fredag, mars 27, 2015

Veckan

I tisdags var det massor att göra på jobbet. Och jag var hos sjukgymnasten och fick akupunktur strax före lunch. Att ligga rak på en brits är inte toppen. Den typen av molande smärta som jag får i ryggen då går mig på nerverna... Så nästa gång ska jag prova att ligga på sidan istället och se om det funkar bättre.

Tillbaka på jobbet jobbade jag på med tusen och en olika saker. Åkte hem strax före 17 och Elliott kom springande och visade sin glugg! Han har nu tappat sin första tand!
Michael och jag lagade fisk med frasigt täcke, potatismos och hollandaisesås. Eftersom jag kom hem lite sent hade Michael förberett det mesta. Ashley åt med oss. Michael och jag var på styrelsemöte. Elliott stannade hemma med Ashley och Ida som också kommit för att leka.
Det var det första mötet med nya styrelsen här i kollektivet. Det gick bra och vi var klara vid halvåtta. Elliott skulle sova hos Michael och jag gick hem och fixade lite jobbgrejor som jag inte hann med under dagen och lite annat smått. Sen tittade jag på "Once upon a time" men somnade till mest hela tiden, så jag gick och la mig istället.

På onsdagsmorgonen kom en glädjestrålande Elliott och berättade att tandfén bytt ut tanden till en guldpeng! Han var så glad! :-D. Vi lämnade på skolan och sen jobbade jag hemifrån en liten stund. Sen tog jag kompledigt och spenderade i stort sett hela dagen på balkongen. Satte äntligen fast kattnätet. Det var skönt till att börja med men sen började det blåsa rätt så rejält. Men jag lyckades faktiskt bli klar med alltihop! ÄNTLIGEN kan jag börja vårstäda och fixa på balkongen! Jag var tvungen att köpa lite grejor att binda fast nätet med, så jag åkte till Bauhaus. På vägen hem kom jag på att Ikea ju har billig brunch. Så jag gick dit, det var lång kö fast de inte öppnat än! Det var perfekt, så behövde jag inte äta någon lunch sen utan kunde jobba ostört ute på balkongen hela dagen!

Michael, Dexter och jag åkte till mina föräldrar som hade hämtat Elliott på skolan. Vi bjöds på mycket mumsig mat! Först fick vi getosttoast, fantastiskt god! Sen gryta och fläskstek med sås och potatisbakelse till. Mums! Vi spelade svartepetter och såg på AFV. Åkte hem strax efter halv nio och Elliott sov hos mig.

På torsdagsmorgonen vaknade vi tidigt och hann med att duscha innan skolan. Där hade vi glömt regnbyxorna och självklart regnade det. Så jag fick åka hem och hämta dem och tillbaka igen.
På jobbet var det fullt upp hela dagen. Åsa och jag gick till sjukvårdsbutiken och skaffade fotinlägg på lunchen. Vi har pratat om att göra det i evigheter och nu äntligen fick vi tummarna loss...
Jag var även hos sjukgymnasten och fick akupunktur. Det gick bättre nu när jag låg på sidan. Kändes bra efteråt.

Åkte hem och gosade med katterna och gjorde lite omelett och såg ett avsnitt Once upon a time. Elliott var hos en kompis och lekte så han var inte hemma. Sen gick jag på seans som Randi höll i på Soltemplet. Det var bra som det alltid är när Randi har något :-). Många kloka budskap till alla.
Själv fick jag nog lite skäll...  typ samma budskap som jag fått nu i några år av både henne och andra... Att jag måste dra ner tempot och inte ha så fullt upp hela tiden och göra tusen olika saker, att min kropp är jättetrött och inte orkar med mitt tempo... Plus att jag måste lära mig att inte tacka ja till allt och sluta ta så mycket ansvar överallt. Och att jag tror att jag ska hinna med så mycket på alldeles för kort tid, att jag är en enorm tidsoptimist. Så hennes råd till mig var att jag lägga på dubbelt så mycket tid på allt jag ska göra.

Plus att under 2 månader se efter hur lång tid saker verkligen tar så jag kan få lite mer realistisk bild. Att försöka göra en sak i taget, och göra det så långt det går innan jag börjar med nästa projekt. Hon sa att hon ser mig titta på klockan och bli så förvånad att "oj, hur kunde klockan bli så här mycket och varför hann jag inte med det jag hade tänkt?". Det roliga är att precis så är det! Varje morgon är jag lika förvånad över att klockan hinner bli så mycket, jag skulle ju bara... och så är det hela tiden. Och är jag ledig så har jag 1001 saker jag tänkt fixa, fast det är helt orealistiskt att hinna med allt... och jag dubbelbokar mig, eller lägger aktiviteter för nära varandra. Så sa hon att jag säger att "jag hinner inte med det här egentligen, men hittar ni ingen annan så...". Hehe. Precis så är det! Men jag ska verkligen försöka dra ner tempot och lära mig att tacka nej.

Hon sa att min kropp är som en pensionärs... stela leder och slutkörd... Det pga mitt höga tempo.
Det stämmer säkert, jag är så himla stel när jag vaknar, ryggen värker och det tar tid att mjuka upp mig. Värme funkar bäst. Jaja, jag gör mitt bästa... får försöka lite till. Vill ju inte köra slut på mig. Hon sa att jag inte tar det på allvar. Men det gör jag faktiskt. Jag bör leva som en snigel, ta det lugnt. Och jag skulle titta på min son, han har rätt tempo så jag ska ta efter honom :-).

Idag är det fredag och på jobbet tittade mamma in, det var skoj! Det är inte ofta jag får besök på jobbet :-). Jag fick en kattleksak och jättefina blommor som nu pryder mitt soffbord här hemma!
De fina blommorna!
Jag lagade Picadillo till middag och Michael och Elliott kom och åt. Fast Elliott åt bara pyttelite, det är inte mycket som faller honom i smaken av hemmalagad mat inte :-). Jag blev alldeles för mätt. Men det var jättegott! Dexter var också med och kissade på golvet. Katterna var instängda på toan under tiden och det gillade inte Sweet som kissade på golvet framför toan. Jag säger då det! 

Jättefin film som både Elliott och vi gillade
Sen gick vi över till Michael och tittade på en jättebra film! "Om du lyssnar noga". Jag vill se den igen, så fin var den. Jag höll på att somna som vanligt och åt chips och guacamole och blev ännu mättare och mådde inte så bra utan fick gå upp och röra på mig och dricka lite vatten tills jag mådde bättre igen... Jag kände ju att jag var alldeles för mätt och kunde ändå inte låta bli att ta lite fler chips... Förr kunde jag äta hur mycket chips som helst fast jag var mätt. Det går inte alls längre... 

 Elliott ville sova hos Michael så jag gick hem och la mig. Så himla trött. Helgen är fullbokad... men efter den ska det vara lugnare.
Nattinatti! 

2 kommentarer:

Petra sa...

Första tanden! :-) Och ni lyckades med Tand Féen utan katastrof och tårar!? Lyckostar! ;-) Här sitter tand nummer fem löst och två nya har tack och lov kommit upp, annars hade vi fått servera puré igen. :-)

Vad roligt det var att läsa om ditt tempo. Jag brukar läsa din blogg och tänka att "herregud vad energisk hon är, jag önskar jag hade en tiondel av den energin". Så du kan få lite av min förmåga att slappa och vila så kan jag få lite av ditt driv? Vad sägs? ;-)

Kattalena sa...

Jajamen, det var bara glädje kring första tanden :-D. Tänk så olika det kan vara, jag har sett att A tappat tänder för länge sen och undrat när Elliott skulle tappa sin första? A är ju yngre än Elliott :-)

Jaaa du, du kan gärna få lite av mitt! Och jag lite mer slapp o vila ;-). Fast du verkar vara mycket utomhus med A, det vill jag gärna ha lite mer av :-D.