fredag, maj 28, 2010

Stockholm

Torsdag:
Efter snabbpackning och snabbfärd mot bussen kom vi iväg till Kastrup. Vi sprang sista biten till gaten för vi var lite sena (som vanligt när jag är med)... hehe. Elliott fick en mjukisgiraff och en liten bok av flygpersonalen och flygresan gick jättebra.

Elliott på flyget och stora killen på flygplatsen med egen ryggsäck och allt.

När vi satte Elliott i vagnen efter flyget så somnade han direkt. Vi tog oss till Gittan och jag gick upp och lämnade av bagaget medan Michael och Elliott stannade på ett café alldeles nedanför.

Gittan och jag gick ner till dem.


J
ag tog sallad med getost och choritzo, den var mumsig! Efteråt gick Michael och jobbade.


Elliott och jag busade runt hos Gittan. Elliott jagade de vackra katterna, det tyckte han var himla skoj (vet inte om katterna tyckte att det var lika kul :-)).

På eftermiddagen gick Gittan, Elliott, vovven Ville och jag på promenad i Tantolunden. Det var superfint väder, rena sommaren! Tyvärr råkade Elliott klämma sig på ett spänne och fick lite ont i handen. Men vi hade en skön promenad i det jättefina området :-)

Gittan gav sig iväg vid halv sex, Michael kom hem vid 19. Vi fick jättegod fläskfilégryta som Gittan hade köpt innan. Mumsade i oss den och precis när vi ätit klart kom Gittan hem igen. Elliott var pigg och glad men strax före 21 blev han trött och somnade nästan meddetsamma.
Han sov hela natten och vaknade strax före 06 i morse. Då var jag så trött så trött trots att jag sovit bra. Så Michael fick gå upp med honom och jag steg inte upp förrän strax före åtta. Skönt!

Fredag:
Började med mumsig frukost, bullar som Gittan bakat och te därtill.
Michael jobbade och Elliott och jag bestämde lunchträff med Irene. Vi mötte henne på TV4 huset. Elliott somnade på vägen dit och vaknade precis när vi var klara. Vi åt lunch på ett ställe i närheten och det var jättekul att träffa henne :-)


På eftermiddagen åkte Gittan, Michael, Elliott och jag till Skansen. Jag har aldrig varit där förut. Det var ju jättefint och roligt!


Vi gick runt och tittade på allt, husen var jättefina och gick man in i dem berättade de om personerna som levt där.


En snygg ardenner stod så fint. Sen fick Elliott för första gången åka spår-bil. Den gick jättefort och han tyckte att det var toppen. Ville inte gå av när vi åkt klart... Jag tyckte också att det var kul :-D


Vägvisare fanns lite här och karta hade vi också. Så vi hittade till Lillskansen där Elliott klappade och sprang efter getter.


Sen var det dags för fika. Pannkakor åts med stor entusiasm. Vackra fåglar strosade runt borden.


Elliott hade mycket att titta på! Nu har vi kommit till akvariet.


Lemurerna var underbara! Man fick gå mitt ibland dem.


Underbart fina när de satt och solade allihop!


Verkligen superfina


Och ormar fick man klappa!spindlar fick man också klappa om man ville.


Krokodiler och sköldpaddor


Sen tog vi båten hem! Det gick snabbt till Slussen minsann.


Efteråt var vi hemma och busade med katterna igen!

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Kul med så mycket bilder! Mysigt med skansenvisit och vilken tur ni hade med vädret! Ser inte ut att vara så mycket folk heller...

Kattalena sa...

Tack! Vi hade sån tur, det regnade på förmiddagen men när vi gick till Skansen var det superfint väder! Inte alls mycket folk, de som var där var nästan alla turister (icke-svenskspråkiga). Så det var jättelugnt och skönt!

LYCKLIG MOR sa...

Åh så mysigt allt såg ut!

Kattalena sa...

Det var jättemysigt! Skansen rekommenderas absolut! Stockholmsbesök också :-D