lördag, april 13, 2013

Dan & Py, kalas och lugn lördag

I fredags efter jobbet så mötte jag upp mamma och moster Annika på Lilla Torg. Jag blev något försenad då jag när jag nästan hunnit ända fram kom på att jag glömt våra biljetter på kontoret... suck! Så det var bara att springa tillbaka och hämta dem, tur att det är hyfsat nära :-)

Vi gick till Cavabaren, ett ställe vi aldrig varit på förut. Jag tog en liten mixtallrik som innehöll många godsaker (bla salami, ostar & oliver). Catta och Magnus tittade in och sen gick de till ett annat ställe för att äta middag men de kom tillbaka igen innan konserten skulle börja. Vi skulle se Dan Hylander och Rajmontana band + Py Bäckman på Palladium. Hylander var ju så himla bra sist jag såg honom på KB.

Det var en riktigt bra konsert. Väldigt speciell. Jag älskar ju verkligen musiken! Har lyssnat på "Döende Oskuld" skivan hur många gånger som helst när jag var "ung" och kan i stort sett alla texter. Jag tror faktiskt att mitt lyssnande på Dan Hylander och hans texter till stor del gjort mig till den person jag är :-). Älskar hans texter! Det var en mycket speciell och väldigt avslappnad konsert, himla bra faktiskt! De skojade och hade kul. Det visades bilder och berättades om Malmös 80-tal. Vi satt längst fram och det sprang fotografer fram och tillbaka framför oss mest hela tiden. Jag blev lite förtjust i Py Bäckman, har inte gillat henne så mycket förut. Men hon sjöng jättebra och hon har ju faktiskt skrivit väldigt många bra låtar! Och de var så gulliga mot varandra Dan och Py. Berättade lite historier från när de varit tillsammans då för länge sen och ja, det var verkligen himla bra. Föreställningen/konserten höll på i 4 timmar utan paus! Skulle utan problem kunnat se/höra ännu fler låtar om de hade spelat mer, hehe. Detta trots grym träsmak i rumpan pga hårda stolar :-).

Fioltjejen är himla duktig också alltså.

Efter konserten (som slutade 23.30 trots att det stod 22 på biljetten) så skyndade vi alla hem. Mamma och jag hann med en buss bara några minuter efter att konserten var slut och jag var hemma strax efter 00. Gick in och hämtade Oscar som hade längtat efter sin kvällsrunda :-).

I torsdags var vi på kvartssamtal på förskolan. Det handlade mest om vad de tänker att ha för verksamhet. Hyfsat meningslöst samtal... Nästa månad ska vi på utvecklingssamtal, som handlar om Elliott. Det ska bli intressant! Vi var hemma vid 17-tiden och hann precis göra oss iordning innan det var dags att åka till Lund på kalas för att fira Luddes födelsedag! Det var hos Annika & Rolf och det var mina föräldrar och vi som var där (förutom Ludde och Aline). Vi bjöds på jättegod mat! Och det var himla trevligt att träffas sådär lite mindre och få pratat ordentligt med ungdomarna. Söta är de! Vi spelade även lite Uno med Elliott och så fick vi tårta (och hallon med grädde)! Jättegott var det! Elliott somnade i bilen på vägen hem :-).

Idag var det lördag och vi tog lugn långfrukost. Jag kände mig förkyld (ont i halsen och trött). Vi åkte till Emporia en sväng, Elliott älskar att leka där och han ville till Max och äta mozzarella sticks :-D. Jag säger aldrig nej till Emporia. Provade sushin och den var väldigt god.
När vi kom hem så var Elliott och jag ute i trädgården ett tag medan Michael åkte ut med Oscar. Jag rensade bort det mesta "skräpet" ur rabatten. Grävde ner några dahliaknölar och satte ut två klematis. Men vilken röra det är i min nya rabatt. Jag får nog låta den vara i sommar och se vad det är jag har satt ner i den? Var jag än gräver så verkar det vara någonting, hehe. Så jag får göra en plan efter sommaren.

När vi kom in igen så städade vi lite. Michael dammade och jag plockade undan. Sen började Michael laga middag medan jag dammsög och våttorkade golven (äntligen, det var länge sen sist). Jag hade lite otur i slutet och tappade rengöringsflaskan i toastolen så det skvätte upp över halva mig, sen när jag hade dammsugat så stötte jag till en förtorkad blomma som drällde blomblad över halva golvet. Plus att jag skulle slänga en annan förtorkad blomma som jag försökt vattna till liv. Men när jag slängde den så droppade den surt vatten över halva golvet som jag såklart trampade i... så jag fick skynda in i duschen efter att jag var klar och innan vi skulle äta, kände mig väldigt ofräsch... hehe.

Resten av kvällen har varit lugn. Elliott och jag har spelat "helt genialt" och "Kina schack". Sen kollade vi på AFV och Tintin medan vi åt lite snacks. Michael nattade, jag gick kvällis med Oscar. När Elliott somnat så kollade michael och jag på Vampire Diaries och Modern Family.

Inga kommentarer: