fredag, september 04, 2015

Lalandia o Legoland!

I söndags åkte vi mot Jylland i två bilar. Elliott, jag, mina föräldrar, Catta, Magnus, Nea, Cattas, Kostas och Cattas mamma. Det var en lång bilresa som ändå kändes oväntat kort! Det var grymt mycket trafik så jag fick köra ut och in mellan filerna mest hela tiden. Alla snabb-bilar körde rakt upp i rumpan på en stup i kvarten. Vi pausade på Mc Donalds och åt lite innan vi tog oss över lilla bältbron och sen var framme på Lalandia. Vi fick ett riktigt stort fint hus att bo i, eller två, men vi befann oss mest i det ena.
Huset
När vi installerat oss gick vi till badlandet och det var stort! Jag provade bara två små vattenrutschkanor och vi badade i varma bubbelpoolen, den var SÅ varm och skön! Där hade jag kunnat sitta hela dagen :-D

När badlandet stängde gick vi till vårt hus. Det var söta små getter i en hage på vägen mot huset.

Kostas och Magnus gick i förväg och började på maten. De lagade köttfärsgryta med mandelpotatis till. Det åt vi allihop och det var gott! Sen var vi alla ganska tidigt trötta och kollade TV och umgicks. Jag såg för första gången ett program där man tittar på människor som tittar på TV-program och diskuterar dem i sin TV-soffa. Det var skoj, hehe.

Elliott och jag sov gott och var uppe senare än de flesta. Catta rörde ihop mosade bananer och ägg och vi stekte bananpannkakor. När jag smakade först kändes de supersöta, men när jag vant mig så var de hur goda som helst! Det kommer jag att göra fler gånger. 2 mosade bananer och 1 ägg. Inga kryddor, bara att steka. Mumsigt!

Vi funderade på om vi skulle åka till Legoland, men det småregnade ute och prognosen var regn hela dagen. Så vi gick alla till badlandet istället och där badade vi i flera timmar. Nu vågade jag mig till och med på att åka Tornadon en gång med Magnus. Den var läskig men rolig!
Tornadon ser kanske inte så hemsk ut utifrån - men den var GALEN! Och lite rolig :-)
Det kändes som en Berg- o dalbana! Hemsk på slutet när man gungar upp så högt på kanten att det känns som att man ska trilla av och det kittlar lika mycket i magen som i djupaste backen i berg- o dalbanan. Den åkte jag bara en gång. Elliott fick inte åka den. Men det gjorde inget för där var så himla många andra rutschkanor att åka. Jätteroliga sådana.
Snälla små gröna o blå rutschkanor, de första jag testade
Europas längsta Wild river tyckte jag inte alls om, man drogs ner under vattnet när åkturen var slut... läskigt. Alla andra rutschkanor var roliga! Och de varma poolerna var sköna att värma sig i.
Man kunde simma i en grotta och man kunde uppleva stora vågor i en pool.
Här är en film där de åker de rutschkanor jag också åkte. Om man skulle vilja se det... hehe.
En bra grej var att det fanns det bås att duscha i, så man behövde inte kollektiv-duscha. Det uppskattade jag mycket!

När vi badat klart träffades vi inne på Lalandia. Magnus, Kostas och pappa spelade bowling. Mamma, jag, Elliott o Nea spelade minigolf. Catta och hennes mamma gick tillbaka mot huset. På kvällen hade vi kräftskiva! Det var superjättegoda kräftor, alltså hur gott som helst! Mycket trevligt! Sen var det TV-mys o popcorn. 

Elliott o jag sov gott även denna natt. Det hade inte Nea gjort, för hon hade drömt en mardröm och vaknat skrikandes. Så Catta hade varit uppe med henne 1,5 timme på natten. Jag hade inte hört någonting. Denna dag var det Legolandsbesöksdags och det var väldigt grått och regnigt. Inte bästa vädret för legolandsbesök. Men vi tog på oss regnkläder och hade det faktiskt riktigt bra ändå! Det var många roliga karuseller och många fina legosaker!
Första "karusellen", den blev man blöt i så jag hoppade över den :-D.
Fina legokossor
Lego - Nyhavn
Det var lite uppehåll i regnet på eftermiddagen. Vi åt lite lunch och åkte många olika karuseller, roliga allihop :-).
Indian o varg på legoland
Jag som inte åkt så mycket karuseller på senare år lockades med i än den ena och än den andra karusellen. Så nu är jag inte så karusellrädd längre :-). Mamma och Elliott tänkte åka en som Catta rekommenderat men som jag egentligen inte vågade. Men jag hängde med dem! Och det var den bästa berg- o dalbanan ever! Polar x-plorer. Den gick hur snabbt som helst! Älskade den! Vet inte hur många gånger Elliott o jag åkte den. Mamma åkte virvelvinden med Elliott (så gjorde även pappa som jag inte trodde gillade snurrande karuseller) men den vågade jag mig inte på. Men de lockade med mig till en karusell som bestod av båtar som gick runt runt. Jag trodde inte att jag skulle gilla den, men den var jätterolig den också :-D. Så jag åkte ovanligt många karuseller!
Den snurrande båten
Magnus och Cattas favorit var en stor metallarm där man programmerade sin egen åktur. Man åkte både upp och ner och hit och dit. De skrattade hur mycket som helst när de åkte den. Elliott ville också åka den men varken jag eller mina föräldrar ville. Så Magnus gick iväg för att åka den med honom. När de skulle få hoppa på sin robotarm kom flickan som just åkt inte loss. Hon satt fast… Hon satt där tills tekniker kom springande och lyckades få loss henne. Då bestämde jag att den karusellen fick inte Elliott hopppa på, hehe. Så jag hämtade honom. Vi åkte karuseller tills de stängde.
Fin häxa vid brunn
En dum sak var att så mycket var stängt på Legoland. Om man nu betalar fullpris tycker man att restauranger och sånt ska vara öppna. Men det var stängt mest överallt i snacksbodar o annat och där man kunde köra legobil o få ta körkort, där var det också stängt. Det tyckte jag var var dumt. Annars var det toppen J.


Vi handlade på vägen hem till huset och sen lagade vi lite olika mat. Vi åt spagetti & köttbit och Cattafamiljen åt lite tapas. Sen satte jag mig att jobba och de andra kollade TV. Alla var ganska trötta efter en heldag på Legoland. 

Dagen efter var det dags för hemfärd. Den gick också bra och var också oerhört trafikerad. Vi gjorde ett stopp så att pappa skulle kunna gå och titta på en runsten som Uffe pratat om. Så han och Elliott sprang iväg och tittade på den. Sen körde vi raka vägen hemåt med lite matpaus på samma Mc Donalds som vi åt på på vägen dit :-). Mamma och pappa hoppade av hemma hos oss där deras bil väntade på dem. Det var en himla mysig resa! Så skoj att vara många och att ha varit på både Lalandia och Legoland!

När vi kom hem kom det genast barn och ville leka med Elliott. Så han gick hem till Michael och lekte med dem. Jag påbörjade upp-packning av väskan och sen åkte jag hem till Annika o Rolf för att hämta katterna. Theo var också där och de bjöd på pizza. Den var jättegod! Jag åt och sen åkte jag och katterna hem. Jag packade upp lite men sen behövde jag jobba och jag började ju så sent så jag var inte klar förrän vid 23.30, då orkade jag inte mer utan gick och la mig.

Inga kommentarer: