söndag, oktober 11, 2015

Veckan med raketfart

I måndags skjutsade vi barnen till skolan då vi hade en massa burkar och pappersrullar att bidra med. Jag bytte några ord med läraren som sa att Elliott är en sån fantastiskt fin pojke, att han är en bra kompis, förstående, snäll och hjälpsam. Att han lyssnar på andra men tänker själv. Att han läser jättebra och med stor inlevelse. Ojojoj, så fina ord värmer ett mammahjärta!!! Jag tycker ju såklart att han är helt fantastisk :-D. Men det är skönt att även läraren tycker om och ser honom. Känns tryggt och kul! Hon visade alla fina saker de gjort på lektionerna. Verkligen roligt att de får skapa så mycket i skolan. Hon berättade att hon väver in kreativiteten i skoluppgifterna. De har bland annat byggt ett träd i papier mache som alla barnen målat och gjort fint.
Det fina trädet med svampar under. Allt gjort av barnen.
Vi åkte till jobbet. Jag var hur trött som helst för jag hade inte sovit så bra mellan söndag och måndag, typ bara sovit tre timmar eller så... Vi hade måndagsmöte och ekomöte och sen jobbade vi på hela dagen. Elliott skulle på gymnastik för första gången. Hela vägen dit oroade han sig för att det bara skulle var flickor där. Och när vi kom dit så "tadaaa" var det BARA flickor där.... Han blev SÅÅÅ besviken och ledsen så han ville inte vara med. Sen kom det en pojke som och Elliott funderade på om han kanske ändå skulle vara med, men nästa gång när han inte var så ledsen. Så vi får se hur det blir med den gymnastiken :-).

När vi kom hem så åt vi i matsalen, det var pannbiff med potatis och brunsås och det var gott! Det tyckte dock inte Elliott... men han äter ju i skolan så det är ju ingen fara om han inte äter så mycket. På kvällen gick jag på meditation på soltemplet och det var jättebra! Ger som alltid mycket energi. Det är trevliga människor där och serveras god fika efteråt.

På tisdagen var det jobb som vanligt och det var kul och mycket. Jag kände mig lite förkyld i kroppen och trött så jag avbokade min sjukgymnasttid. Helene kom upp på kontoret när jag jobbat klart och jag hjälpte henne att skriva en grej. Sen tog jag tåg och buss hem. Michael hade gjort spagetti o köttfärssås som jag också åt. Michael passar förresten världens sötaste vovvar i en vecka. De är så himla fina! Iskra och Eira heter de och har varit där förut :-).

Elliott och jag var hemma och tog det lugnt på kvällen. Vi tittade på lilla Aktuellt och sen gick vi och la oss tidigt. Jag vaknade mitt i natten och hoppades att jag skulle ha sovit en bra stund. Gissa vad klockan var? 23.23... Så det var ju inte så länge jag hade sovit precis. Suck tänkte jag... Det kändes som att jag hade frossa och jag var förkyld uppe i huvudet. Men när jag steg upp på morgonen var det faktiskt borta. Puh!

På onsdagen var det äntligen dags för ULLARED med mamma! Innan jag körde så gjorde jag frukost till Elliott och skjutsade honom till skolan. Jag körde hem till mamma efteråt och vi åkte till Ullared. Det gick snabbt att köra dit kändes det som, jag behövde inte ens fika eller ta kisspaus :-). Det tog 2 h och 20 min. Vi började med att äta sallad och jag åt även en mandelbiskvi. Sen gick vi och gick och tittade och handlade och provade kläder och köpte lego och det var jätteroligt! Älskar att shoppa i Ullared. Jag köpte ingenting onödigt. Bara bra grejor. Köpte en del klädesplagg och de flesta om inte alla kostade under 150 kr/st. Vi åt lunch där också. Jag tog Schnitzel och mamma lax. På hemvägen åkte vi in om laxerian och jag åt en riktigt god lime o ingefära gravad laxskiva + en liten laxcheesecake. Mums! Sen körde vi hemåt och då hade det redan blivit mörkt, vi var hemma strax efter åtta. Jag fick med mig lite brûlepudding från mamma och den var hur god som helst! Mmmmm. Jättekul att vi åker till Ullared någon gång om året tycker jag! :-D.

När jag kom hem gick jag över till Michael och sa godnatt till Elliott och Ashley som också sov där. Sen hade jag TV-kväll med katterna det lilla av kvällen som var kvar. Jag testade att ta lite melatonin innan jag la mig och jag tror att jag blev lite tröttare av det och kanske sov jag lite bättre?

