan. Åkte till kontoret och jobbade, det var segt. Datorn var seg alltså, inte jag :-). Jag testade Michaels dator och den var mycket snabbare att jobba på. Sen gav jag upp för han har styrplatta och det får jag ont i handen av plus att arbetsställningen inte passade mig (stol o bord). Så jag åkte hem och jobbade istället. Det var bra, då jag jobbar bra hemma.

När jag jobbat klart plockade jag undan lite. Sen åkte jag till Möllan för att lämna tillbaka mögelluktande rispapper, mötte upp Joakim i affären. Sen åkte vi in om Mobilia o handlade till tacos. När vi kom hem kom Elliott och Otto över, sen också Ida och det var fullt hus och lek. Sen gick Otto hem och vi åt tacos och det var mumsigt.

Vi tittade på de fina sockerkristallerna som utvecklats på träpinnarna. Sån rolig och enkel grej att göra! Bara socker, vatten och lite färg. Jag vill äta upp dem... hehe.
Sockerpinnar under tillverkning
Färdiga sockerpinnar, så fina! Och goda :-D
Elliott och Ida lekte tills läggdags och jag nattade Elliott.

Torsdag 12/5
Jobbade på hela dagen och hade rester från gårdagen med till lunch. Jättegott. Satte mig och åt ute i solen på kontorsgården.
Min taco lunch, mumsig
Efter jobbet åkte jag hem och matade katterna och sen hem till mina föräldrar. Där var en glad Elliott som hjälpte till att sätta upp studsmattan i trädgården. Sen hoppade han så han blev alldeles svettig :-). Mamma bjöd på oliver och Elliott sa att det var inte gott alls, men han hade inte smakat. Så smakade han och utropade att de var ju jättegoda! Hehe, där ser man...
Oliven som han erkände var jättegod
Mamma grillade fläskfilé, bacon och supermumsiga lammspett. Till det fick vi bakad potatis med smör, tryffelbearnaise och en annan sås. Mycket gott! Vi satt ute och det var jätteskönt. Sen blev det kallt och då var det dags för mig och Elliott att åka hem. Tiden går så fort hela tiden. Jag skulle haft styrelsemöte men det hade jag glömt bort, så jag hoppade över det. När jag kom hem pratade jag med några i styrelsen som informerade lite om vad de pratat om. Elliott sov hos Michael. Jag åkte till Joakim som hade blivit sjuk.

Fredag 13/5
Fick iskaffe med mig på vägen hem, så himla gott! Jobbade och träffade Camilla på lunchen. Vi fikade på Hollandia. Mycket trevligt!
Te, scones och minicheesecake
Sen gick jag tillbaka till kontoret men hann inte jobba så himla mycket mer. Åkte och hämtade kattsand på Posten för jag var inte hemma när de skulle leverera den och nu är kattsanden slut så jag var tvungen att hämta denna dag. Joakim var hos läkare och blev skickad till akuten för sin handskada och var där hela dagen. Jag åkte dit och höll honom sällskap. Så jobbigt att man aldrig får veta någonting om hur lång tid det kommer att ta. Som tur var hade jag internet via telefonen så jag kunde sitta o jobba och prata med revisorerna osv. Så det var ju bra. Joakim hade varit där typ hela dagen men kl 19 fick han träffa en ortoped och sen kunde vi åka hem. Vi hämtade pizza på vägen och Elliott kom över och åt med oss och hade fredagsmys. Det var dock en trött och sliten Joakim denna kväll. Jag nattade Elliott och sen var det läggdags för mig också.

Lördag 14/5
Vi åt lite frukost och sen åkte Joakim hem för att sova, han var inte riktigt kry. Jag behövde jobba och tänkte göra det men jag var så trött och orkade inte...  Var på väg flera gånger men istället städade jag undan och så tänkte jag sätta jag upp en mörkläggningsrullgardin i Elliotts rum. Jag var klantig som vanligt och tappade rullgardinen så krukorna föll i golvet och det kom vatten och jord överallt. Sen fungerade inte borrmaskinen då den hade slut på batteri och då gav jag upp. Så istället satte jag mig en stund på balkongen med en ljudbok. Det var kallt i luften men ändå skönt i solen. Blev trött av att ha ljudbok så jag stängde av och vilade istället. Elliott och Michael var ute på lekplats och annat så Elliott var inte hemma.

