tisdag, maj 22, 2012

Häckklippning, Åbergs och strandpromenad

På lördagen var Elliott kvar hos mina föräldrar nästan hela dagen. Jag vaknade tidigt och putsade några fönster. Det hade jag tänkt göra länge och äntligen blev det av! Sen åt vi frukost och jag pratade med mamma i telefon. Då sov Elliott fortfarande, han vaknade visst inte förrän halv tio! Det har nog aldrig hänt här. Kanske en gång någonsin... hehe. Han verkade inte vilja åka hem så vi bestämde att vi skulle höras senare igen. Jag gick ut i trädgården och klippte hela cypresshäcken med en superbra motorhäcksax som jag lånat av mina föräldrar. Vår egen fungerar inte alls. Det var minsann jobbigt, tog flera timmar och helt svettig blev jag. Det småregnade men det hindrade inte mig. Och oj så nöjd jag var när jag var klar! Sen skulle man ju plocka upp alla kvistar som drällt ner. Tog evigheter... Michael hjälpte som tur var till, han hade varit ute med Oscar medan jag klippte. Jag kan säga att jag var lite nervös när jag svajade på stegen och klippte. Rätt högt om man säger så. Men det gick ju bra!
 Sen åkte jag och hämtade min glade påg hos mamma och vi hade hemmakväll med lite chips och "AFV".

På söndagen vaknade jag tidigt och satte mig och jobbade någon timme. Jag var klar med det jag föresatt mig när Elliott vaknade. Vi badade och sen åt vi frukost allihop. Vi bestämde oss för att åka ut i det fina sommarvädret (över 19 grader och solsken!). Vi körde till Åbergs i Ystad och det var hur mysigt som helst! Även Oscar fick följa med på utflykten.

Elliott hittade en jätterolig sandhög.

Oj vad han lekte i den, det var knappt han ville gå vidare till Åbergs därifrån :-D.

Inne på Åbergs hittade jag massor av fina blommor och lite matnyttigt.
Elliott hittade en fin skylt.
Elliott körde skottkärran och här var det uppför och ganska tungt, det klarade han fint!
Hjälpte till att bära växter gjorde han också :-)

Fikatajm!
Mums för makaroner
Fikat gillas!
Och mums för goda pajer. Jag åt en med getost och rödbetor. Verkligen supergott.
Kaffe och en GI-kaka.
Elliott undrar om han får plats i skottkärran på vägen tillbaka.
Det gick fint!
Verkar mysigt:-D

Elliott ville ner och doppa fötterna i vattnet när vi körde förbi havet på vägen till Åbergs. Så vi lovade honom att han skulle få springa ner till vattnet på hemvägen. Det uppskattades!
Fotdopp
Det blåste ganska kallt vid vattnet, men det verkade inte bekomma Elliott och de andra.
Till och med Oscar var sugen på ett dopp.
d
Strandliv
Det slutade med att han slängde av sig alla kläder och sprang omkring på stranden, hehe.
Det bloggar jag dock inga bilder på :-).
När vi kom hem så målade Elliott och jag en pallkrage vit plus nederkanten på uthuset. Elliott var superduktig på att måla! Men sen hade han färg på hela kroppen, han envisades med att måla utan kläder. Så vi fick mycket att tvätta bort sen. Men jag var tacksam över hjälpen! Det var så himla fint väder hela dagen och det kändes som rena semestern!

Sen åkte jag in till stan och tog en liten fika med Helene + att vi gjorde en bra meditation. Sen fick jag rusa iväg till en annan meditation hos Benny. Den var också himla bra. När jag kom hem var det kvällspromenad med vovven och sen läggdags :-)
Bild från kvällsrunda med Oscar, alltid lika fint.

1 kommentar:

Anne-Grethe sa...

Så mange fine bilder. Det ser ut til at alle hadde det kjempefint på tur!
Og så må jeg få gratulere Elliott med 4 års dagen:-)