söndag, mars 15, 2015

Övernattning o bio

Igår kom Elliott hem från sin kompis Noah på förmiddagen, han fick åka moped hem med pappan, det var visst spännande :-). Det hade gått hur bra som helst att sova över och de har redan pratat om när de ska göra det igen. Jättekul ju! Tyvärr fick kompisen feber på natten, hoppas inte E blivit smittad av något... Hur som helst kul att det gick bra. Det är roligt med Elliott, att när han väl bestämt sig för något så brukar det gå finfint!
Mango o Sweet slappar
Det var ett extra styrelsemöte idag i kollektivet, en fråga som behövde behandlas snabbt. Jag gick ifrån innan det var klart, satte på pasta och gjore ostsås m bacon. Vi åt det till lunch och sen var det bråttom iväg till simskolan. Elliott simmade på och tyckte det var jätteskoj. Detta trots att han inte alls ville gå när vi pratade om det på förmiddagen. Jag är himla glad att vi går på den här simskolan. Där jag själv slipper vara i vattnet och där Elliott lär sig mycket mer.

Efteråt körde vi snabbt in om Rusta, trodde de skulle ha lego (det har de ibland) men där fanns inget just nu. Vi behövde lego till dagens kalas. När vi kom hem släppte jag av Elliott och han gick upp till Michael. Själv skyndade jag upp i lägenheten och tömde kattlådan och gav katterna mat och vatten och sen ner till bilen och åkte iväg och hämtade mamma.

Vi körde till Möllevången för att gå på Panora och se Bikes vs Cars av Fredrik Gertten. Vi letade upp ett litet matställe där vi köpte vars en pommes och ett fat fetaost till. Det var supergoda pommes, smala och krispiga. Massor med fetaost till. Plus en cola. Allt för totalt 50 kr... Mycket prisvärt :-)

Bion var jätteintressant tyckte jag och snyggt filmad. Blev jättesugen på att cykla, här där vi har bra cykelbanor. Synd att det är så långt till jobbet bara. Tar ju lite väl mycket tid när man först ska lämna E och bara det gör 25 min extra pga att skolan ligger åt helt fel håll och långt borta. Plus sen 35-40 min cykelväg till jobbet (om man har elcykel, på vanlig cykel skulle det säkert ta längre tid för mig). Men cykla skulle jag egentligen vilja... Jag har inte tänkt så mycket på att det ligger politiska/ekonomiska intressen bakom biltrafik o vägar innan jag såg filmen. Det är ju omöjligt att cykla om det inte finns bra cykelvägar utan hela staden är anpassad för bilar. Som i Sao Paolo, Los Angeles mfl mfl. Då blir det att cykla med livet som insats... Usch. Så det är ju skönt att det finns så många cykelbanor som det gör i Malmö faktiskt. Och man borde ju använda dem.

Efter bion skjutsade jag mamma hem. Gick upp till lägenheten och tömde kattlådan, gick sen över till Elliott o Michael. Vi spelade flaggspel och svartepetter tills Elliott skulle sova. Då gick jag hem och satte mig i soffan med katterna och tittade på "Rita" och något avsnitt av "New Girl". Plus att jag samtidigt gick igenom min ekonomi. Insåg att jag inte kan lägga ner så mycket pengar på mat och hushåll som jag gör. Det är ju alldeles för mycket typ varje månad. Det är min största utgiftspost. Så jag får sätta en budget för mig själv och försöka att inte överskrida den. Just gällande maten. Allt annat såg "normalt" ut. Glädjande var att mina lunchkostnader var radikalt lägre och även "fika". Annars har de också varit ganska höga. Och katterna blev kastrerade så den posten var lite väl hög denna månad också.

Satt och somnade där framför tvn, så det var bara att göra sig klar för att sova.

Och idag startade jag dagen med att åka till Malmborgs och handla. Åkte även till Coop och köpte present till kalaset som Elliott skulle på. Jag åkte hem och pysslade lite. Bakade muffins. Elliott kom över. En stund senare kom Lina och vi gjorde Caesarsallad och åt som lunch. Elliott var med. Sen skulle Elliott på kalaset och Michael körde honom dit. Jag och Lina pratade och åt lite muffins och det var mycket trevligt! Längesen vi träffades. Lina cyklade hem och jag åkte för att hämta Elliott på kalaset. Han ville följa med en kompis hem. Och det fick han såklart, så jag åkte hem igen och tog en paus med katterna och tittade på "Rita" efter att jag äntligen laddat ur bilder från kameran till iPhoto.
Mango
Och nu har jag varit och hämtat Elliott hos Philip och de hade haft jätteroligt :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Katterna är så fina!

Kattalena sa...

Visst är de! Verkliga skönheter 😍