söndag, augusti 26, 2012

Inskolning

Förra helgen var vi på Djungellekplatsen, den ligger alldeles nära men jag har aldrig varit där förut. Den var inte riktigt färdigbyggd/renoverad, men rolig ändå!
Klättersaker
Balansgång
I tisdags var det Elliotts första dag på nya förskolan. Det var nog nervöst för honom för han grät på morgonen och ville varken äta frukost eller klä på sig. Men efter att vi kramats och pratat en stund blev han glad igen och åt sin frukost och klädde på sig själv :-). Vi kom till förskolan lite tidigare än vi skulle. Elliott blev så blyg så blyg och gömde sig bakom mig. Så det var bra att vi kom tidigt och kunde stanna ute i kapprummet tills Elliott vant sig.

Det var jättegulliga barn på förskolan. De var lugna och verkade nyfikna och snälla. Fröknarna tog väl hand om honom. Hon som ska vara ansvarig för Elliott satte sig och spelade spel med honom. Sen var det frukt och sångstund. Då fick alla sitta i en ring och Elliott fick välja en favoritlåt att sjunga. Han valde "imse vimse spindel". Sen var inskolningen klar för dagen. Vi var där ca 1,5 h.

Denna förskola är mycket annorlunda jämfört med den förra. Den förra var mer kaotisk och det var lite mer tjo och tjim (på ett positivt sätt). Det var många fröknar och stor personal- och barnomsättning. Denna nya förskola verkar lugn och stillsam, med fokus på vänskap, empati, integration och genustänk. Det är bara tre personal och de har hand om 21 barn på Elliotts avdelning. Alla barn satt tyst och lugnt och väntade på sin tur, allt verkar mycket genomtänkt och pedagogiskt. Hans förra förskola var också pedagogisk men på ett mer uppsluppet sätt. Och de jobbade också med vänskap och empati fast det var nog inte så planerat utan mer spontant. Vi får se hur det blir, för tidigt att säga någonting än ju! Hur som helst så hoppas jag så att Elliott kommer att trivas på denna förskolan! Och att han hittar kompisar som passar honom! Tycker att det känns som att det lugna tempot och de snälla barnen passar honom väldigt bra! :-)

På onsdagen var jag ledig för att skola in Elliott. Vi var där 09.30-10.45 och det gick jättebra. Kändes bättre andra dagen tyckte jag. När vi kom hem så åt vi lite lunch och sen åkte vi till mina föräldrar där min moster Annika också var! Så bra, så fick jag ge en liten tackpresent för passningen av Oscar. 
Vi fick fika och stannade några timmar innan vi åkte hem. Hemma dammsög jag lite snabbt, det behövdes verkligen :-)
Det var en riktigt fin regnbåge när jag tittade ut genom fönstret. Den hade ovanligt tydliga och klara färger, fast tyvärr syns det inte alls på bilden...
Regnbågen
På torsdagen var jag och jobbade, Michael skolade in Elliott. Denna gång fick Elliott äta lunch där. Han slevade in! Skulle tro att han saknat att äta med alla barnen alltså :-D.
Mina föräldrar hämtade honom på förskolan. Michael och jag jobbade. När vi kom hem till mina föräldrar framåt kvällen så lagade mamma supergod mat till oss! Oxfilé med klyftpotatis, vitlökssmör, pepparsås och sallad med avokado i. Mums mums! 

I fredags fick Elliott vara på förskolan själv i fyra timmar. Det var Michael som skolade in honom denna dag. Jag jobbade. Det gick jättebra men han blev ledsen när Michael gick. Fast när M kom tillbaka för att hämta Elliott fick han se bilder från dagen och då hade E sett ut att ha roligt. Han hade fått följa med fröknarna och hämta maten på skolan som ligger bredvid, så när Michael skulle hämta var inte Elliott där men en stund senare kom han med fröknarna bärandes på en spann med bestick :-).

När jag kom hem från jobbet så berättade Elliott för mig att han varit ledsen hela tiden när pappa varit borta. Sötnosen! Men det hade han nog inte trodde Michael. Elliott sa att han tyckte att det hade varit roligt och att han vill dit på måndag igen, så det är ju positivt!
Vi hade tacos till middag och sen nachos och dippa på kvällen. Mysigt! Jag nattade lillskrutt och sen var jag så trött själv så jag gick och la mig...
Finaste pågarna! 
På lördagen var vi på simkurs Elliott och jag. Det var skoj! Men denna gången var det lite svårare grejor de fick göra. Jag är oerhört tacksam att det är så varmt i vattnet, det var 34, 7 grader. Skönt!!!
Efteråt är vi helt slut! Men det var väldigt bra denna gång då det bara var pappor med sina barn där. Så vi hade hela omklädningsrummet för oss själva efteråt och behövde inte skynda på i duschen. Gillas!

Efteråt var vi hemma och tog det lugnt hela eftermiddagen. På kvällen kom Catta och hämtade mig och vi åkte till Bagdad Café och lyssnade på Jalle Lorensson (Wilmer X) och Jalle Olsson (Buckaroos). Det var en mysig liten tillställning i trädgården på baksidan. Och jag som aldrig gillat Wilmer X speciellt mycket tyckte dock att det här var rätt så kul! :-D
Jalle och Jalle (munspel och gitarr/sång)

6 kommentarer:

åsa sa...

Coolt att han har en liten scen i sin trädgård :-)

Kattalena sa...

Jamen visst är det!!! Jag satt där och tänkte att de är himla coola som bjuder in två pers att lira i sin trädgård, delar ut lite flygblad, tar 50:- i inträde, sätter upp ngr stolar och kör koncert i sin trädgård. Bara för att de vill :-). Det var kanske 30 pers där :-D

mossfolk sa...

Vilken fin bild på Elliott och Oscar i soffan! Och vad skönt att inskolningen fungerar så bra. Jag tror att de flesta förskolor strävar efter det där lugnet... det är bara inte så lätt att uppnå :)

Kattalena sa...

Tack! :-). De är fina de två små!
Nej, det där lugnet har jag inte sett på förra förskolan speciellt ofta, men där var bra ändå! Och jag håller tummarna för att Elliott tycker att det är roligt denna veckan också. Han var inte så pigg på det i morse...

Petra sa...

Vad skönt att det verkar gå bra med inskolningen. Ibland tror jag vi föräldrar (eller mammor iaf) är mer nervösa än barnen. ;-) Alex trivs som fisken i vattnet på sin nya förskola nu, efter två veckors inskolning, och det är en sådan lättnad! :-)

Kattalena sa...

Skönt att höra att det gått så himla smidigt med Alex att han trivs redan efter två veckor!

Idag grät jag vid lämningen, då det var en vääääldigt ledsen pojke jag lämnade... men när jag hämtade på eftermiddagen hade det gått så bra och han hade varit glad och inte frågat efter oss alls. Han var jätteglad när jag kom och gav ena fröken en superstor kram när vi gick. Så det kändes ju himla bra!!! Puh!