torsdag, december 10, 2015

Här flyger tiden fram

I torsdags efter jobbet åkte jag hem till mina föräldrar som hade hämtat Elliott. Där bjöds jag på supergod Paella. Elliott och jag hade det bra där tills det var dags att nanna :-).

I fredags efter jobbet så lagade vi mat i kollektivet. Vi började redan halv fyra för det var lite tidskrävande mat. Vi gjorde lammfärsbiffar med fetaost och oliver, rostade rotsaker och tzatziki. Det var jättegott! Vi var rädda att det inte skulle räcka till alla, men det räckte precis... puh!
Efteråt diskade vi och plockade iordning. På kvällen tittade Michael, Elliott och jag på en film och åt chips hemma hos mig. Elliott sov här.

På lördagen åkte jag och handlade till frukost på morgonen. Michael kom över och åt med oss. Vi åkte till Ikea och köpte bla en matta till skolan, Elliotts lärare har velat ha en matta hela terminen. Till mysrummet. Men det finns inga pengar. Så vi bestämde oss för att köpa en till dem. Sen var vi hemma och Elliott spelade minecraft mest hela tiden. Vid tvåtiden gav vi oss iväg till mina föräldrar och packade in en present och sen åkte vi till Lund och firade, Tor, Uffe och Anna-Carin som alla fyller år i början på december. Det var jättetrevligt! Först fikade vi på glögg, pepparkakor och lussekatter.
Mums!
Vi bjöds på finfisk till middag, någon sorts tunga, piggvar och slätvar. Jättegoda fiskar allihop! Sen spelade vi spel och åt tårta :-). Mycket trevlig kväll och vi var väldigt mätta när vi åkte hem Elliott och jag. Elliott sov hos Michael.

På söndagsmorgonen kom Catta och Nea och jag hade bakat scones som vi mumsade i oss. Jag hade gjort smör av grädde också. Det tycker jag är så himla gott så det kan jag äta utan något till... mums! Det var skoj med frukostbesök. Elliott ville inte komma över, så han var kvar hos Michael. Catta hängde med och städade i kollektivköket med mig och Leschelle, snällt! När det var klart gick vi upp till mig en stund, sen skulle de iväg på yoga. Philip kom och lekte med Elliott hos Michael. Jag satte mig och bokade bokföringen i BoAktiv. På kvällen var jag hos J som bjöd på spagetti med tomatsås och porchetta. Väldigt gott!

På måndagen efter jobbet åkte jag och hämtade Elliott och Philip och de lekte här. Jag lagade tagliatelle med ost- och baconsås + tomatsås. Det var uppskattat. Philip gick hem strax före 19 och sen tittade Elliott o jag på lilla Aktuellt, löste korsord och ritade tills det var dags att nanna. Elliott sov hos mig.

Att öppna kalendrar på morgonen (eller eftermiddagen beroende på var han sover) är verkligen roligt tycker Elliott :-). Hittills har han varit nöjd med alla presenter och han gillar sin lego-kalender mycket också!
Letar efter dagens paket
I tisdags var jag hemma för att ta det lugnt. Michael och jag lämnade Elliott på skolan, sen åkte jag hem och stoppade in katterna i vars en bur och tog med dem till Öresunds kliniken för vaccination. De var sååå duktiga! Körde hem och så åkte Michael och jag till Espressohouse för lite frukost. Jättegod getosttoast hade de. Åkte till Emporia och köpte mig en dunkudde och ett täcke. Är så trött på det tunna elektriska täcke jag har hemma.

På eftermiddagen låg jag i soffan och pysslade med bilder och tittade på Modus. Såg massor av avsnitt. SÅ HIMLA SKÖNT att bara få vara hemma och slappa. Vet inte när det hände senast. Elliott blev hämtad av Philips mamma och de lekte hos Philip, fast kl 17 hade de tröttnat och ville vara hos Elliott och spela Minecraft, hehe. Så det var de. Jag åkte till meditationen, som som vanligt var superbra. Det var en månad sen sist och det är alldeles för länge sen. Det är så himla avkopplande och mysigt. God fika, bra prat. Nu är det bara en gång kvar. Hoppas hoppas att hon fortsätter nästa termin.

Igår var det onsdag och jag jobbade igen. Började dock med skattekurs på Deloitte, med Åsa, Åsa och Josefin. Den var helt OK men kanske inte riktigt vad vi behövde, så vi smet därifrån i pausen... Lite pinsamt för vi mötte vår huvudrevisor när vi var på väg därifrån och fick förklara oss med att vi har så mycket att göra och håller på att flyttpacka och allt och att vi inte kände att kursen var riktad till oss riktigt... Men men. Hehe. Det var skönt att komma till kontoret tidigare än tänkt så man hann jobba undan lite. 

På lunchen var Michael, Torgny, Åsa och jag på Beebar. Det var gott och trevligt. Jobbade till kl 16 och sen tog jag tåg och buss hem. Michael hade lagat kyckling med jordnötssås och det var supergott. Mitt i maten fick jag springa iväg och skriva på ett hyresavtal, hade helt missat att jag lovat vara med på det mötet... hehe. Sen åkte jag till teckningskursen, sista kursgången. Det var så roligt. Vi fick teckna av huvuden som hade hattar av olika slag på sig. Alla ritar så himla bra! Det är så kul att se allas när vi lägger upp vad vi gjort innan vi går hem och får kommentarer gällande olika saker. 

Jag förstår inte vart tiden tar vägen? Det är snart jul och sen nyår och så är det 2016! Vart tog 2015 vägen? Det har gått så fort! Och vi flyttar på kontoret efter jul och jag hinner ju aldrig packa och hjälpa till med att få allt klart inför flytten. Men tänker mig att ägna fredagen åt detta. 

Inga kommentarer: