måndag, december 15, 2014

13-15:e december

De sålde blommor för 10 kr buketten på Ica idag! Håller nog inte så länge, men väldigt fina idag! 
Lördag:
Jag vaknade vid 07-tiden och låg kvar och drog mig ett tag. Sen gick jag över till Elliott och Michael och åt frukost. Elliott hängde med hem till mig efteråt och vi gick ut på balkongen och satte upp kattnätet. Elliott var jätteduktig och band fast vindskyddet längs med hela räcket. Jag tråcklade tråd genom nätet. Vi var alldeles frusna om fingrarna när vi var klara.
Vi putsade också några fönster och städade lite snabbt. Vi var trötta båda två så vi satte oss sen i soffan i Elliotts rum och spelade iPad. Jag var så slut så jag somnade till och när jag vaknade till så var klockan alldeles för mycket och vi skyndade iväg för att fira Tors födelsedag i Lund kl 15.

Vi bjöds på lussekatter, pepparkakor och glögg. Mycket gott! Sen gick de flesta av oss ut och spelade boccia i kylan. Vi spelade tills det var så mörkt att vi knappt kunde se kloten längre :-D.
När vi kom in så spelade vi spel, myrstacken. Det var skoj!
Vi bjöds på middag, det var storläppad Multe (fisk) med kokt potatis och en väldigt god sås på äpplen, rödlök, ättiksgurka och vispad grädde. Elliott byggde lego med Embla. Jag spelade ett roligt spel som jag inte vet vad det heter med Uffe, Tor och Frej.

Sen fick vi tårta, den mumsiga frysta tårtan av jordgubbsglass, vitchoklad & maräng samt kladdkaka.
Vi sjöng för Tor också såklart. Efter detta var det dags att åka hem. Jag var hur trött som helst och somnade när jag nattade Elliott...

Söndag:
Elliott och jag steg upp tjugo över sju, vilket är ovanligt sent. Michael kom över och vi åt frukost. Sen gav vi oss iväg till simkursen, sista gången för terminen. Det gick jättebra och Elliott fick diplom och reflex. Vi hade dessutom omklädningsrummet för oss själva, vilket jag uppskattade mycket.
Efteråt fikade vi på Espresso och Elliott som alltid är jättehungrig efter simkursen åt en hel varm macka med fetaost. Sen fick vi lite bråttom iväg till konserthuset för Nallekonsert. Michael som var med på simkursen för första gången och även på fikan, skjutsade oss dit.

Mamma mötte upp oss vid ingången och vi fick biljetter och gick sen in och satte oss. Vi satt på första raden och det var jättebra. Väldigt nära luciorna och tomtarna och Embla stod alldeles mitt framför oss (hon är med och sjunger i kören). Så det var ju perfekt. Det var en jättebra Nallekonsert! Pappa var också med på konserten men åkte hem efteråt. Mamma, Elliott och jag gick till Triangeln och åkte tåg till Emporia. Där åt vi lite, sushi till mig och mamma och mozzarellasticks till Elliott. Michael mötte upp oss där och vi gick allihop i lite affärer. Sen vaktade mamma Elliott vid leklandet medan Michael och jag gick till Ica och handlade. Vi släppte av mamma hemma hos sig på vägen hem. Katterna blev glada när jag kom hem, jag var helt slut! Elliott och jag satte oss i hans säng och spelade lite ipad och vilade. Kände mig så konstig efter alla ljud och mystiska locket för örat.

När vi vilat klart fixade vi ceasarsallad till middag och Michael kom över och vi åt. Sen gick han hem igen. Elliott och jag var kvar här en stund, sen gick vi över och då åt vi ostar med kex och tittade på en barnfilm. Jag fick ha öronpropp i ena örat för att stå ut med ljudet. Efteråt gick jag hem och pysslade med foton med Homeland på i bakgrunden tills det var läggdags.

Måndag: 
Vi lämnade Elliott och Lenny på skolan och sen var det jobb och måndagsmöte. Jag jobbade hemifrån på eftermiddagen - lunchen blev sushi, väldigt lagom o prisvärt (35 kr för avokadomaki).
Fick mycket jobbat hemma, Elliott kom över och satt bredvid mig medan jag jobbade klart. Han räknade mattetal i sin bok, han tycker det är himla kul, men det är inte helt lätta grejor han gör. Så han fastnar och frågar. Nu övar han på text, som Addera 7 till 17 vad blir det. Och han får göra såna där tal med en bild, det är ju typ som att räkna ut ekvationer med x. Om 7 = 1 + Å vad är då Å.
Roligt att han tycker det är skoj :-). Vi gick sen över till Michael och åt lövbiff med klyftpotatis och vitlöksost. Nu sitter jag här och försöker få ihop nästa års kalender i foton. Locket för örat höll i sig hela dagen men nu känns det äntligen som att det börjar släppa!
Håller tummarna!!!
Jag hade tänkt gå på meditation men så orkade jag inte när det väl blev dags... Dum jag är! Vet ju att det är så bra. Nästa måndag SKA jag gå.
Istället sitter jag här och äter kakor och dricker Pepsi...
Mango gillar att lukta på blommorna :-)

Inga kommentarer: