onsdag, mars 20, 2013

Oväder, föräldramöte och jobb

I måndags var jag ovanligt trött. Ville mest bara lägga huvudet på tangentbordet och somna, men det gjorde jag inte såklart :-D. Jobbade till kl 17 och handlade på vägen hem. Vi åt rösti med stekt fläsk och lingon till middag. Elliott och jag la klart pusslet. Otroligt nog fattas det en bit! Det är ju tokigt så ofta det fattas en bit när vi lägger pussel. Sen efter länge så dyker den där sista biten upp :-). Hoppas den gör det denna gången också. Jag älskar 3d pussel, de är lite extra roliga att lägga!

Elliott somnade i soffan och det var nära att jag gjorde det också. Jag borde förmodligen ha lagt mig samtidigt som honom, men jag höll mig vaken till halv elva (behövde fixa lite grejor på datorn). Så det var förmodligen därför jag på tisdagsmorgonen försov mig. Det var egentligen träningsmorgon.

På tisdagen vaknade jag först kl 07.10 och vi ska ju lämna på dagis 07.45 så det blev ingen tid för träning inte! Och jag glömde min mobil hemma. Så störigt att vara utan telefon alltså...

På jobbet var det en hektisk dag. Många bollar i luften och ett par utredningar att bita i. Men tiden gick fort och det var ju positivt! Ernst och Oscar sov som små grisar i mitt rum.
Oscar har en filtflik över ögonen, sötvovve! :-)
Ernst har tassen över istället, sötvovve nr 2 :-)
Ovädret som det pratades så mycket om lyste med sin frånvaro :-) Mina föräldrar hämtade sötnosen, då vi skulle på föräldramöte på kvällen. Vi hann precis hem om efter jobbet innan det var dags att gå dit. Föräldramötet var positivt och bra! Känns som att det blivit väldigt stabilt och de jobbar för fullt med att få det till Bunkeflos bästa förskola (säger de :-)). Elliott trivs i alla fall himla bra där nu och det är sååå skönt!

När vi kom hem så var Elliott och mina föräldrar hemma hos oss. De hade just börjat äta och haft lite problem att hitta var vi har våra grejor och att få igång TV:n :-). Men det hade gått bra till slut. Och Elliott var glad och busig och hade haft en finfin dag! När mina föräldrar hade åkt hem så nattade jag Elliott som somnade snabbt. Michael och jag fyllde i ett frågeformulär och skrev ut lite bilder till en förskolegrej.

I morse vaknade jag tidigt och steg upp och trampade trampmaskin och gymnastiserade lite. Sen kom Elliott in och trampade lite han med. Efteråt så städade vi undan på två hyllor (gick bla igenom Elliotts alla teckningar) i jakten på en försvunnen dvd med bilder. Sen var det dags att duscha och göra sig klar för jobb/förskola.

När jag kom fram till jobbet så upptäckte jag att jag glömt min bärbara dator hemma. SUCK! Fick åka hem och hämta den och förlorade därmed 30 min arbetstid. Lite frustrerande. Men det var i alla fall första gången jag glömt den hemma, det är ju nästan lite otroligt i sig med tanke på min allmäna tankspriddhet :-D. Sen trasslade mycket på förmiddagen, men sen gick det bättre.

Michael hämtade sötnosen tidigt och de gick och åkte pulka, idag var det mycket snö och inte så mycket blåst. Jag jobbade vidare till kl 17 och sen åkte jag hem. Vi åt pasta med vitvinssås, räkor och avocado. Mycket gott men sen fick jag himla ont i magen och det var inget kul alls. Mår fortfarande inte bra och har bestämt mig för att sova i soffan i natt.

Jag nattade sötskrutten som undrade hur många dagar det var kvar tills han skulle sova över hos mormor och morfar. Han längtar. Bara 3 dagar kvar sa han :-). Vår nattningsrutin är nu att han bygger en liten koja av kuddarna i soffan. Sen kryper vi in i den och pratar tills han somnar. En liten stund senare bär jag in honom i sängen. Gullungen. Han är så himla go, söt och fin och jag vill bara vara med honom hela tiden. Världens underbaraste! Det är hilma kul att spela kort med honom och han är riktigt bra på det. Han tål nu att förlora också :-). Han är så snäll och rolig. Tänk ett sånt underbart barn vi fått!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Men så söta de är när de... jobbar ;)
Vilken superförmån att kunna ha vovvar på arbetet (jag inser ju att jag jobbar i fel bransch).

Det är så roligt när det går att spela på riktigt med barnen. Memory är en klar favorit just nu. Är barnen koncentrerade spelar vi ofta på helt lika villkor där.

Kattalena sa...

Ja, det är verkligen fantastiskt bra att få ha med sin vovve på jobbet! Går ju tack vare att jag har eget rum :-). Mycket lyxigt!

Jag tycker det verkar så kul att jobba på förskola! Få spela Memory, umgås med mysiga barn och vara ute mycket. Förstår ju att det har sina baksidor också förstås. Men om jag skulle omskola mig så lutar mitt hjärta helt klart ditåt :-D