lördag, januari 01, 2011

Nyårsafton!

Igår var det Nyår och då fyller mamma år!!!

Det firade vi med blommor och presenter. Mamma fick en tjusig hatt av pappa :-D


Vi fick superdupermumsig smörgåstårta med skumpa till.


Pappa kunde inte låta bli hatten.


Elliott var fascinerad av tomten och snöflingorna på fönstret.


Moster Annika

Efter att vi ätit upp de goda smörgåstårtorna så löste vi ordgåtor och sen spelade vi spel. Mycket roligt :-). Olle, Rolf, pappa och jag spelade myrstacken.
Mamma och Annika lagade middag. Sen dukades det fram supergod mat! Oxfilé med klyftisar, vinsås, pepparsås, bearnaise, vitlökssmör och sallad till.


Vi spelade frågespel och så bjöds vi på goda ostar, Gorgonzola, Camenbert och Primadonna. Primadonna är Elliotts favoritost och Camenbert kommer inte långt efter, hehe. Elliott var pigg och glad hela kvällen.

Elliott och pappa lägger golvpussel.


Elliott är mycket koncentrerad på bokstäverna :-)


När klockan blev tolv gick vi ut och skålade, önskade gott nytt år och tittade på fyrverkerierna!


Mina föräldrar hade tänt en utebrasa. Mysigt!!!

Efter fyrverkerierna gick vi in och åt jättegod hummer! Sen var det dags att tacka för oss och bege oss hemåt! Oscar var också med och firade. Han skötte sig väldigt bra hela kvällen (förutom lite pipande här och där). Han är inte rädd för raketer vilket är väldigt skönt. På tolvslaget fick han grisknorr. Michael stannade inne med Oscar och Elliott. När vi åkte hem var Elliott jättetrött och somnade i bilen kl 01.20...
Det är nog det längsta han varit uppe!!! Hemma så fastnade vi som vanligt i snön och fick skotta loss oss... Salt är väldigt effektivt! Så vi lyckades komma in i vår lilla parkeringsficka till slut.

Det var ett mycket trevligt Nyårs- & födelsedagsfirande!

Innan på dagen så var Ingrid hemma hos oss. Hon hade köpt julklappar till Elliott! Han fick en liten ficklampa som han lekte med meddetsamma och så en jättefin tröja! Ska blogga en bild på den sen. Jag hade bakat en mjuk pepparkaka som vi åt med lingongrädde till. Det var gott! Snällt av Ingrid att ge Elliott julklapp och kul att hon kom hit på fika!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Haha, ja det var en tjusig hatt :D
Men oj, vad sent ni åt hummern... Är inte alldeles säker på att jag skulle kunna få i mig något då.
Och så skönt att Oscar inte är rädd för fyrverkerierna. Lurvig var lugn inne, men vände kvickt med svansen mellan benen när jag försökte gå ut till en buske med honom runt nio :)

Kattalena sa...

Hihi! Hatt med kanin och allt...
Det är inga problem att äta sent för vår del :-)
Jätteskönt att Oscar är så cool med fyrverkerierna. Tror inte att han skulle gilla att vara ute när det smäller dock. Skönt att Lurvig också är lugn på nyår! Stackars alla med hundar som är rädda för smällare. Det finns ju liksom inget sätt att komma undan...