På torsdagen var jag uppe tidigt och jobbade här hemma innan det var dags att lämna Elliott på skolan och gå och jobba och så. På jobbet gjorde jag helt andra saker än jag hade planerat (radiopengar och annat som tar tid att gå igenom). På lunchen gick vi till Noodle market och det var ovanligt gott. Jag hade telefonmöte och fick hjälp med inställningar (i vårt bokföringssystem) för det finska bolag vi ska ta över bokföringen för nästa år. På hemvägen hämtade jag ut d-vitamin på apoteket, för jag har fortfarande alldeles för lite av det enligt provtagningen. Sen åkte jag hem och jobbade. Elliott och Lenny kom hit efter skolan.
Elliott byggde en drake, han fick ett legopaket jag köpt i Ullared :-)
Vid 18-tiden gick vi över till Michael allihop och åt pizza. Det var gott!

På fredagen jobbade jag på kontoret och på lunchen köpte Mats o jag hamburgare och jag åt för ovanlighets skull i matsalen (annars brukar jag sitta vid skrivbordet om jag hämtar mat). Jag får försöka gå ut i matsalen lite oftare, det är ju trevligt att prata med sina kollegor, hehe.

Hemma var det middag i matsalen och det var hur gott som helst faktiskt!
 
Dansk fläskstek med superknaprig svål, sås, rödkål och sockerstektpotatis
Efter maten var det filmdags och vi såg en film som jag verkligen gillade! Tomorrowland hette den. Vi var hos Michael och Ashley och Lenny var också med. Elliott sov hos Michael.

På lördagen bestämde vi oss för att åka och äta frukost ute. Det var väldigt längesen sist. Förr gjorde vi det ofta. Vi åkte till St Jörgen och det var väldigt gott. Jag åt alldeles för mycket (speciellt prinskorv med dijonsenap) och blev så mätt så jag orkade knappt äta mer under dagen :-).
Vi köpte byxor o strumpor till Elliott och sen åkte vi hem. Elliott och jag var hemma hos mig och pysslade tills det var dags för lunch. Vi åt varmrökt lax med ishavsromssås och kokt potatis. Jag var alldeles för mätt så åt pyttelite och sen åkte jag till Spegeln och mötte upp Helene. Vi var på cinemateket och såg filmen "Miraklet i Lourdes". En lite märklig men ändå bra fransk film. Den kändes jättegammal men var från 2009. Jag gillar verkligen franska, känner att jag skulle vilja se fler franska filmer och kanske läsa lite böcker (barnböcker o med uppslagsverk vid sidan). Jag kommer ändå ihåg en hel del franska så det hade varit roligt att fräscha upp den. Blev väldigt sugen på att någon gång åka till Paris med Elliott. Det var längesen jag var där och det är en fin stad tycker jag.
Det var väldigt fint ljus i stan när jag var på väg hem från bion
Efter bion åkte jag hem och Elliott och Michael och vovvarna kom över till mig. Vi hade film, chips- och vovvemys.
Känns hemskt taskigt att äta chips när vovvarna så gärna vill ha men inte får...
Vi kollade på Pirates of the Carribean 2. Den var så lång så vi såg bara halva, sen var det läggdags. Elliott sov hos mig.

Idag är det söndag och vi har ätit frukost och jag har plockat undan och dammsugit här hemma. Nu ska jag försöka ta mig ner till förrådet och plocka upp lite grejor. Sen tänkte jag rensa på balkongen inför vintern. Hade varit så skönt att få det gjort! Det är ju riktigt fint väder idag, om än kallt.

Jag har bestämt att Elliott inte ska åka skolbuss, för det blir så sent för mig att gå till jobbet. Man tjänar ju ingen tid för man ska ändå upp tidigt och fixa frukost innan bussen. Så från och med måndag kommer vi att lämna honom 07.30 och han får frukost på skolan igen. Det tror jag blir bra! Nu kommer min jobbiga jobbperiod, med årsbokslut och sånt. Vi har bara ett bolag som har årsbokslut nu 30/9, de andra är förlängda till 31/12. Men just i år kommer det att bli väldigt mycket jobb både i oktober/november och i jan-mars.  Dessutom flyttar kontoret i januari och vi ska ta över bokföringen från det finska bolaget from 1 januari. Men det ska nog gå bra! Bara jag förbereder och planerar allt väl :-).

Inga kommentarer: