fredag, september 20, 2013

Småland

Sicken tur vi hade med vädret förra fredagen då det var soligt och varmt! Vi åt frukost i lugn och ro, packade ihop oss och sen for vi i väg mot de småländska skogarna. På vägen gjorde vi ett stopp på Eko-hallen. Det var kul, men vi var där inte så länge eftersom Oscar satt i bilen på parkeringen. 

Vi kom fram till Urshult strax efter 13 och hoppade ur och andades in den friska skogsluften. Mina föräldrar hälsade oss välkomna! Vi började med att fika på vaniljmunkar och kaffe ute i solen. Very nice! Mamma och jag åkte in till Urshult och handlade. När vi kom tillbaka åkte vi ut i skogen för att plocka svamp. Det är så skönt att gå i skogen och den är så fin! Men vi hittade inte många kantareller, bara små på två ställen :-)
Oscar var glad i det småländska gräset
Matkällaren
Lite badminton utanför stugan

Sötnos 1 i skogen
Sötnos 2
Icke ätlig svamp
På vägen hem såg mamma och jag en tjäder-familj. Jättefina och stora. Jag har aldrig sett en tjäder i naturen förut! Coolt. De var alldeles nära. Pappa ville också se dem så vi gick tillbaka och tittade men då hade de förflyttat sig så det enda han såg var en ensam tjäder som skrämd flög iväg. 
På kvällen åt vi kräftor med bröd och vitlökssmör. Sen tittade vi på tv och snacksade tills det var dags att nanna. 

Utsikt från minigolfbanan
På lördagen trots att Elliott och vi inte la oss förrän vid 23 så steg pågen upp glad som en lärka vid halv sju. Mamma var redan uppe så Elliott satte sig hos henne. Jag gick upp en stund senare. Vi åt lite frukost och sen åkte mamma och jag in till Tingsryd. Vi gick på Börjes och jag hittade en tröja, sen gick vi in om skoaffären och apoteket. Pappa, Michael och Elliott kom till minigolfbanan och vi mötte upp dem där (jag först medan mamma gick till Börjes och köpte potatis).
Vi spelade lite minigolf och sen körde vi till ett ställe uppe vid Åsnens topp, Huseby bruk. Där skulle det finnas fika på scones och marmelad, men tyvärr var fikastället stängt. Istället gick vi till matstället och åt lunch. Det var en kinkig kock som inte tyckte man skulle beställa bara till 4 pers när man var fem. Men vi fick vår mat även om han var lite tjurig först. Elliott åt massor. Det var gott! Och det var supersöta grisar alldeles nedanför. De var så sociala, kom springande när man pratade med dem. Urgulliga! Vi gick runt bland de fina och blommande odlingarna.
Här malde man säd med vattenkraft

Där var en utställning om djur och annat som var väldigt trevlig! Och vi gick en tipsrunda där man skulle gissa träd. Det var skoj! På vägen hem körde vi in om Amys - ett mycket trevligt fikaställe med kakbuffé. 


När vi kom till stugan tog vi det lugnt och sen åt vi mumsig varmrökt lax med potatis och romsås. Laxen var himla god, tillbehören också. Vi la oss ganska tidigt, trötta som vi var efter all den friska luften.
Trött Oscar
På söndagen regnade det massor så vi hade verkligen haft tur med vädret. Vi körde hemåt strax efter lunch och efter en jättemumsig frukost bestående av allehanda gotter (som bacon, ägg, stekt potatis mm). Det var himla skönt att vara i Småland!

Sen var det rakt in i jobbstress och annan stress och hela veckan har bara flugit iväg och det är redan fredagskväll och jag vet inte hur det gick till och jag önskar jag hade hunnit få undan lite mer på jobbet, känner mig hopplöst efter... 

På tisdagen efter jobbet (och efter att ha hämtat Elliott och ätit middag) så gick jag en lång kvällspromenad i Bjärred med Oscar och Malin. Det var skönt även om det blåste och just hade regnat. På onsdagen hämtade mina föräldrar Elliott och efter jobbet så var jag hemma hos dem och vi hämtade supergod sushi från Limhamns torg. På torsdagen var det revisorer på jobbet och jag satt mestadels i möten och så under dagen. Hade fullt upp och var så stressad så det var tokigt. Gick på Yoga med Åsa C och det var så himla bra. Hela stressklumpen försvann. Sen var jag tvungen att jobba lite igen efteråt och då kom en del av det tillbaka så det var ju lite synd. Men det var ändå bättre än innan på dagen. Michael och Elliott kom och hämtade mig och jag nattade sötnosen direkt när vi kom hem.

Idag är det fredag och vi håller på att renovera lill-toan och fixa och städa undan och ha oss här hemma. Jag jobbade halva dagen hemifrån och sen har jag mest fejat. Dagis var stängt idag så Elliott har varit hemma hela dagen, vilket ju är supermysigt! Michael, Elliott och jag var på Emporia i flera timmar och köpte byxor och skor till Elliott. Vi köpte även några handdukar och så åt vi lunch och fikande också :-)
Nu är det dags för lite chips och dippa innan vi ska nanna sötskrutten och sen ska vi måla rör inne på lilltoan. 

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Vilka fina bilder! Ser ut att ha varit en jättemysig smålandsresa.

Kattalena sa...

Tack snälla! Ja, det var det verkligen! :-)