söndag, november 30, 2014

Tjo!

Här kommer förhoppningsvis den sista veckosammanfattningen på ett tag! Nu är bokslutet över, det som varar dagar och kvällar och helger och nu är det mer normal arbetstid from måndag. Tjohoo! Och det firar vi med en fin liten julvisa! De är ju så söta de små minionerna! :-D


Slutrevisionen gick jättebra och alla bolag är nu godkända och klara för att fixa årsrapporter osv för. Nu ska jag bara ikapp det vanliga arbetet som blivit lite åsidosatt, men det känns lugnt.

Veckan har såklart då bestått av väldigt mycket jobb. Och såklart blev Elliott sjuk och fick halsfluss, vilket konstaterades i onsdags då läkaren utropade "Jösses" när hon tittade honom i halsen (enligt Michael). Han får nu penicillin och är pigg och glad igen. Skönt! Han tycker att penicillinet är äckligt att dricka så han får mutas lite... Den luktar blä så jag förstår att han inte vill ha det. Men han har varit väldigt duktig hittills och tagit det utan protester.

På måndagen var jag på jobbet och fixade en massa inför revisionen. Åkte hem och gjorde iordning pappas presenter, gick över och kramade på Elliott som låg hemma med feber och ont i halsen och huvudet. Han ville med över till mig men när vi kom hit så bara grät han för att han hade så ont och mådde så dåligt :-(. Skruttungen. Så jag bar över honom till Michael igen och han fick lägga sig i soffan under täcket. Min lille påg!!!
Jag åkte hem till mina föräldrar och firade pappas födelsedag. Annika, Rolf, Olle, Uffe, Anna-Carin, Tor, Embla, Frej och Martin var också där. Det var jätteskoj och vi fick massor av gott att äta! Först tilltugg och sen kreolskans och det var supergott. Sen mumsigaste hollandiatårtan (passionsfrukt) till efterrätt! Vi gjorde också lite quiz och spelade myrstacken.

På tisdagen var det revision hela dagen på jobbet. Jag där till kl 18 då revisorerna gick hem och jag sprang till medicinska yogan (kursen är alldeles bredvid jobbet). Kursen är helt ok, men Inte riktigt vad jag tänkte mig. Efteråt tog jag tåget till Hyllie. Michael och Elliott (som var pigg nog att komma med) mötte upp mig på Ica och vi handlade till mat och sen fick jag skjuts hem. När jag kom hem så stod den en otroligt fin bukett blommor på bordet! Det var mina föräldrar som kommit ihåg min namnsdag och gett mig en bukett i present! Plus toffifee, mums! :-D. Så gulligt att komma ihåg det! Blev jag jätteglad över! Elliott hade ritat en jättefin teckning till mig :-)
De vackra blommorna jag fick av mina föräldrar
Den fina teckning jag fick av Elliott
Michael och Elliott åt hos mig och sen gick Michael hem medan Elliott sov med mig på natten. Han snarkade galet mycket :-). Mitt i natten gick jag upp och satte mig i soffan och kelade med katterna, så att de inte skulle känna sig ensamma, de fick inte vara i sovrummet.

På onsdagen var det fortfarande revision och det var fullt upp hela dagen. Michael och Elliott var hos doktorn (som konstaterade halsfluss) och efteråt fick Elliott vara hos mina föräldrar, han hade haft det toppen där sa han! Fått kycklingklubbor som han älskar och läst ramsor och gjort ett armband som gick sönder. På bussen hem från jobbet så träffade jag Becka.
När jag kom hem hade Michael fixat tacos som vi åt hemma hos mig så att katterna inte skulle vara ensamma :-). Jättegott var det! Efteråt gick Michael hem och Elliott och jag kollade på Elliotts favoritfilmer just nu + en annan film på TV. Typ såna som den nedan. De är helt galna. Hoppas han inte tänker försöka sig på något sådant alltså! Jag säger till honom att han INTE får försöka något av det... Han älskar att kolla på denna typ av filmer :-).







På torsdagen var Elliott i stort sett helt frisk och följde med till jobbet på förmiddagen. Michael och han åkte hem vid lunchtid. Det var slutrevision och VDn var på kontoret och vi gick till Operagrillen på lunchen och jag åt en räkmacka, men beställde egentligen en Ceasarsallad med räkor men de kom in med en Ceasarsallad med kyckling och sen med en räkmacka och då orkade jag inte säga att det inte var det jag hade beställt :-D. Men det gjorde inget för räkmackan var väldigt god.
Det var hur mycket som helst med efterfrågor efter revisionen och jag som tänkt gå hem tidigt blev kvar längre och längre och fick ta taxi hem. Jag gick över till Michael där han hade fixat spagetti och köttfärssås vilket var jättegott! Elliott gick med hem till mig och sov hos mig på natten. Snarkade inte lika mycket denna natt.
Innan läggdags byggdes det massor med tetrislampan :-)
På fredagen var Elliott i skolan, vi skjutsade honom och Lenny dit på morgonen. Sen var det jobb och vi hade möte om digital strategi och sen gick vi på lunch på Scandic och det var mumsigt. Jag gick tidigt och hämtade Elliott redan kl 14. Han ville inte hem för de skulle ha bio kl 15... hehe. Men han fick ändå följa med mig :-). Och han var nöjd när vi kom hem. Vi var hemma hos mig hela eftermiddagen och städade och fixade lite. Sen var det dags för middag i kollektivet som bjöd på stor grillbuffé och mycket god äpplepaj till efterrätt. Ida var också där och åt och efter maten följde Ida med och hade fredagsmys med oss. Vi kollade film hemma hos Michael och såg "Skönheten och odjuret" denna kväll. Elliott sov hos Michael. På hemvägen därifrån gick jag ner till förrådet och hämtade mina julgrejor och när jag kom hem så julpyntade jag halva natten, hehe. Satte upp en julgran som var alldeles sönder och som katterna lyckades få flera grenar att trilla av från...

På lördag morgon gick jag över och åt frukost med Michael och Elliott. Sen gick jag hem och Elliott följde med. Spelade en hästrad och städade undan och packade om lite i jullådorna. Elliott hängde upp julpynt i granen. Jag konstaterade dock att det både blev mörkt med den gröna plastgranen och att den var lite väl skamfilad (då 5 grenar trillat ner) så jag körde iväg en sväng till Rusta och köpte en vit plastgran och lite annat och sen körde jag hem igen. Elliott kom över och vi satte på julmusik och plockade ner den gröna granen och satte upp den vita vilket tog sin lilla tid. Elliott pyntade den. Jag tänker mig att vi ska njuta av julpynt så länge det går, så lika bra att klä gran och allt meddetsamma :-D
Mycket intresserad katt....
Katt i granen!
Annika, Rolf och Theo kom förbi och provsatt min soffa, hehe. Annika o Rolf har beställt en likadan fast i annan färg och modell. Det var trevligt att de tittade förbi! Katterna var lyckliga över att ha fått ett nytt lekträd (granen), hehe. När de hade gått igen så satte Elliott och jag mig i soffan och hade lite "iPadmys". Mamma kom hit vid halvtvå och vi körde till Jägers, vi hade fått fribiljetter av Olle. Elliott hängde med. Annika, Rolf och Theo hade fixat sittplatser till oss, vilket var nice! Det var skoj på Jägers och jag hade alla rätt på V75:an, tyvärr gav det ingen utdelning för typ alla hade 7 rätt... Bara favoriter som vann. Michael hämtade oss och vi körde mamma hem. När vi kom hem till kollektivet var det dags för glögg och pepparkakor och så hemmalagad risgrynsgröt och den var jättegod tyckte jag. Michael och Elliott gillar inte gröt, men det gör jag! Gott gott!

På kvällen var vi hemma hos mig och Elliott byggde lego.
Legobyggaren i tröja med nyavklippta ärmar :-)
Medan han byggde så passade jag på att klippa av hans långärmade tröjors ärmar och sy upp dem så att han använder dessa tröjor också. Han vägrar ha på sig långärmat och det har han gjort de senaste två åren, så det är lika bra att göra om dem :-). Sen blev det några små kortfilmer innan det var läggdags. Elliott gick över och sov hos Michael och jag kollade på några avsnitt Gossipgirl under tiden som jag fixade Elliotts julklappskalender och packade in och satte upp paketen.
Årets julklappskalender
Idag är det söndag och jag gick upp vid sju och packade simgrejor mm. Sen åt jag frukost hos Michael och Elliott innan vi åkte iväg till simskolan. Elliott älskar simskolan och var hur duktig som helst, simmar riktigt bra (med flythjälp). När vi simmat klart och skulle duscha så fick Elliott jätteont i magen och var ledsen för det, men vi skyndade oss att duscha och klä på oss och åkte hem. Han byggde lego och klagade på magont och sen gick det över tack och lov. Klockan 11 var det budgetmöte i styrelsen och jag presenterade budgeten och vi diskuterade den och ändrade lite i den. Pratade om lite annat också och sen gick vi upp till mig efteråt Elliott och jag och han fortsatte bygga lego. Vi hade även lite iPadmys och jag gjorde våfflor och åt som lunch. Elliott smakade en ruta, han var inte mycket för mat idag. Michael kom över och mådde inte så bra tyckte han, han hade ont i körtlarna i halsen och så hade han lite feber. Vi gjorde oss klara allihop och gick ner till bilen för att åka och fira pappa med hans present "bowlingkväll + julbord" och när vi började köra så sa Michael att han inte kände sig bra nog så han fick hoppa av och stanna hemma.

Elliott och jag åkte till bowlingen och Elliott bowlare för första gången. Det var en hit! Han tyckte det var hur kul som helst. Det var mina föräldrar, Olle, Annika, Rolf, Ludde & Sofia som var med. Det var skoj! Vi åt julbord och godast var rökt lammfiol, enrisrökta skinkan, mintkyssarna och ris à la maltan. Elliott tyckte inget var gott utom godiset på efterrättsbordet och han fick lite ont i magen igen men det gick över (igen). Det var roligt med bowling och att träffa alla!
Kul med bowling!
Te och mumsiga efterrättsbitar
Efteråt åkte vi hem och gick över till Michael som hade sovit och kände sig eventuellt lite bättre. Elliott ville sova hos mig så vi gick över till mig. Nu är han nattad och efter att jag har satt ihop detta inlägg är det verkligen dags att sova för mig med...

Inga kommentarer: