söndag, september 09, 2012

Filmtajm och knytte

Igår behövde Michael jobba en hel del. Elliott och jag brukar gå på simkurs men han ville absolut inte gå denna dag. Han var sååå trött sa han. Så istället badade vi lite hemma, la pärlor och lekte med lera. Sen på eftermiddagen åkte Elliott och jag till mina föräldrar och fikade på hembakade bullar och lite cola. Trevligt! Elliott som bett om att få sova över där sen förra gången vi träffades fick stanna kvar och sova denna kväll.

Jag åkte hem och Michael hämtade lite thaimat som vi mumsade i oss.
Michael passade på att jobba och jag kollade en film "Friends with kids" - perfekt film för mig. Längesen jag såg en romantisk komedi. Som alltid ett väldigt förutsägbart slut, men det är ju så jag vill ha det när jag ser såna filmer, hehe. Michael joinade mig och vi såg filmen "Slumdog Millionaire" och den var jättebra! Snyggt filmad och engagerande. Men oj vad glad jag är att jag inte är född i Indien. Det är verkligen inte ett land för mig...

Idag sov jag ända till 08.30 och sen fick jag bråttom att fixa fika inför Knytte :-). Åkte och hämtade mamma och Elliott och vi körde till knytteparken. Det var jättekul med Knytte igen. Vädret var perfekt, varmt och skönt och inne i parken blåste det knappt alls.
Elliott började med att klättra lite
Sen skulle vi alla gå längs ån och plocka löv 
Elliott fick även hjälpa till att bära ledarens liggunderlag
Vi mötte en stor klunga barn och för att undvika krock fick alla i Knyttegruppen gå på led 
Runt träd och över stock och sten :-)
Av löven som vi samlat ihop fick de göra segel på barkbitar, blev alltså segelbåtar.

En båt sattes ner i ån och den seglade in under en bro och alla barnen sprang till andra sidan och tittade när den kom fram. Mycket uppskattat! Sen fick alla barnen sätta i sina egna båtar som seglade iväg mot mål lite längre bort. 
Sen var det fika, mysigt! Jag hade med tunnbrödsrullar med ost, kokt ägg, passionsfrukt, melon, päron och varm choklad. Elliott uppskattade varma chokladen väldigt mycket, det är något speciellt med varm choklad och utefika :-)-
Det lektes ballongleken
Oj så glad jag är att Knytte är igång igen. Mysigt att vara ute och Elliott tycker att det är jättekul! Och Elliott hade haft det så bra hos mina föräldrar, han tycker verkligen om att sova över där :-). Sötnosen!

Måste bara visa en bild på en bukett rosor som jag köpte på Jägersro förra lördagen. De är över en vecka och fortfarande hur fina som helst! Det hör minsann inte till vanligheten. Ofast brukar de nicka eller vissna mycket tidigare.  
Fina rosor, över en vecka har de stått.
Nu är vi hemma och tar det lugnt! Snart dags för lite lunch.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Så söta de är med sina ryggsäckar :) Jag blir lika inspirerad varje gång du skriver om Knytte. Nu får nog förskolebarnen göra barkbåtar någon dag i veckan!

Kattalena sa...

Ja, de var jättesöta!

Det var roligt med barkbåtar tyckte barnen, tänk så mycket det finns att göra med enkla medel.
Jag tycker ofta det är svårt att komma på de där enkla sakerna själv :-)