fredag, augusti 12, 2011

Semester

Nu har jag haft två veckors semester och det har varit himla mysigt att vara hemma med lillskrutten. Vi har haft jättekul och gått på Ica och Willys och handlat. Elliott har haft egen vagn som han packat ner alla saker i.

Vi har skruvat ihop hyllor och annat här hemma, vi har lagat mat och bakat bullar. Dammsugat har vi också :-). Elliott pratar massor och det är så roligt att lyssna på honom! Han brukar plocka fram gitarren och spela och sjunga, men så fort jag tar fram videokameran säger han åt mig att gå så jag har inte lyckats fånga det på film än :-)

Idag har Helene varit och hälsat på oss och vi åt frukost tillsammans. Jag börjar verkligen gilla frukost nu. det är ju jättegott när man har olika pålägg och annat hemma. Så man kan välja. Just nu är kaviar mitt favoritpålägg. Det var hur många år sen som helst som jag gillade det.

På eftermiddagen åkte Helene, Elliott och jag till Leo's lekland där vi nu har årskort. Vi lämnade in ett foto på Elliott (till årskortet) som mamma fixat till oss. Jättefint var det, nästan så jag inte ville släppa det ifrån mig, hehe. Sen fick Elliott åka rutschkanor, äta lite och ha kul.

Många konster när han kommer av rutschbanan... :-)

På hemvägen handlade vi på Möllans ost och sen på Ica.

Nu lagar jag lite grön ärtsoppa som vi ska äta innan vi njuter av ostarna.

Kan meddela att soppan blev väldigt god!!! Och så lätt att göra, fräsa lite rödlök mjuk, ta i vatten och grönsaksbuljong, hälla i frysta gröna ärtor och koka upp. Sen mixar man den och smakar av med grädde och lite vitt vin. Super!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Det ska absolut provas! Soppan alltså. Leos lekland står vi nog över även om det ser himla skojigt ut ;)

Kattalena sa...

Det är jättekul på Leo's lekland, hehe. Även för vuxna :-)
Ja, testa soppan, den är verkligen supergod! Jag tog 600 g frysta ärtor till ca 6 dl grönsaksbuljong och så kanske 1/2 dl grädde och lika mycket vitt vin.