måndag, mars 09, 2015

Konst o katt o hundträning

På söndagen vaknade jag alldeles för tidigt, då jag lagt mig alldeles för sent. Men jag var så stressad över att inte ha gått igenom kollektivets bokföring och skickat ut årsredovisning och budget och annat till medlemmarna innan årsmötet som är på tisdag. Så jag kände mig tvungen att jobba med det direkt. Så det gjorde jag... Och jag blev klar efter några timmar och skickade ut allt jag skulle. Sen försökte jag sätta mig in i resultatet så jag kan besvara eventuella frågor. Och sen blev jag så irriterad över att jag ska behöva hålla på med jobb av olika slag så fort jag är ledig...

Så jag gick ner och pratade med en i valberedningen och sa att jag inte kan vara kassör nästa år. Och att jag helst inte vill vara det i år heller, men att jag vet att jag är vald på två år så jag kommer ju att vara det året ut. Men jag bad dem leta upp någon ny innan årets slut, så jag kan bli avlastad. Jag får ingenting för att jag gör det och det tar ca 5 timmar per månad i snitt. Tid jag inte har. Inte till det i alla fall. Så det känns som att jag kan lägga min energi på vettigare saker. Jag hjälper gärna till men vill inte ha ansvaret. Michael sa att han kan hjälpa mig tills de hittar någon annan, så jag ska lära honom att fakturera hyrorna, det underlättar ju en del :-).

Sen funderade jag kring mitt onyttiga leverne senaste veckan, cola varje dag, kakor eller chips varje kväll... så kände jag att så här kan jag inte ha det. Jag får ta hand om mig lite bättre. Så jag bestämde mig för att jag varje morgon ska göra en liten råsaftdryck med min råsaftcentrifug som jag haft i många år men som sällan blivit använd. Enkel grej att göra ju. Och så försöka baka frö-knäcke så att jag kan ha det på kvällarna.

Elliott och jag åkte in till Moderna Muséet där vi mötte upp Helene, Torkild, Torkilds pappa och en kompis till dem som jag inte minns namnet på :-). Vi började med en fika och gick sen och tittade på konstverken av Nils Dardel. Det var skoj och vi träffade en från kollektivet där och även Beckas kusin som varit min tyskfröken :-). Elliott var väl måttligt imponerad av tavlorna, han hade fullt upp med att leta upp tavlor som han i receptionen fått små bitar av. Det var alltså utklipp från tavlor som barn skulle leta upp vilka tavlor de tillhörde. Rolig idé!
Elliott tyckte däremot att konstverket utanför muséet var oerhört roligt! Han skulle kunnat leka där hur länge som helst... Hehe.
Det roliga konstverket vilket snurrade hela tiden
Vi skulle ta tåget hem från centralen tänkte vi, men det gick inte på över 30 minuter, så vi tog en buss istället. Den tog ganska lång tid. När vi kom hem så sprang vi hela vägen till huset för att hinna träffa Anneli, Mattias och lilla urgulliga Ellinor (plus de fyra fantastiskt fina whipparna). De var och fikade hos Michael. Vi hann dit innan de gått och vi mumsade i oss wienerlängd och chokladbollar. Anneli, Ellionor och Runa (bästa whippan), följde med hem till mig för att hundträna katterna. Runa var så cool! Mango fick komma och snusa på henne hur mycket han ville. Det var kanon! Katterna var absolut inga problem, de var supercoola med vovven. Dexter vill ju alltid leka och då skäller han, då blir Sweet jätterädd. Så Sweet var väldigt avvaktande mot Runa också. Men Runa var ju helt superlugn. Bara la sig på pläden och lät Mango få sin nyfikenhet tillfredsställd. Anneli tror att Mango eventuell har lite siames (eller bengal) i sig, hans päls är kortare än vanliga bondkatters och hans ansikte så speciellt . Han är ju väldigt pratsam också.
Katterna fick finbesök av Runa, bästa katt-vovven
De åkte hem och jag stoppade in lammslag i ugnen. Fixade lite tzatziki också. Hade ingen potatis så jag fick åka och handla potatis, den gav jag till Michael som fixade den. Sen gick jag över dit med lammslagen och vi åt där. Himla gott och väldigt länge sen! Annelies ena hund stannade kvar hos Michael för att se om hon kan hjälpa Dexter att koppla av. Iskra, hon är jättesöt!
Elliott mycket nöjd med två vovvar hemma
Elliott hängde med mig hem och vi la oss efter att ha spelat Olsson. Jag somnade samtidigt som Elliott och vaknade vid elva-tiden och var så trött så det var bara att fortsätta sova :-).

Jag vaknade jättetidigt och låg och funderade ett tag och lyssnade på Elliotts lugna andetag. Han vaknade vid halv sju och vi steg upp en stund senare. Jag gjorde faktiskt juice av morot, äpple och ingefära. Den blev jättegod, kanske lite för mycket ingefära så det ska jag ta lite mindre nästa gång.

Vi hade möte med banken idag och de bjöd oss på lunch efteråt. Vi gick till Delikatessen och åt kålpudding. Den var hur god som helst. En av de godaste jag ätit. Sen var jag mätt. Jobbade på och hade slutligt möte kring det bolag som har revision nästa vecka. Så nu är resultatet satt och vi kan förbereda revisionen. Jag var oerhört effektiv idag och fick undan jättemycket. Jobbade lite för länge och fick springa iväg till tåget. Blev bara 5 min försenad till maten i kollektivet som tur var! Det var plommonspäckad fläskkarré idag och den var också jättegod! Elliott och Michael var också där och åt, sen gick de till Michael då Elliott skulle sova där i natt.

Jag hade tänkt gå på meditationen men så var ju katterna själva hela dagen, så jag kände inte att jag kunde gå iväg igen när jag kommit hem. Så jag stannade hemma. Tänkte baka fröknäckebrödet, men sesamfröna var alldeles för gamla, så det fick jag låta bli. Får göra det imorgon istället. Då ska jag baka till årsmötet så då är jag ju ändå på G. Hehe.

Så tyvärr kunde jag inte låta bli att äta kakor på kvällen, jag har alldeles för mycket sånt hemma. Typ skåpen och frysen full med allehanda godsaker.... Gott var det! Hur jag nu kan vara hungrig efter två sådana mastiga middagar denna dag :-D.

Och jag letade resor till Grekland (och andra ställen). Och sen tänkte jag kolla på en serie men då ville min dator bråka med mig och jag fick starta om flera gånger. Sen när jag skulle spela upp det på airplay då bara hackade det, precis hela tiden och vad jag än gjorde. Buhuu.. Så jag fick sätta på det på datorn i mitt lilla rum och kolla där. Men då ville den inte heller och stängde av sig. Fast till slut fick jag det att fungera. Och när jag då började titta så somnade jag nästan meddetsamma, hehe.
Jag skulle nog gått på meditationen i alla fall och återvunnit lite energi. Hehe.

Hur som helst så när jag vaknade efter att ha somnat så gjorde jag mig en kopp te och letade resor istället, vips så var klockan halv tolv och nu är hon 00 och jag borde verkligen gå och lägga mig. Så det ska jag :-). Var tvungen att lyssna på Hurricane Love först, den där "nowhere to go" låten har verkligen fastnat i huvudet på mig alltså....

Natti natti.

Inga kommentarer: