lördag, juli 12, 2014

En fullmatad vecka med massor av trevligheter!

I måndags var jag lite lättare klädd (klänning) då det kändes som att det skulle bli varmt. Vad jag inte räknat med var ösregnet som varade i stort sett hela dagen. Jag cyklade till Kiropraktor och fysioterapeut kl 14 och jäklar vad blöt jag blev! När jag körde över vattenpölarna så stänkte det rakt in i skorna och de blev dyngsura. Kände mig sådär fräsch när jag kom fram alltså...

Kiropraktorn sa - oj oj oj - så spända muskler... och hon kände längs hela ryggraden och mina kotor är visst alldeles låsta och orörliga och då spänner sig musklerna och nerverna kommer ikläm, så det är därför jag har så ont. Hon trodde att hon skulle kunna hjälpa mig. Min ena höft sitter helt fel och har låst sig och den andra har försökt kompensera så mycket att den också låst sig. Nacken ska vi inte tala om, spänd och stel och ja, så är det ju :-). Men hon knackade rätt på kotorna och sen gick jag till fysioterapeuten och han gav mig fyra övningar som jag ska göra hemma i tio dagar. Så får vi se. Kiropraktorn hon varnade mig för att jag skulle kunna komma att få ont, som träningsvärk efter behandlingen och att jag skulle känna mig väldigt trött.

Jag cyklade tillbaka till jobbet i ösregnet (hade inga regnkläder så jag virade en filt om huvud och axlar). Jobbade på och sen var det dags att cykla hem. Jag hoppades hela tiden på att regnet skulle sluta men fick ge upp och cykla hem i regnet till slut. När jag kom hem var jag inte så fräsch kände jag så jag kastade mig in i duschen och gjorde mig klar och gick över och sa godnatt till Elliott och sen tog jag bilen och mötte upp Helene och vi skulle hitta ett ställe att fika på innan meditationen. Vi gick runt och runt och hade inte så mycket tid på oss så det blev att vi pratade medan vi gick och vi hittade aldrig något öppet fik. Så vi gick till meditationen och när de öppnade så fikade vi på vars en kopp te där istället :-D.

Meditationen var bra (kanske något flummig), men det var skönt att bara sitta ner och slappna av en timme. Och efteråt var det fika och då passade Helene och jag på att prata och det var himla trevligt Sen skjutsade jag henne hem och jag själv var hemma alldeles för sent för att vara bra en vardag... somnade inte förrän halv ett. Vaknade på natten och mådde skumt. Men lyckades tillslut somna om.

I tisdags var jag uppe halv sju och gjorde mina nya övningar. Hade hur ont i ryggen som helst, trodde knappt jag skulle kunna gå. Och var tröttare än tröttast! Tror att den där muskelvärken och tröttheten kom denna dag istället för samma dag som jag varit hos kiropraktorn :-).

Jag var hur därför trött som helst och hade ont i både rygg och huvud så fick ta smärtstillande och vetevärmare, vilken jag gick omkring med hela dagen på jobbet. Sent omsider blev det bättre.

Elliott, mina föräldrar och jag åkte till Gislöv och vaktade/släppte ut och släppte in en katt. Vi fikade på ostar och kex ute i skuggan och det var mysigt!
Två barnsliga som leker med maten :-)
En stund senare fick Elliott smulor i luftstrupen eller nåt och hostade så han kräktes... Men det gick bra eller vad man ska säga, hehe. Jag blev som vanligt lite hysterisk men det gick över fort.
Vi spelade kubb (pyttelite), sparkade boll och hade det bra. På vägen hem igen så åkte vi och tittade på en vikingaborg, vilket var ett överraskande trevlig utflyktsmål.

Framför borgen
Snart på väg in i själva borgen
Mycket trevlig utflykt! Kändes som att jag haft semester hela dagen :-D.

På onsdagen när jag kom till jobbet så hade jag glömt att ta med min jobbdator... suck!!! Så jag fick ta buss och tåg hem igen. Jag var även hos optikern och kollade synen som blivit lite sämre på nära håll. Fick hjälp att hitta ett par hyfsade bågar och beställde läsglasögon och terminalglasögon. På lunchen var Michael och jag på Rosegarden och sen jobbade jag på för fullt tills det var dags att hämta Elliott.

Vi åkte till Lund för att fira Embla som fyller 16 år! Vädret var ju hur varmt och skönt som helst, det var 29° i skuggan när vi åkte dit. Vi hade en supertrevlig kväll med massor av god mat! Mina föräldrar var där och hela Uffe-familjen. Vi satt ute och bjöds på en supergod förrätt med räkor, avokado och mango. Sen fick vi jättegod grillad lax, potatis och romsås till middag.
Och fin och god sallad till
Vi spelade boccia  till stor del inne på ett dagis som verkade hur mysigt som helst (i sin utemiljö).
När vi hade spelat klart så bjöds vi på tårtor (chokladkladdkaka och vitchokladkaka med hallon). Mumsigt mumsigt! Mycket trevligt födelsedagsfrirande. Vi kom hem sent och Elliott somnade först vid 23 :-)

På torsdagen var det dagis och jobb och upp tidigt. Det var massor att göra på jobbet, vilket är kul! För jag får göra andra saker nu när det är semestrar och det är väldigt mycket och väldigt omväxlande. Vet inte hur jag ska hinna med allt, men det känns än så länge som att jag har hyfsad koll. Hehe.

På lunchen träffade jag Catta och Nea och vi fikade på Afternoon tea på ett ställe nära jobbet. Det var en av de absolut bästa afternoon tea jag varit på. Hur mycket som helst och väldigt gott. Det var kul att träffa Catta och Nea (och Magnus som var med en stund på slutet).
Afternoon tea (med 16 snittar på bottenfatet) 
Fina goa Nea fick glass också, ligger en yoghurtglassbar alldeles bredvid
Jag fick en present också, en kaffemaskin som gör andra godsaker än kaffe :-D. Alldeles för mycket men väldigt snällt och glad blev jag! Catta o jag bestämde dock att vi inte ska ge varandra födelsedagspresenter framöver. Istället ska vi göra en liten weekendresa en gång om året tillsammans. Första ska vi försöka få till till våren och åka till London. Mycket bra idé tycker jag (som har väldigt svårt att komma på bra presenter och gärna gör något roligt istället)!

Jobbade igen och sen tog jag tåget hem när jag var klar och hann precis in om hemma för att lämna av min dator och säga godnatt till Elliott, sen var det iväg igen. Jag hämtade upp mamma och vi körde till Ystad.
På väg in till Ystads centrum
Där hittade vi en himla trevlig uteservering där vi åt väldigt goda tapas! Mysigt!
Friterade paprikor och bläckfiskringar
Sen var vi på konsert utomhus och såg Sven-Bertil Taube och Lill Lindfors. De var som alltid himla bra! Det är imponerande att Sven-Bertil som fyller 80 år i år fortfarande kan sjunga så bra. Och Lill har charm :-). Och så många fina låtar det finns som man hör alldeles för sällan.

Så det har hittills varit en vecka fullmatad med trevligheter!

Inga kommentarer: