lördag, juli 02, 2011

Grått

Oj vad grått väder det är idag. Det regnar och regnar. Elliott och jag har varit uppe sen strax efter 06 och det har regnat hela tiden. Idag ska vi förhoppningsvis ta oss till IKEA och titta lite efter garerob och kanske till Lutz och köpa köksstolar och bord.

I torsdags kväll så cyklade jag och Elliott till Pildammsparken för att gå på allsång med mina föräldrar. De hade hittat bästa platsen och hade med supermumsiga ostar och bröd! Så vi satt och fikade och sjöng ända tills Elliott deklarerade att han var trött och ville cykla hem :-).

Igår var Elliott hemma hos mina föräldrar från kl 09 så Michael och jag kunde jobba. Han hade inte så mycket feber eller så men var ändå inte bra nog för dagis. Halv tolv åkte vi till banken för att köpa vårt hus! Roligt! Så nu har vi två hus! Efter att vi köpt huset och fått i oss lite lunch på Brogatan och fixat det sista på jobbet så åkte jag till mina föräldrar där Elliott öppnade för mig :-)

Vi körde till nya huset allihop och inspekterade det! Det kommer att bli sååå bra där! Längtar tills vi flyttat dit.

Efteråt åkte Elliott och jag hem och han somnade i bilen. Jag lät honom sitta kvar i bilen medan jag passade på att klippa lite buskar på framsidan. Det hänger ner rosrevor och bokharabinda över hela trottoaren... Catta ringde och sa att hon ville titta förbi nya huset. Jag och Elliott körde dit. Elliott vaknade på vägen men var jättetrött! Vi träffade Catta och gick husesyn igen. Sen när Catta åkt så lyckades jag utlösa larmet och oj vad det tjöt och tutade! Jisses. Ingen aning om hur jag skulle stänga av det hade jag.

Grannen kom springande och sa att jag skulle ringa till de som ägt huset innan för larmcentralen hade ringt till dem. Elliott stod och höll för öronen och blev rädd. Jag stressade runt och försökte hitta bruksanvisningen på larmet, hehe. Fast först tog jag ut Elliott i trädgården där det inte tjöt så mycket. Till slut tystnade det och jag pratade med förre ägaren säkert 4 gånger och så larmcentralen 2 gånger. Hehe! Jag säger då det! Elliott och jag skämtade mycket om det efteråt. Tokmamma som satte igång larmet...
Men vill man ha ett larm som larmar som en siren inne i sovrummet? Verkar tokigt. Så undrar om vi ska ha larm faktiskt...

Efter denna dramatik gick Elliott och jag till ICA butiken och köpte lite glass. Det kunde vi behöva. Sen åkte vi och hämtade Michael och Oscar på jobbet. Vi åkte hem och åt middag och höll kväll.

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Haha, dramatiskt värre i det nya huset. Jag blir alltid lite nervös av larm men oftast räcker det ju med att slå in rätta koden för att det ska sluta tjuta?

Kattalena sa...

Hehe, ja det var dramatik minsann :-D
Vi hade inte fått någon kod än heller, så jag hade ingen aning om vad jag skulle göra, hehe.

åsa sa...

Ni behöver ju inte ha larmet på när ni är hemma ju, då har ni ju Oscar som larmar... :-)

Men jag ser fram emot att få se huset på riktigt!!!

Kattalena sa...

Det tokiga är att det var brandlarmet som gick och det är kopplat direkt till larmcentralen. Så även fast själva larmet var avstängt så riskerar man sånt tjutande om det blir lite rök i hallen...

Men vi ska försöka få flytta det från sovrummet ut i hallen, så man slipper få tjutet i öronen när man sover i alla fall :-)