lördag, mars 07, 2015

Äntligen helg

I fredags förmiddag jobbade jag hemifrån.
Katterna ligger bredvid när jag jobbar. 
På vägen till jobb sen åkte jag till revisorn för BoAktiv och fick gått igenom hela den bokföringen och där var inte mycket att säga om det hela så det var ju bra. Sen åkte jag till jobbet och jobbade på tills klockan var halv fyra. Då gick jag till Triangeln och mötte Catta på Espressohouse. Vi tog en liten fika på te och scones och sen gick vi en liten sväng i affärer tills det var dags för mig att åka hem till kollektivet och äta fredagsmiddag. Det var senapsgriljerad kycklingfilé med ris och sås. Det var alldeles för lite ris, så jag blev inte så mätt... Men som tur var hade de citronkladdkaka till efterrätt så den åt jag mig mätt på. Himla god!

 Efter maten tittade Elliott, Michael och jag på film hemma hos mig. En jättesöt japansk film. Vi åt alldeles för mycket snacks, hehe. Elliott sov hos mig. Elliott vaknade inte förrän strax efter 08 och jag som vaknade en timme tidigare satte på min ljudbok och låg och "läste" bredvid honom tills han vaknade. Vi gick upp och jag dammsög lite snabbt innan vi åt frukost. Vi åt rostade mackor. Sen löste vi korsord ur senaste korsordstidningen "Buslätta" som han prenumererar på. Jättebra är den. Jag hann också med att duscha. Och jag måste se till att beställa tid för klippning. Jag hade först tänkt att jag skulle låta det växa ut under två år, då måste det ju bli lite långt till slut. Men jag vet ju att jag inte tycker om att ha det långt och står absolut inte ut med hur det är på vägen dit. Så jag får ta och boka tid och klippa mig igen ändå :-)...

I alla fall så hade vi en väldigt mysig förmiddag Elliott och jag. Vi började på ett pussel också, ett vi har lagt förut men som var så svårt att vi gav upp. Det kanske går bra denna gången om inte katterna puttar ner alla bitarna. Elliott gick över till Michael för att äta lite lätt lunch innan kalaset han skulle på. Jag skjutsade honom till Big Bowl där kalaset var. Sen handlade jag på vägen hem. I affären träffade jag en fd granne från Hagalundsgatan. Det var skoj! Så fick jag veta vem som bor i vårt gamla hus också :-). Det har jag varit lite nyfiken på.

När jag kom hem så satte jag mig en stund och kollade på "Once upon a time". Men så kom jag på att jag behövde en underskrift på revisionsprotokollet så jag gick och knackade på hos grannen som fick granska lite. Och sen kom han över och gick igenom lite bokföring och frågor med mig innan han skrev under.
Mango med magen i vädret
Elliott kom över och katterna var på goshumör. Så Sweet låg hos Elliott och Mango hos mig. Sweet är väldigt förtjust i Elliott, han ligger nästan aldrig hos mig, alltid en bit ifrån. Men Elliott lägger han sig alldeles intill och ibland gärna på också. Elliott är mycket nöjd med detta :-D. Mango är mer skeptisk till Elliott så han är nästan alltid hos mig. Jag är så otroligt glad för mina katter. De kunde inte vara bättre! De är så otroligt mysiga och fina och kan verkligen slappna av och njuta! Jag skulle aldrig trott att det var så himla mysigt med katt! Underbara är de. Precis som finaste Elliott, jag hade inte en aning om att det var så underbart att ha barn heller innan jag fick det! :-). Men så har jag ju fått världens finaste pojke också! Och så är jag så glad att jag och Michael har en så bra relation även efter att vi flyttat isär. Det kunde man ju inte veta innan, hur det skulle bli.
Mango, finfina Mango


Jag hade glömt att köpa tortillabröd till dagens middag. Orkade verkligen inte gå och handla så jag letade recept på nätet. Och tänka sig! Det fanns ett bra recept. Så Elliott och jag gjorde dem själva. Han rörde ihop degen, jag knådade och han kavlade ut runda bröd. Sen stekte vi dem i stekpannan och vips så var de klara! Och faktiskt riktigt goda!
Nygräddade tortillabröd
 Det här receptet använde vi:

  Tortillabröd - 8 st

 4 1/2 dl vetemjöl
45 g (3 msk) rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
1 1/2 dl kokande vatten

Blanda vetemjöl och salt i en bunke och nyp ihop med smöret till en grynig massa.
Tillsätt kokande vatten så mycket som behövs för att degen ska gå ihop till en boll. 
Dela degen i 8 delar för stora tortillabröd och kavla ut dem till runda, tunna kakor.
Stek i en het stekpanna utan fett, ca. 30 sekunder per sida.

Michael hade strimlat och marinerat lövbiff som han stekte snabbt och vi hade grönsaker till och tortillabröden. Vi åt hos Michael och det var väldigt gott. Vi hade tänkt att se film på kvällen, men istället blev det en spelkväll för det var vad Elliott ville. Så vi spelade flaggspelet (som jag är värdelös på men börjar bli bättre och bättre eftersom Elliott kan så många flaggor och lär mig) och sen spelade Elliott och jag Kalaha.
Ganska kul spel
Sen gick jag hem och nu har jag lördags-senkväll med katterna och tittar på Sveriges mästerkock som jag missat att se denna säsongen. Jag är proppmätt efter tortillas, ostbollar och guacamole med nachos tidigare på kvällen. Och kinapuffar - jag var så sugen på det efter att ha drömt om dem i natt. Men usch så mätt man blev av dem! 

Nu hoppas jag på en bättre vecka nästa vecka vad gäller mitt coladrickande. Jag tror jag drack cola varje dag förra veckan alltså... Catta tipsade om blåbär blandat med Keso och honung. Det låter inte så jättegott, men jag ska prova någon dag. Tänkte jag skulle göra lite sånt där fröknäckebröd, som varit poppis så länge. Det kan ju vara bra att mumsa på på kvällarna...

Inga kommentarer: