lördag, december 22, 2012

Granen står så grön och grann i stugan

Imorse vaknade vi tidigt, men låg kvar i sängen och drog oss en timme allihop. Det är så nice! Tur att ingen av oss är superhungrig på morgonen :-). Jag känner att jag på senaste tiden bara ätit en himla massa skräp (choklad, chips, sötsaker, fet mat, cola) och inte rört mig nämnvärt... Så jag bestämde mig för att det är dags att börja springa igen. Tog med mig Oscar och vi började med en lätt joggingtur på 1 km. Bättre än inget!!! Sen gjorde jag 10 situps. Om jag springer lite och gör 10 situps och 10 armhävningar varje dag kanske det hjälper lite? Nästa år så får vi nog lägga om våra matvanor också, det vill Michael med... hehe. Efteråt var jag helt slut men på ett bra sätt. Jag gick till Ica och köpte frukost.

Ingrid tittade förbi med juklappar till Elliott, himla gulligt! Och vi fick hemmagjorda kakor och godis också! Hon fick en liten present av Elliott också. 

Sen åkte jag snabbt och köpte några julklappar innan jag skulle träffa Helene. Vi träffades på mitt jobb där vi satt och fikade och pratade en stund. Sen åkte jag in om Emporia på hemvägen för att handla lite till maten. 

När jag kom hem började Michael på maten medan Elliott och jag gick till ICA för att se om det fanns någon gran. De var slut!!! Så vi tog bilen och körde in till Limhamn och Malmborgs. Där var alla vanliga granar slut, ville helst ha en vanlig gran... men vi orkade inte åka till fler ställen så vi köpte en kungsgran. Vi fick den 90 kr billigare eftersom vi egentligen inte ville ha en sån, det var ju snällt! 
Det var inte lätt att få in den i bilen. Elliotts bilstol sitter i baksätet på den sida där man fäller ner mest av  ryggsätet. Så det var lite smalt för granen där inne. Men med Elliotts hjälp (han fick hålla upp granen medan jag pressade in den) så gick det! Vi var mycket nöjda. 

När vi kom hem åt vi spagetti och köttfärssås. Efter maten yxade Michael till granfoten så att vi kunde få ner den i julgransfoten. Sen åkte han iväg och handlade lite julklappar medan Elliott och jag klädde granen. Det var himla kul och vi blev så nöjda med resultatet. 
Vi tog en av de minsta granarna och den gick PRECIS in. Når ända upp i taket. två cm till och den hade varit för hög. Perfekt alltså. Tre kulor gick sönder medan vi klädde den, hehe. 
Färdigklädd gran
Glitter är kul! 
Vi har haft en riktigt mysig kväll och Elliott gick inte och la sig förrän halv tio :-). Nu ska vi nog ta och titta lite på TV. Och dricka cola och tugga på nyttigheter... hrm....

Sen måste jag bara säga att jag tycker att det känns lite hemskt med julgran. Den som blivit nerhuggen och stympad och så ska den stå här och dö för att sedan kastas ut... stackars granen :-(.
Men den luktar gott och är himla fin. Men lite dåligt samvete för det får jag allt...

Inga kommentarer: