onsdag, januari 18, 2012

Vilken dag!

Idag jobbade jag hemifrån, skulle till vårdcentralen strax efter åtta så det kändes praktiskt att jobba hemma. Michael körde bilen till verkstaden på morgonen, den skulle fixas under dagen. Jag jobbade, gick till vårdcentralen som ligger bara 5 min gångväg härifrån, himla smidigt och efteråt gick jag hem för att jobba igen.

Jag bestämde mig för att koka lite potatis till lunch. Så jag satte på den och gick och jobbade igen. Sen gick jag ut i köket av en slump och hoppsan, potatisen! Där var det minsann rökigt... Potatisen hade kokat torrt. Brandlarmet satte igång, det luktade verkligen brandrök. Jag fick hjärnsläpp och mindes inte vart man skulle ringa eller hur man skulle stänga av larmet. Ringde till Michael men slog fel nummer hela tiden. Oscar blev nervös och jag fick lätt panik av larmljudet. Tillslut ringde Michael eftersom Securitas kontaktat honom. Han förklarade hur jag skulle stänga larmet. Puh! Efteråt var både Oscar och jag lite darriga... och vi fick vädra, vädra och åter vädra.

En stund senare skulle det komma några och titta på kaffemaskinen som jag lagt ut på blocket. De kom, smakade på espresson och sen köpte de apparaten utan att pruta. Mycket smidigt! Och de fick den till ett bra pris. Jag fick förklara varför det luktade så mycket brandrök :-).

Jobbade igen, plötsligt hör jag en massa konstiga ljud från Elliotts sovrum där Oscar lagt sig att sova i sängen. När jag kommer in så ser jag Oscar liggandes på sidan mitt på golvet och när han försöker resa sig så trillar han meddetsamma, flera gånger! Han ser väldigt ynklig ut och darrar i hela kroppen. Vet inte om han fastnat i täcket och gjort sig illa eller vad som kan ha hänt? Jag ringer Michael och sen ringer jag pappa och frågar om han kan skjutsa mig och Oscar till djursjukhuset. Det kan han, så snällt! Ringer djursjukhuset och får en akut-tid.
Oscar klarar att resa sig upp igen, men går väldigt konstigt. Pappa kommer och vi åker till djursjukhuset. Jag går in, pappa följer med. Sen ringer Michael och säger att vår bil är klar på verkstaden. Så då kan han hämta mig sen. Pappa åker hem, de skulle hämta Elliott på dagis idag :-)

Oscar blir undersökt, de märker att han har ont i nacken. Så vi får rimadyl och ska på återbesök. Lika mycket som jag fick för kaffemaskinen, lika mycket kostade veterinärbesöket. Veterinären som var väldigt trevlig, sa att det tog lite tid innan han kallade in oss för han gick igenom Oscars journal, vilken tydligen var lång. 68 gånger har Oscar varit på djursjukhuset!!! (då räknade han även in sjukgymnastikgångerna). Lille vovven.

Michael kom och hämtade oss, Oscar var väldigt moloken och verkar ha ont. Fick rimadyl när vi kom hem och la sig nära nära i soffan. Vår bil visar sig ha utslitna kopplingskuggar och det kostar mycket att göra vid. Så vi får fundera på om vi ska lägga de pengarna på denna bil som börjar bli lite skruttig eller om vi ska se oss om efter en ny...

Puh! Vilken dag. Den blev inte riktigt som jag tänkt mig :-)

Jag åkte till mina föräldrar och hämtade Elliott. Han ville inte åka hem, hehe. Jag stannade och drack en cola och pratade lite, sen lyckades jag locka med Elliott hem. Michael lagade middag, god potatis och kikärtsgryta (indisk). Jag nattade Elliott som somnade sött efter att ha läst de obligatoriska tre böckerna.

Här kommer ett recept på goda grytan!

Aloo Chana (4 pers)


2 burkar kokta kikärtor
3-4 stora potatisar
1 lök
1 burk krossad tomat
2 vitlöksklyftor
knappt 1 dl matolja
2 tsk skalad och riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 msk röd chilipeppar
1 tsk gurkmeja
1 dl vatten
1 1/2 tsk garam masala

1. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem tills mjuka. Hacka löken.

2. Värm oljan till medelvärme i stekpanna eller wok. Lägg i lök, pressad el hackad vitlök och ingefära. Fräs 2-3 min tills löken är brun men inte bränd.

3. Blanda salt, chili & gurkmeja med vattnet och rör tills saltet är löst. Häll kryddblandningen i stekpannan. Ta även i krossad tomat. Rör om och koka 5-6 minuter.

4. Häll i kikärterna, rör om och låt puttra 2-3 miunter tills de blivit varma. Blanda försiktigt i potatisen och låt puttra ytterligare någon minut. Ta i garam masala.

4 kommentarer:

åsa sa...

Stackars Oscar!!!

Kattalena sa...

Mmmm, lille vovven... :-(

mossfolk sa...

Blev alldeles trött av att bara läsa. Hoppas att Oscar piggar på sig snart! Så otäckt att hitta honom sådär. Och jag slås återigen av hur toppenbra dina föräldrar verkar vara!

Kattalena sa...

Oscar är inte riktigt bra än. Men han ska till sin sjukgymnast imorgon, hon ser nog vad som är fel hoppas vi. Han har haft någonting liknande en gång förut och då var han som en ny hund efter akupunktur och vila. Så det håller vi tummarna för!
Och ja, jag har absolut världens bästa föräldrar, mycket tacksam för detta! :-)