lördag, maj 01, 2010

Bröd

Jag var så nöjd med att ha bakat bröd idag, men jag glömde visst att ta i den viktigaste ingrediensen. Äppelmos, det enda söta i brödet. Så tyvärr blev det inte så gott som det kunde ha blivit. Men om jag hade haft i äppelmos hade det säkert blivit kanon! Så jag får prova att baka det en annan dag också . Hehe. Förresten undrar jag om det inte stavas äpplemos? Det står äppelmos på burken. Men äpplen heter ju äpplen med l före e? På internet stavas det på både ena och andra sättet. Har tyvärr ingen ordbok men i engelsk-svenskt lexikon stavas det äppelmos.

Var ute i trädgården med Elliott idag. Hann gräva upp åtminstone 20 maskrosor. De var hur stora som helst! Riktiga praktexemplar. Nu har jag ont i huvudet så medan Elliott sover tänker jag vila en stund, tills tabletten verkat i alla fall (och jag får hoppas att den fungerar). Dumt! Här behöver verkligen städas.

Michael blir visst aldrig frisk från sin förkylning. Nu misstänker han att han hostat sönder ett revben. Jobbigt ju. Hoppas han blir frisk snart! Om vi är pigga i eftermiddag går vi nog en sväng i slottsparken tror jag. Tittar på folk och fä :-)

2 kommentarer:

åsa sa...

Äppelmos heter det, fast jag tycker det är helt ologiskt eftersom det heter äpple... Men så är det har jag lärt mig en gång i tiden! :-)

Och den där Michael får ju faktiskt ta och bli frisk nu! Hosta sönder revben kan ju aldrig vara bra!!! :-(

Kattalena sa...

Tack för att du vet vad det heter! :-D Ja visst är det konstigt att det heter så? Helt ologiskt...

Ja, stackars Michael. Tycker också det är på tiden att han blir frisk nu faktiskt...