torsdag, november 15, 2012

Jobbkul

På sätt och vis är det lite roligt det här med årsbokslutet, att klura och få ihop allt som det ska vara. Det tycker jag om. Fast det hade varit ännu roligare om man hade haft gott om tid till det. Sen är det alltid lite läskigt att man inte vet om allt har blivit rätt förrän revisionen varit. Hur noggrann man än försöker vara kan det alltid ha uppstått ett fel någonstans :-).

I går var det onsdag och jag hade lunchträff med en kollega från den tid då jag jobbade på Spegeln. Det var kul! Vi var på Jensens böfhus. Vid 18-tiden hämtade Michael mig på jobbet och vi körde och köpte thaimat och kinamat och hade med oss till mina föräldrar som varit snälla och hämtat Elliott två dagar i rad. Maten var mycket god. Vi tittade på tv och pratade tills det var läggdags för vissa små. Elliott somnade faktiskt inte i bilen utan jag nattade honom när vi kom hem. Han somnade fort.

Sen kollade Michael och jag på "Modern Family" tills det var dags att nanna. Och när jag precis släckt och skulle sova då kräktes Oscar ute i vardagsrummet, sen kom Elliott och la sig hos oss. Jag gick in i Elliotts rum men då hade jag vaknat till och var tvungen att läsa ett tag innan jag kunde somna om. Och i morse var jag riktigt trött och seg...

Jobbade så effektivt jag kunde, var dock himla trög i huvudet på morgonkvisten så jag tog en treo. Det hjälper oftast! Så även idag. Michael och jag lunchade på Miss Asian. Jag hämtade Elliott på förskolan kl 16. Vi cyklade hem och det tyckte han var så kul. Det sa han flera gånger :-D. Tror vi ska ta och åka ut och cykla mer (han åker alltså där bak). Gulle! När vi kom hem så kom pappa samtidigt och vi spelade flöjt. Oscar kom in mot slutet och när vi spelade luciasången så fint så pep Oscar med... sen gick han... hehe. Vi kanske inte spelar så vackert men kul är det :-).

När pappa gått hem så bäddade Elliott och jag nya lakan i sängarna. Jag upptäckte att Oscar hade kräkts en superstor fläck på mattan i vardagsrummet... den hade vi inte sett innan. Jag börjar tycka denna mattan är lite väl äcklig nu... den har varit med om mycket. Så den åker nog ut i helgen. Ska försöka hitta en ny fin matta. Vi har haft denna i många år och den är väldigt sliten och kostade inte mycket. Det är mycket dyrare att tvätta den på Kemtvätt än att köpa en ny...

Sen var jag på Qigong med Helene. Det var en riktigt bra gång, faktiskt. Gav lite ny energi.
Nu segar jag i soffan, Elliott sover sen länge, Michael har också lagt sig. Oscar och jag är kvar i soffan och jag ska försöka pallra mig upp och gå en liten kvällsrunda med honom. Puh! Sen ska jag hänga upp tvätten som jag satte på innan jag gick iväg på Qigongen... blir nog lite väl sent i kväll också. Jag som sagt till mig själv att jag borde lägga mig i tid! Nåväl. Natti natti.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Vi kör numera med vardagsrumsmatta från Rusta. Runt 200 kronor. Då svider det inte så i plånboken när den ska bytas ut... och byter ut den gör vi ungefär en gång om året. Det känns fräschast så med tanke på fyrbeningarnas framfart... och allt kattkräk vi får sanera den från. Blä!

Kattalena sa...

Ja, det är lite äckligt det där, hehe. Men smart med såpass billig matta som kan bytas varje år! Ska kolla vad de har för mattor på Rusta här :-D.

Vår matta var tur nog också hyfsat billig, så det känns OK att byta den efter typ 10 år... hehe. Nu har Oscar kräkts på den på typ 7 olika ställen runt om... så nu vill jag verkligen inte ha den längre...
Och stackars Oscar :-(