söndag, april 10, 2016

Påsken kom och gick och veckan efter likaså...

Det känns som att tiden bara flyger iväg. Jag hann inte med att det var mars och nu är det redan april. Galet! Men nu är revisionen klar och årsbokslutet satt. Det gör ju stor skillnad i arbetsbelastning (när jag väl kommer ikapp allt som jag inte hunnit med) och sen blir jag av med bokföringsuppdraget i hyreskollektivet också. Ska bara ha lite samordningsfunktioner kvar gällande ekonomin där. Så det kommer också att underlätta. Har just lämnat över det mesta till en extern konsult. Sen kommer jag att slippa fakturera hyror och annat. Ska bli så skönt!

Här kommer ännu en liten summering:

26/3 påskafton
Helene, Elliott och jag var på tekniska muséet och vanliga muséet. Vi åkte dit vid 11 och var där ett antal timmar. Det var kul!
Elliott i ett haj-gap
När vi skulle fika/luncha så upptäckte jag att min mobil var försvunnen. Så jag fick springa tillbaka till tekniska och fråga om de hittat någon mobil, det hade de. Puh! :-D.
Elliott åt friterad spätta med remoulad och jag tog en morotskaka, Helene tog en macka. Sen åkte vi hem. Noah skulle sova över hos Elliott och de hade lördagsmys hemma hos Michael. Själv åkte jag hem till Joakim som hade lagat väldigt god middag. Vi gillar båda sardeller, kapris och citron, så han hade gjort en väldigt god sås innehållande detta :-). Lammfilén som han hade gjort till detta var himla mör och fin. Plus att han gjort en sallad innehållandes bacon, hemmagjorda vitlökskrutonger, rostade valnötter mm. Väldigt mumsigt!


Mumsigt lamm o sallad
Potatisgratäng

27/3 påskdagen
Vi hade matmöte i kollektivet kl 11 och efter det åkte jag hem till mina föräldrar och så körde vi iväg på konstrunda. Vi hann med tre samlingsutställningar och vi började i Torup. Det var jättekul och många fina tavlor/konstverk på de första två utställningarna. Vi började också med en väldigt god fika på sillsmörgås i Torup.

Fin sydd fågel

Också fina
Vi var ute hela dagen och avslutade med en fika på samlingsutställningen utanför Vellinge. Det är så roligt att titta på allt alla gör. Så kul att så många håller på med olika saker och målar och ställer ut. Jag hade också velat måla... och pyssla. Men när man nu inte gör det så mycket är det ju roligt att få se andras pyssel :-).

På kvällen kom Joakim hem till mig och vi hämtade pizza på närmaste pizzerian. Vi tog en pizza med fyra sorters salami på och den ena var INTE alls god. Den smakade härsket och luktade jätteäckligt. Så vi ringde och sa till. De var först sura och tyckte att den såg ju bra ut när de la på den... men sa sen att de var glada att vi sa till... Synd, för det är nya ägare och innan var pizzorna jättegoda men det verkar de inte vara längre. Jaja... Salami och bacon pizzan var ok.

28/3 annandag påsk
Elliott och jag åkte till moster Annika och firade hennes födelsedag. Mina föräldrar, Olle, Marcus, Felicia Ludde, Aline och vovven var där. Det var trevligt och vi fick jättegod mat! Kul att se Marcus och hans dotter, jag har inte träffat dottern förut, hon var nu 2 år och väldigt gullig. Annika bjöd på lammstek med tzatziki, vinsås och klyftpotatis. Mycket gott!
Jättegod tårta
Denna gång fick vi inte den traditionsenliga jordgubbstårtan utan en väldigt god fryst citrontårta med massor av hallon till.

29/3 tisdag
Denna dag började revisionen och det var fullt upp på jobbet. Revisorerna är himla gulliga så det är roligt att ha dem här. Vi åt lunch på Beebar och det var gott! Jag kom iväg sent från jobbet vilket var dumt för kl 18 skulle jag redovisa ekonomin för förra året på kollektivets föreningsstämma. Det gick sådär kan jag säga. Jag rusade in försenad med andan i halsen och hade inte kopierat upp allt jag skulle och kunde inte göra någon bra presentation. Bad jag om ursäkt för... lite skämmigt då den som ska ta över och som en gång var min chef satt där och lyssnade, hehehe. Men men, de var så snälla så och sa att de är säkra på att jag gjort ett superbra jobb och att de är tacksamma för att jag skött det trots att jag inte haft tid. Så det var ju skönt. Men jag brukar presentera det bra och vara bättre förberedd... så jag lovade dem en lite bättre rapport i efterhand på mail...

Det blev ett långt möte och efter mötet var det ett konstituerande styrelsemöte också... Jag är fortfarande med i styrelsen (två år till) som kassör, men ska bara presentera ekonomin och inte vara med på övriga frågor. Det har jag gjort klart. Så det känns ju bra. Sen kanske jag väljer att vara med på annat också i mån av tid.

30/3 onsdag
Fortfarande revision och denna dag åt vi lunch på Noodle Market. Det var gott och trevligt.
Joakim var här på kvällen och vi lagade pasta á la Jamie Oliver, ett recept jag hittade på nätet. Den var supergod!


31/3 torsdag
Slutrevision på vårt ena bolag och Mårten från Roxy var här och var med på den. Vi åt lunch på Beebar igen, hela eko fick följa med. Trevligt!

Mina föräldrar hämtade Elliott på skolan och jag åkte dit när revisionen var klar. De bjöd på middag - potatisgratäng med vitlök, kyckling med soltorkad tomat och oliver och det var hur gott som helst! Och trevligt som alltid!  När vi kom hem så gick Elliott till Michael för att sova där. Jag åkte hem till Joakim och han hade köpt en stor bukett tulpaner i olika färger till mig. Blev jag väldigt glad för!

1/4 fredag
Slutrevision för alla våra andra bolag och det gick jättebra! De är så nöjda och tycker att vi sköter allt så bra och har så fin ordning. Känns kul! De är gulliga. Vi har bra ordning, det är bara jag som känner att jag inte riktigt hunnit med allt jag borde hunnit med... Men jag vet ju vad jag gjort och har koll på det mesta så det är nog mer en känsla än en realitet.

Efter jobbet gick Åsa och jag till Beckas jobb och mötte upp Becka o Ingrid. Vilken utsikt Becka har från sitt kontor! Man såg hela Malmö och hur långt som helst! Coolt.
Vi gick till Skybar och tog vars en drink. Jag fick en som bartendern komponerade själv, för de hade inga sötsliskiga sa hon och det var en sötsliskig jag var sugen på. Fast den jag fick var inte speciellt söt men väldigt god :-D.
Min drink med grapefrukt, rom och coca (och säker mer som jag inte vet)
När vi druckit upp våra drinkar och beundrat utsikten lite gick vi in till stan och Paddys.

En svan på vattnet
På Paddys satte vi oss på en uteservering och jag tog en tapas-tallrik som var riktigt god! Alldeles lagom mycket på (även om jag kunnat äta två stycken utan problem, hehe). 
Mina godsaker


2/4 lördag
Hade en hemmadag med Joakim. Vi var väldigt trötta och tittade mest på TV. Elliott var hos oss efter att han varit hemma hos en kompis (Alexander) och lekt. Vi lagade raclette och det var supergott och vi blev jättemätta. Elliott tyckte också det var ganska gott, i alla fall osten, hehe. Vi såg Kung Fu Panda och åt lite chips o dippa. När Elliott somnat tittade vi på filmen "Matboxen" vilken var jättesöt. Jag var dock så trött så jag kunde knappt hålla ögonen öppna mot slutet av filmen...

3/4 söndag
Vi åt frukost på morgonen, Elliott gick över till Michael och Joakim och jag tog en tripp till Bo Ohlsson i Tomelilla. Jag hittade några tröjor i viscose. Vi åkte hem om Joakim och var där ett tag. Sen körde vi till China Garden och hämtade mat för att äta hemma hos mig. Väldigt lustigt när vi stod där på restaurangen så kom pappa in och skulle hämta mat precis samtidigt :-D.

4/4 måndag
Det var fullt upp på jobbet som vanligt denna dag, det är det ju alltid så känns knappt som att jag behöver skriva det, hehe. Jag åt bulle till lunch. Åkte hem och gick till köket för kollektivmatlagningen. Det var vår vecka. Vi lagade risoni med parmesanost, lammfärs, svamp och chevre till. Det var gott och jag blev jättemätt! Joakim var hos mig men fick laga sin egen mat.

5/4 tisdag
Busmycket på jobbet, jobbade tills det var dags för meditation. Elliott hängde med sin kompis Philip hem efter skolan. Jag skulle hämta honom men garageporten vägrade öppna sig på jobbet så det gick inte. Michael fick hämta istället. Någon smart lyckades skruva av dörren på något vis så att vi kunde komma ut därifrån till slut... Då hade jag väldigt bråttom för skulle på meditation kl 18. Jag hann precis och det var en riktigt bra meditation. Så glad att jag går där. Alltid lika trevligt, avkopplande och givande.

6/4 onsdag
Lunchade med mamma på Kohai, det var jättegott och mysigt. På eftermiddagen kom Björn hem till mig och vi hade möte gällande övertagandet av kollektivets bokföring. Han fick allt och jag hade hunnit boka klart det jag skulle. Puh! Men jag måste göra hyrorna en gång till, men det är förhoppningsvis sista hyresfaktureringen jag ska göra. När Björn gått så gick jag ner till köket och hjälpte till med maten, denna dag var det kycklingspett med jambalayaris och det blev gott! De flesta verkade väldigt nöjda. Elliott sov hos mig och Joakim var också här på kvällen efter maten. 

7/4 torsdag
Efter lunchen var jag på bankmöte med två från kollektivet. Det var för BoAktivs räkning och vi fick utklarat det mesta. När jag gick därifrån kunde jag inte låta bli att titta på växterna på torget. Köpte några kryddväxter (5 för 100 kr) att ha på balkongen.
Efter jobbet - vilket var svårt att ta sig ifrån då jag hade så himla mycket att göra - åkte jag hem till mina föräldrar. De hade hämtat Elliott och han hade ätit hur mycket mellanmål som helst. Han älskar att få mellanmål där, han vill alltid bli hämtad 14.30 :-). 
Mamma hade bakat jitterbugg och de var så himla goda, jag åt massor och fick med mig några stycken hem också. De tog slut på 5 sekunder, hehe.
Mumsiga jitterbuggar
Vi åt varmrökt lax med potatis och romsås, hur gott som helst! Och innan maten hade mamma gjort crostinis med tapenade, delikatesskapris, kabanossikorv och stekt halloumi med en jättegod röra till som smakade mycket citron. Mums mums!
Vi åkte hem när det var läggdags för Elliott och han sov hos Michael. 

8/4 fredag
Efter jobbet denna fredag var det kollektivmatlagning igen. Vi gjorde hamburgare med tillbehör. Jag var där redan på morgonen och förberedde chokladmousse. Den blev mumsig tyckte jag! Lätt var den att göra också. Beckafamiljen var där och firade Beckas mamma som nyss fyllt år. Det var trevligt! Elliott lekte med sin kompis Noah och de var båda också med på middagen. Sen gick de hem till Michael och kollade på film. Jag och Leschelle städade köket efter maten, så slapp vi göra det i helgen och när jag var klar och just kommit upp till lägenheten så kom Joakim. Vi åt lite chips och kollade på film. Tulpanerna jag fick förra torsdagen var fortfarande fina! Så länge brukar de ju aldrig kunna stå så de måste ha varit väldigt färska.
Tagit bort några men de här var kvar
Och de här fick stå på egen plats  
9/4 lördag
På lördagen åt vi frukost och sen åkte jag in till stan för att fika med Helene. Vi var först på kontoret och körde en meditation. Väldigt välbehövd. Jag hade sovit himla dåligt denna natt. Fortfarande stora problem att sova... Det är jobbigt. Men det var som alltid kul att träffa Helene och vi gick över till Småland och fikade efter meditationen. Jag kände mig ganska uppiggad efter vår träff :-).
Jag fikade på en nötkaka och latte
På eftermiddagen kom Joakim och vi lagade middag. Denna dag blev det kycklingspett med jordnötssås och ris till. Jättegott! Elliott var också hemma och åt med oss. Och vi tittade på mästerkatten och åt chips på kvällen. Det blir mycket chips och gotter, hehe. Jag måste börja röra på mig lite mer känner jag... Nattade Elliott och sen var jag helt slut och vi la oss tidigt och jag sov som en stock i stort sett hela natten. Skönt att äntligen kunna sova. Sov hos Elliott men han vaknade jättetidigt så det blev ändå inte tillräckligt med timmar.

10/4 söndag
På morgonen spelade Elliott iPad och jag jobbade lite tills Joakim vaknade och vi kunde äta lite frukost. Elliott gjorde kort till Lucas som han skulle på kalas till och vi packade in paket. Sen gick han över till Michael. Joakim och jag åkte till Paletten och jag köpte lecakulor och jord så att jag ska kunna plantera mina vårblommor som jag köpte.
Sen åkte vi till Trelleborg och var hos Joakim på dagen/kvällen. Jag var så trött att jag nästan somnade i soffan medan han lagade mat. Vi åt entrecôte med vinsås och stekt purjolökspotatis till. Jättegott! Vi tittade på TV och tog det lugnt. På kvällen åkte vi hem till mig och katterna och skulle titta på film. Men vi var så trötta så vi satt mest och somnade så vi gick och la oss redan strax efter tio och jag sov riktigt bra hela natten. Så nu har jag faktiskt sovit bra två nätter i rad. Det är inte illa! Kanske har det vänt nu? 

Inga kommentarer: