söndag, mars 18, 2012

Jadå

Visst var det influensa. Här kommer ännu ett sjuk-gnäll inlägg så hoppa över om ni inte vill läsa mer om det :-)
Jag som aldrig har feber (som nog aldrig har haft influensa förut) har nu haft mellan 38-40 grader i fem dagar (trots att jag tagit värktabletter). Just nu har jag 39, men har inte tagit värktablett. Det ska jag genast göra.

Det suger!!! Igår när jag tog tabletter var den lite lägre, bara knappt 38 och jag körde mamma till vårdcentralen, för hon har också influensan och trodde att det kanske utvecklats till  lunginflammation. Det hade det. Stackars henne! Hostan lät hur hemsk som helst... De skrev ut antibiotika till henne. När jag kom hem fick jag 39,9 grader :-). Tokigt!

Michael är bättre men har runt 38 grader, så han är inte helt frisk. Han får dock ta hand om Elliott för jag kan inte göra någonting annat än ligga ner typ. Elliott har haft lite feber trots att han får penicillin. Men han har ju säkert halsfluss + influensaefterverkningar. Och idag kom han in till mig vid lunchtid och sa att han ville ha napp och sova. Han som aldrig brukar sova på dagen!
Han la sig på min kudde och somnade direkt. Sov lite mer än en timme.
Igår var Elliott en stund hos mina föräldrar trots att de inte heller är friska. Pappa lovade att han var frisk nog och ville ha honom en stund. Mamma hade också varit med honom trots att hon är sjuk. Jättesnällt av dem. Michael passade på att ta promenad med Oscar och så handla. Jag låg däckad i soffan.
Gud vad jag hatar att vara sjuk! Och det är så synd om Elliott som blir rastlös och uttråkad och inte förstår att vi inte orkar göra saker med honom så mycket som vi brukar. Han har varit jätteduktig och tålmodig mestadels.

Innan idag låg vi i soffan och åt på vars en glasspinne. Då sa Elliot "Vilken rolig fest vi har" :-D. Så tråkiga har vi varit att han tycker det är fest att sitta stilla i soffan med två utmattade föräldrar och äta glasspinne. Sötnosen!

Febern gick ner lite på förmiddagen, men jag mådde sämre än på hela tiden innan. Jättekonstigt. Och så hosta, hosta, hosta. Mer än de andra dagarna. Så vi åkte till vårdcentralen på eftermiddagen och jag fick en rejäl hostmedicin. Elliott sa "Mamma nu när du varit hos läkaren, då är du frisk! Nu kan du leka med mig igen!". Men jag är ju inte frisk för det... Stackars liten, så tråkigt han har. Och eftersom han haft feber idag så får han inte gå till dagis imorgon. Och när han inte är på dagis är det väldigt svårt att vila härhemma. Det har varit en lååååång tung vecka faktiskt.

Stackars Michael är helt slut! Jag vet precis hur han har det... det brukar ju vara Michael som blir däckad när han blir sjuk, inte jag! 
Michael köpte jordgubbar till oss, de var goda..
Tur att man har iPhone och bärbar dator så man inte blir helt isolerad från omvärlden trots sängläge... väldigt smidigt de stunder man är vaken nog att orka kommunicera. Sover gör jag inte så mycket, det snurrar mest i huvudet. Och första dagarna hade jag sån huvudvärk att jag inte kunde sova för det. I natt sov jag faktiskt ända från 23 till kvart i fyra på morgonen, det var nog rekord!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Usch och blä. Jag hörde på nyheterna för någon vecka sedan att ovanligt många har drabbats av influensan i år. Sambon har inte varit så här sjuk någon gång sedan jag träffade honom och ändå tycks han ha en lite lindrigare variant...
Min enda tröst var att jag är immun för resten av säsongen sedan :)

Hoppas att ni är på bättringsvägen i allafall!

Kattalena sa...

Usch ja... men skönt att det verkar vara på rätt håll nu! Är man verkligen immun för resten av säsongen sen? Det hade ju varit skönt :-)