Jag tänkte att jag borde lägga mig och kolla en film eller nåt. Men så var det så mycket som behövde fixas hemma som jag aldrig hinner med annars. Så jag städade ur ett skåp och dammsög och sen tog jag mig i kragen och borrade upp rullgardinen för då var batteriet laddat. Det blev bra! Puh! När jag borrat klart kom Joakim och vi tog det riktigt lugnt. Han lagade en enkel pasta med sardeller, vitlök och kapris. Jag rev ost och sen satte vi oss i soffan och åt. Kollade "Flyga drake" vilken var jättebra. Jag testade att ta en halv propavan (sömnpiller som inte är vanebildande) och tänkte att jag skulle få sova ut ordentligt.
Ställer man sin väska på golvet kan man räkna med att en katt lägger sig i den :-)
Söndag 15/5
Klockan hade tappat ström på natten så jag skulle ställa om den och gjorde så mitt i natten. Klockan stod på 06 när jag kände att det nog var dags att gå upp. Då var hon i verkligheten 09 :-D. Så där fick jag ju sovit lite extra, hehe. Av en slump liksom. Elliott kom över när vi skulle äta lite frukost. Han hade redan ätit hos Michael. Jag gick ner på matmöte kl 11 och vi bestämde vad vi skulle handla till veckans matlagning. Sen åkte Elliott, Joakim och jag och handlade på Ica Maxi. Vi köpte en liten klotgrill till balkongen.
Elliott hjälpte till att göra marinad till revben och Joakim gjorde marinad till fläskkarré. Medan det marinerade så satte vi oss i soffan och vi var så trötta. Tog det mest lugnt, Joakim kände sig fortfarande dålig så han gick och vilade. Elliott och jag pysslade. Elliott gjorde läsläxa och jag fixade lite med maten. Jag satte in revbenen i ugnen, fixade klyftpotatis och sen grillade Joakim fläskkarré och gjorde dijonsås. Vi åt och det var jättegott, tyckte vi allihop :-). Smakade väldigt mycket rökt och gott om köttet.
Vi hade lite minisöndagsmys och sen nattade jag Elliott och la mig när han somnat.

Måndag 16/5
Jobbade på kontoret och det var måndagsmöte och ekomöte och massor att göra... Jag hade mat från gårdagen med till lunch, jättegott! Det var matlagning i kollektivet men jag behövde inte vara med och göra så mycket utan kunde sitta och jobba istället. Tvungen att bli klar med vissa grejor denna dag. Kom ner en stund innan det var matdags och hjälpte till med det sista. Sen åt vi och plockade undan och jag gick upp och jobbade igen efteråt. Elliott hade varit hemma hos Philip men kom hem när det var dags att äta. Sen var han hos Michael. Mina ögon blev så sjukt trötta där på kvällen så till slut kunde jag inte jobba mer. Då åkte jag hem och sov hos Joakim.

Tisdag 17/5

Jag jobbade hemifrån denna dag för att bli klar med årsredovisningen och koncernens BR och RR.
Hann knappt äta lunch eller något där hemma. Men jag hämtade Elliott och Philip på skolan halv fyra och de ville leka hos Michael. Jag hann bara med årsredovisningarna och det var knappt det... Fick rusa iväg till meditationen och kom försent, men det var OK.

Mango drack ur skålen som Joakim gjort till mig. Den är en klar favorit hos katterna. Jag måste fylla på vatten hela tiden, de slickar den torr.
Mangos favvis
Söt Mango
Mango close-up
På meditationen kände jag meddetsamma att jag var såååå himla slut. Jag skulle säkert somna. Och det gjorde jag och huvudet trillade bakåt och det knäckte till i nacken och jag vaknade med ett ljudligt "Aj!". Det gjorde jätteont... Men vaken blev jag, hehe. Utan att för den sakens skull komma ur min meditation, så det var ju bra. Sen var jag närvarande hela resten av meditationen och det var skönt att äntligen få en bra meditationsupplevelse. Kände mig mycket bättre efteråt, inte alls lika trött. Åkte hem till Joakim och sov där. 

Onsdag 18/5
Vaknade vid 06.30 och då var Joakim redan uppe och hade gjort iskaffe till mig :-). Fick även med lite på vägen till jobbet, så snällt. Och han hade gjort en lunchlåda till mig dagen innan, fast vi inte ens ätit tillsammans :-). Det var gott. 
Dagens matlåda, lite lyxigt
Jobbade på kontoret och filade på årsredovisningarna som nu äntligen är klara. Men koncernens BR och RR hann jag inte med. Får jag försöka fixa imorgon. 
Christina fyllde år och hade med fika som vi åt efter lunchen. Jättegott! Skulle handla det sista till kollektivmaten idag men kom aldrig iväg från kontoret så jag blev helt försenad. Det gick ändå bra för maten var inte så svårlagad. Så vi hann med. Det blev jättegott! Så det var ju kul! 
Vi gjorde lax
Och potatissallad
Nu ska jag natta Elliott! Nattinatti.

Inga kommentarer: