måndag, maj 26, 2014

Så var det måndag igen (87/100)

Somnade sent igår, måste ändra på mina sena vanor! Och sen vaknade jag pigg redan klockan 06. Så jag gick upp och gjorde mina ryggövningar och duschade och plockade undan i köket innan det var dags att åka till jobb och lämna Elliott på förskolan. Idag hade Elliott vattenmelon med sig för de skulle fira hans födelsedag och då får man ta med sig frukt som man tycker är god som man bjuder på.

På jobbet blev det inte mycket gjort  av det jag hade planerat att göra. Höll mest på med en enda uppgift hela dagen... På lunchen gick jag ut för att hitta ett par sommarskor. Hittade inga. Tycker det är konstigt att jag inte har några, jag borde ha en påse med lite skor någonstans? Kan inte hitta den. Kan ju vara så att jag råkat kasta den av misstag i flytten, men jag hoppas inte det... 

Efter jobbet så hämtade jag Elliott och Erik på förskolan och vi gick hem till oss. Elliott har byggt färdigt sitt jättepaket och så här blev det:
Roligt hade han och snabbt gick det! 

Här kommer en film på Elliott när han löser sitt korsord och hittar sitt paket.


Erik ville bygga gruvan så vi tog sönder allt utom bilarna, så fick Erik börja bygga på det. Elliott byggde på en racerbil. De fick syn på mina nagellack och Elliott ville att jag skulle måla hans naglar. Då ville Erik också ha målade naglar. Så de fick snygga ljusgröna naglar båda två. När vi höll på med det så kom Ida och hon ville också ha målade naglar fast i olika färger. Så hon fick blå, gröna och vita naglar. Sen lekte de dansstopp till Eriks pappa ringde på och Erik skulle gå hem.

Elliott, Ida och jag gick ner till matsalen. Det är Michaels matvecka och idag var det potatis- och purjolökssoppa. Jättegod! Elliott tyckte dock inte om den, så han åt av den andra rätten som var köttfärslimpa fylld med fetaost och knaperstekt bacon ovanpå. Vi satt ute i det fina soliga vädret. Mysigt ju! Och barnen blåste såpbubblor och gick sen och lekte på den minimala lekplatsen alldeles nära (så man kan se dem). Jag gick upp och sen var det tid för meditation. Idag var Camilla och Jonas också där för första gången. Det är så himla bra alltså! Väldigt glad att jag hittat detta mysiga ställe!

Och det är så trevligt med blommor i lägenheten! Älskar buketter! Så här fina är de idag.
Finfin sommarbukett ett
Finfin sommarbukett två
Och jag stortrivs verkligen i min lägenhet! Så himla bra blev det!


2 kommentarer:

mossfolk sa...

Grattis i efterskott till Elliott!
Jag är allt inne och läser (nästan) varje dag, men ofta på mobilen och då är jag helt värdelös på att kommentera.

Han är ju GRYM på att läsa och skriva!!!
Heja Elliott och heja Elliotts mamma och pappa som tar vara på och uppmuntrar det intresset så himla bra!
Vilken lycka med ett så stort legopaket :)

Kattalena sa...

Ellilott tackar för grattiset!
Jag vet precis hur det är, jag läser nästan alla bloggar på mobilen. Och om jag försöker kommentera så om jag skriver fel någonstans och vill rätta då går det inte. Så ofta blir det inga kommentarer alls :-).
Mycket lättare på datorn, men där läser jag inte dem så ofta.
Elliott har ju i stort sett lärt sig läsa själv så vi har inte gjort mycket för det hela. Men visst uppmuntrar vi det! Och jag minns när jag själv var liten hur kul jag tyckte det var med korsord och andra klurigheter som skulle lösas för att hitta en present.