fredag, juni 06, 2014

Piggelin, shopping och grilleftermiddag (98/100)

Strax efter sju vaknade Elliott och sa att nu ville hans ögon inte blunda mer, hehe. Jag försökte locka honom att sova lite till, men det var omöjligt. Istället hämtade vi en bok med hundraser och låg och kollade på alla olika som finns. Vi saknar Oscar och vi är väldigt sugna på en ny hund vilket nog får vänta ett tag. Men jag visade Elliott vilka hundraser jag kunde tänka mig någon gång framöver :-).

Vi gick upp och la pussel. Jag bakade två halloncheesecake som skulle vara till kollektivmiddagen på kvällen. Michael kom över och vi åt frukost. Macka med lax för min del. Det var gott! Michael gick till sitt, jag duschade, Elliott spelade wii. Jag spelade wii med Elliott när jag var klar. Han skulle leka hos sin kompis Alex på förmiddagen, så vi körde honom dit. Sen släppte jag av Michael på IKEA och själv åkte jag till Emporia och fick fixat en himla massa på kort tid. Köpte tre par sommarskor (som jag letat innan, hittade alla på Deichmann), necessär som man kan hänga up och fälla ut med många fack osv, handlade till kvällens kollektivmiddag (lite smått jag missat att köpa innan). Sen hämtade jag upp Michael och vi körde hem. 

Jag städade undan lite i lägenheten. Hade tänkt hinna dammsuga men det fanns det ingen tid till för klockan var plötsligt massor och det var dags att ta bussen till Åsa för bokcirkelträff. Becka var på bussen och vi hoppade av vid Triangeln och mötte upp Ingrid. Tog buss till Åsa och där fick vi supergod guacamole (stark var den, men på ett bra sätt) och öl till det. Vi satt ute på deras mysiga uteplats och det var varmt och skönt! 
Värdinnan och godsakerna på bordet
Väldigt lummig och fin trädgård med massor av blommor överallt. Mysigt! Jag trodde jag tog massor av bilder, men det gjorde jag tydligen inte :-). Inte ens på finaste vovvarna som var med lite då och då. 
Rhododendron
Jättefin klematis
Och mysig var även katten! Så kelig och söt.
Buffy - så söt!
Mitt i det gröna.
En skata som strosar runt på gräset
Vi bjöds på vedgrillade revben, tjocka och tunna. Mycket smakrika och väldigt goda! Till det fick vi en krämig potatissallad, inlagd eller syltad kanske? lök och saltgurka. 
Mumsig Potatissallad 
Lök med små starka frukter i
Vedgrillade/rökta tjocka revben - mycket smakrika o goda!
Buffy ville också äta...
Vi satt ute länge, ända tills det började regndroppa lite. Då gick vi in och där dukades det fram en enorm ostbricka och vindruvor, jordgubbar och vin. Vi satt och pratade och hade det trevligt hela kvällen. Halv nio följde Åsa och Jörgen och alla fina vovvarna oss till bussen. Och strax efter halv tio var jag hemma. 

Det var för sent för att dammsuga så jag tänkte kolla på TV men är alldeles för trött så det blir nog en bok och sängen istället nu... 

Inga kommentarer: