fredag, december 03, 2010

Fredag

Idag är det fredag! Det är trevligt. Det är fortfarande helt vitt ute, overkligt! Jättekallt om fötterna men väldigt fint.

I förrgår så jobbade jag hemifrån. Såg framför mig hur mysigt det skulle bli. Men vi hade bara 19.8 grader varmt och det var obekvämt att sitta så det blev inte så mysigt som jag hade hoppats. Jag saknade mina fina julstjärnor som lyser i fönstret på jobbet. Dessutom bara flög tiden iväg. Så jag hann inte alls med så mycket som jag hade tänkt. Det som var bra med att vara hemma var att det var lätt att laga lunch. Lagade jättegoda grönsaksbiffar med råris + yoghurtsås med citron och honung till. Överraskande gott! Det var jättesnöigt ute så när jag hämtade Elliott på dagis fick han åka pulka hem. Det tyckte han var kul!

Igår hämtade mina föräldrar Elliott efter dagis. Jag fick riktigt mycket gjort på jobbet (men inget på årsredovisningen som måste vara hyfsat klar idag). Men det kändes ändå som en väldigt produktiv dag. Efter jobb lämnade jag av Michael och Oscar en bit hemifrån så de fick promenera hem. Själv körde jag hem till mina föräldrar. Där blev jag bjuden på middag (stekt fläsk med löksås, min favorit!!!). Mycket mumsigt! Elliott åt bara potatis, hur mycket potatis som helst. Vi stannade kvar länge, nästan ända tills Elliotts läggdags.

Vi fick ju en jättefin kalender som Ingrid broderat. Elliott får öppna en present om dagen. Första dagen fick han en dinosaurie, den var sådär intressant. Andra dagen ett paket russin. Det uppskattades, men han la snabbt undan det. Idag fick han några bokstäver. Dem blev han jätteglad för! La ut dem på bordet och sen tog han med dem till dagis :-D. Gulle!
Morgonens julklapp, bokstäver! Påklädd för att gå till dagis, med bokstäverna i händerna :-)

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag är så förundrad över detta intresse för bokstäver. Vi går på föreläsningar, läser litteratur och har seminarier om detta att väcka ett sådant intresse hos barnen redan då de är små. Men jag tror knappt att jag stött på någon som har det intresse som Elliott tycks ha. Ett guldexempel :)

Kattalena sa...

Hehe, han ÄLSKAR bokstäver och siffror! Det är det bästa han vet. Jag tror nog att detta helt beror på att han sett så mycket på "5 myror är fler än 4 elefanter" :-D
Det är himla kul faktiskt.