lördag, januari 05, 2013

Dagens löfte

Idag avger jag ett löfte till mig själv. Under en månad ska jag inte äta chips, snacks, godis och inte dricka cola här hemma. En månad måste jag väl kunna klara? Jag får äta om jag är bortbjuden. Det är bara hemma det gäller Jag vill gärna få bort min dåliga vana att ta till snacks och annat istället för riktig mat. Vi får väl se hur det går. Har inte så jättehöga förhoppningar om att det ska gå bra, hehe. Men jag ska verkligen göra ett försök. En månad är ju inte så jättelång tid inte... Jag börjar på måndag :-D.

I torsdags hämtade vi Elliott hos mina föräldrar. Han hade haft det så bra och sovit länge, ända tills över 09. Han hade lagt sig sent dagen innan, spelat spel och haft kul :-D. Han har det så bra min fina pojke! Han  är så omtyckt och väl omhändertagen av alla våra nära och kära och framför allt av mina föräldrar! Det är så roligt att han är så positivt emottagen och omhändertagen av alla vi känner. Verkligen stort tack för det allihop!

Hur som helst, innan vi hämtade Elliott så var Michael och jag och åt frukost på Waynes coffee på Stortorget.
Fikastället
Naprapaten ligger väldigt nära så jag gick dit när vi hade ätit klart. Michael gick till jobbet en sväng under tiden. Jag fick prova en ny naprapat denna gången, hon hette Louise och var superbra! Lika bra som Marika om inte bättre tom. Hon fick rätt på min väldigt krampande muskel i ryggen. Så nu är det mycket bättre! Fast jag bör gå och ryggträna lite, eller magträna, för det är ju magmusklerna och lårmusklerna som ska hjälpa till att stötta. Så jag får försöka ta tag i det där. De har PT där man kan gå två stycken. Tänkte att både Michael och jag kunde gå kanske? Då borde det ju bli av i alla fall. Vi får väl se...

Igår hade vi bokcirkelträff och julklappsutdelning hemma hos mig, Becka, Åsa, Ingrid och jag. Jag har varit så oplanerad och ofokuserad. Först ställde huvudvärken till det så jag inte orkade planera, sen var det ryggontet som gjorde att jag inte kunde gå och shoppa julklappar till dem som jag tänkt.
på morgonen satte jag igång direkt. Insåg att jag nog hade lite för mycket på gång plus att jag inte skulle hinna med. Så jag fick reducera det hela en smula :-D. Elliott var supergosig hela förmiddagen och pysslade själv med olika grejor så jag kunde laga mat och Michael städa i lugn och ro.

Slutligen blev det att jag lagade en sås på mixade bönor och gröna ärtor, en sås med fetaost och grillad paprika, dubbelmarinerad fläskfilé, en paj med fetaost, soltorkad tomat, grillad paprika, spenat och svarta oliver, bresaolarullar fyllda med mascarpone, citronskal och färsk basilika, sallad med avocado och granatäpplen, ugnsbakade rödbetor med fetaost (min favorit) och så sesambröd till. Becka hade söta lilla bebisen med sig, hon sov massor och när hon var vaken var hon så snäll och märktes knappt alls. Josephine kom också hit och lekte med Elliott, hon kom direkt från förskolan. De hade jätteroligt hon och Elliott. Lekte med lera bland annat.
Julklappsträffen
Det var mysigt att ha alla här, vi åt och sen delade vi ut julklappar till varandra. Vi ger för 50 kr var och jag kan inte förstå att vi lyckas hitta något bra för det priset, men det gör vi varje gång! Vi pratade snabbt om bokcirkelboken också "Nu vill jag sjunga dig milda sånger", men vi pratade mest om annat. Jag fick blommor, ost och salami, förutom julklapparna. Snällt! Det var himla trevligt alltihop!
När gästerna gått så tittade vi på AFV och snacksade lite. Som om jag inte snacksat nog under dagen?

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Jo, i det sammanhanget låter en månad som lååång tid. Heja heja, säger jag, som förmodligen inte alls skulle fixa det. Chips har vi aldrig hemma... men choklad!

Kattalena sa...

Jag skulle lätt klara mig utan choklad och godis! Det är chips som är min stora passion (eller last) och COLA. Jag hoppas att jag fixar det! För det kan aldrig vara nyttigt med så mycket nyttigheter... Så kan jag fortsätta sen på lite mer moderat nivå :-)