måndag, juli 07, 2014

ROSKILDE

Roskilde var som alltid himla bra! Vi åkte dit i på torsdagen och det blev som en liten minisemester. Michael, Elliott och jag åkte dit tillsammans. Vi bodde på samma hotell som vi brukar och de första två dagarna var även Åsa och Niklas och deras två barn där. Det är mysigt att först ha lite "barn-Roskildefestival". Då såg vi några band, men fokuserade mer på att göra roliga saker med barnen. Ebba var väldigt musikintresserad och diggade till det mesta! Elliott och Emmi var inte lika peppade på konserterna. Men det finns ju mycket annat att göra där inne! Och de gillade att slappa på hotellrummet också :-D. Jättebra tyckte jag för då passade jag på att läsa min bok.
På väg in till festivalen, första dagen
Barnen delar med sig av sina kreativa idéer på Roskildes idéplank
Slappetid på hotellet
Redan efter en någon timme inne på festivalområdet hade jag lyckats göra av med min kamera. Buhuuu... Jag hade just tagit bilder på folk utklädda till kossor mm. Och sen var den bara borta. Letade och frågade runt men ingen hade sett den... Tack och lov inte systemkameran... men ändå, min absoluta favoritkamera... Så det blev bara mobilbilder resten av festivalen och jag saknar min kamera massor.

Rolling Stones som var det stora dragplåstret på torsdagen tyckte jag inte var speciellt bra... Men nu har jag sett dem i alla fall. Jag gick efter en stund och tittade på ett band som heter "Rumble in Rhodos". De var bättre! Ösig konsert. På vägen tillbaka till hotellet var det fint upplyst bland träden.
Fint upplysta träd när jag gick från en konsert i kvällningen
Elliott hade somnat och jag avlöste Michael så han kunde gå ner på festivalen och se band som började mitt i natten...

På fredagseftermiddagen hade vi en Playgroundträff då vi från svenska kontoret samlades och blev bjudna på middag. Mycket trevligt! Ingrid var också på festivalen och vi träffades lite då och då.

Det här var spännande tyckte Elliott och Emmi. Båda fick testa att gå i en låda utan att kunna se ut :-)
På lördagen åkte vi hem en sväng. Elliott skulle sova hos mina föräldrar lördag till söndag. Han ville väldigt gärna sova över där och det passade mycket, mycket bra då det var många konserter denna kväll. Vädret var kanon och mamma och pappa satte upp sin pool i trädgården så Elliott skulle kunna bada :-).

Först på lördagen upptäckte vi en himla god drink. Det var ju grymt varmt så denna passade finfint då. Den bestod av färska jordgubbar som mixats med is och rom.
Godaste drinken ever! Mums!
Vissa har de mest märkliga "kläder" på sig...
Här ser man några av alla människor på festivalen...
Ja, så kan man också kalla sin bar... :-)
Roskilde var både avkopplande och trevligt, men man går också väldigt mycket så man blir ganska slut och öronen är fulla av musik från dag till kväll! Jag hade tyvärr ont i huvudet typ två av dagarna. Men med några tabletter så blev det ok ändå. Jag läste ut två böcker, det vet jag inte när det hände senast. Banden börjar ju först på eftermiddagen, så man har lite slappetid på förmiddagarna. Och slappetid hör inte till vardagen för min del... Uppskattas dock mycket :-D
Bästa bandet får jag nog säga var Manu Chao, det var full fart och publiken dansade vilt.

På söndagen var det band som Stevie Wonder och Jack White på kvällen, men efter lite funderande tyckte vi att vi fått tillräckligt med festival och konserter för den här gången. Så vi åkte hem framåt seneftermiddagen.

Jag hämtade Elliott hos mina föräldrar. De åt pizza när jag kom och sen ville Elliott bada en gång till innan vi åkte hem. Han hade badat flera gånger redan den dagen :-D.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men åh, har du sett Manu Chao. Jag älskar Manu Chao! Kram från härliga Frankrike även om att hålla ordning på en busig 1,5- åring i värmen i en storstad nog inte kan räknas som en av min mest avkopplande semestrar :-).

Becka

Kattalena sa...

Hehe, jajamen! Överraskande bra var de minsann! Tack för hälsningen! Kul att höra att ni har det bra även om det verkar vara fullt upp med lilltjejen, hehe. Njut nu ordentligt av ditt favoritland!!! Kram!