måndag, januari 05, 2015

Nyår och det nya årets första dagar

På nyårsafton var det mammas födelsedag och den firades sedvanligt hos mina föräldrar! Det var hur bra som helst! Vi bjöds på väldigt god smörgåstårta med bubbel till. Sen åt vi goda ostar och tittade på filmer från när jag var liten. Det var jätteskoj! Sen var det dags för oxfilé med klyftpotatis, sallad, pepparsås och aprikossås. Mycket mycket gott! Vi spelade spel och Elliott undrade om det inte var dags för raketer snart. Hehe. Det frågade han många gånger innan klockan tolv :-D.
Michael var med från 15 till 21 ungefär och hade Dexter med sig. Dexter var jätteduktig. Så det gick hur bra som helst.

Strax före 00 gick vi ut och tittade på fyrverkerier. Mina föräldrar hade ett superraketpaket som var hur bra som helst. Jättecoolt var det! Och det smälldes massor av raketer runtomkring.
Några raketer
Och vi skickade iväg en ljuslykta
Efteråt åt vi hummer och sen kom Michael och Dexter och hämtade oss. Elliott sov hos Michael.

På nyårsdagen var jag trött. Jag var en sväng och handlade och sen minns jag inte riktigt vad jag mer gjorde den dagen. Jo jag städade ordentligt inför morgondagens bokcirkel. Elliott sov hos mig.


Den andra januari lagade jag mat och plockade i ordning och hade mig. Elliott var hos mig hela dagen fram tills det var dags för bokcirkel och juklappsutdelning. Åsa kom kl 14 och de andra en halvtimme senare. Jag fick jättefina blommor!
Fina tulpanbuketten
Och amarylliskrukan
Och Åsa räddade mig genom att fixa tilltuggen så jag hade något att bjuda på innan maten.
Middagsgäster
Sen åt vi fondue och jag brände vid potatisen i ugnen. Men de var glada ändå :-). Och vi åt och drack vin och efter maten hade vi julklappsutdelning och jag fick jättefina julklappar. Sen åt vi ostar och Elliott kom över och ville sova hos mig :-). Det fick han såklart! Men han fick hålla sig vaken länge och gick till slut och la sig i sin säng. Det var mysigt att sitta och bara prata och ha det bra. Mycket trevligt.

Elliott och jag sov ganska länge, steg nog inte upp förrän vid nio. Vi la pärlplattor och hade en lugn förmiddag. Sen gick han över till Michael när det var dags för mig att åka till Jägers. Precis innan jag åkte dit svängde jag in om ikea och köpte lite handdukar.
På Jägers hade Annika och Rolf fixat sittplatser åt oss vilket var toppen. Vi vann absolut ingenting men det var väldigt roligt ändå och mamma och jag delade en räkmacka. Jag tog en kaka och en kanelsnäcka också :-).
Fina häststatyn på Jägers

Hemma igen så fixade Michael potatis, jag tog med en bit oxfilé och vi stekte den och åt med några såser till. Det var mumsigt.

Igår när jag vaknat gick jag minsann ner och trampade på trampmaskinen i en kvart. Det var bra jobbat tyckte jag! Jag gjorde sen övningar på bollen och körde lite hantlar. Men oj vad jag hade ont i ryggen, så det gick sådär. Men tränat har jag i alla fall.
Sen åkte Elliott och jag till Lutz för Elliott var så sugen på spagetti och köttfärssås och mindes att den var så himla god där (tyckte han alltså). Men när vi kom dit hade de inte spagetti längre. Men det fanns schnitzel så det tog vi istället. Elliott tyckte att den var god och leklandet var öppet.
I affären var det fullt kaos då de höll på att flytta om och allt var rörigt och stökigt och hyllorna tomma. Men vi hade roligt och var där halva dagen. Sen åkte vi inom ICA på vägen hem och handlade till mat. Vi skulle äta wraps och vi tog resterna av oxfilén och strimlade och Michael stekte dem i soja. Det var gott och det tyckte även lillskrutten. Dexter var med här också och det gick bra.
Fina Dexter
Katterna fick komma ut men så blev Mango sur på honom och fräste och då började Dexter skälla...
Vi kollade en film och åt lite ost och Elliott sov hos mig.

I morse steg Elliott och jag upp 08.20. Elliott gick över till Michael och jag gjorde mig klar och duschade och så. Michael, Elliott, Arvid och Erik skulle till Leos lekland. Jag fick skjuts med till jobbet och tog med mig Dexter och det gick jättebra. Han var inte alls ledsen.
Avslappnad vovve i min soffa på jobbet.
På jobbet fixade jag äntligen klart koncernredovisningen och skickade till revisorerna. Gjorde även en hel del av försäljningen. Så det var skönt.

Jag jobbade inte jättelänge så jag gick iväg på en promenad med Dexter och då var de klara på Leos och plockade upp oss på vägen hem. Jag gick hem och dammsög och Elliott kom över. Catta som tagit bort sin vovve kom hem till mig för att skingra tankarna. Jag bjöd på scones och lemoncurd och te. Vi pratade om vår kommande Londonresa. Elliott var med oss och här hela tiden.
Michael fixade mat och när det var klart så var det ändå dags för Catta att gå hem och Elliott och jag gick över till Michael och åt. Vi åt kyckling tikka. Mumsigt mumsigt! Sen gick jag hem igen och pratade med Ingrid i telefon länge. Sen såg jag en film och nu är det dags att nanna.

Gosekatten

Inga kommentarer: