söndag, mars 21, 2010

Lyxsöndag

Denna söndag passade mina föräldrar Elliott hela dagen. Vi lämnade honom samtidigt som jag skulle på akvarellkursen i Limhamn kl 10. Jag målade och det var lika kul som alltid, men svårt! Vi skulle måla en bild av tulpaner i vas med grön bakgrund i bara 12 penseldrag!!! Det var minsann inte lätt men väldigt nyttigt för mig som alltid pluttar och pillar i mina bilder :-)

Efteråt gick jag en sväng i Limhamn och sen hämtade Michael mig och vi åkte till IKEA. Åt lunch (två för en, hur billigt som helst och faktiskt jättegott!). Sen tittade vi på bord och stolar åt Elliott. Vi har tänkt på det jättelänge men inte fått tummarna loss, har inte riktigt vetat var vi skulle få plats med dem heller. Vi hittade bord med två stolar som bara kostade 129 kr. Superbilligt. Så de köpte vi. Det var hundra miljoner människor på IKEA som alltid när vi är där, alltså tog det hur lång tid som helst så när vi kom hem var klockan redan halv tre! Vi flyttade runt och packade upp grejorna och skruvade ihop dem. Det blev bra! Elliotts nya lekhörna

Jag satte mig i soffan och läste en stund. Det var supermysigt! Sen var klockan massor och vi skulle åka och titta på ett hus. Vi hade inga speciella förväntningar men oj vilket mysigt hus det var!!! Speciellt trädgården! Helt inhägnat och massor av utrymmen i alla längor runtom. Huset var dock litet, med minimalt kök och väldigt låga dörrkarmar. Väldigt väldigt charmigt dock. De som bodde där hade verkligen utnyttjat varje millimeter av huset. Men det är från 1890 och det lär ju inte vara utan renoveringsbehov... Så här såg det ut.

Efter visningen åkte vi hem till mina föräldrar och en väldigt glad Elliott välkomnade oss! Fina fina gubben! Vi fikade på te och världens godaste jitterbuggar som mamma hade bakat. Jag åt hur många som helst och bara jag tänker på dem så vattnas det i munnen! Mums!!!! Det är nog min absoluta favoritkaka. Har aldrig bakat sådana själv, men jag måste försöka en dag.
Mamma tog fram ett pussel till Elliott, ett bokstavspussel. Det blev han totalt uppslukad av! Han älskar verkligen bokstäver! Han var sååå duktig! Plockade ur dem en och en, la dem vid sidan och sa vad de hette, sen när alla var urplockade la han tillbaka dem igen. Hur söt som helst!!! Mycket fokuserad!

Vi åkte hem vid sjutiden. Elliott fick ny energi här hemma när han upptäckte vår ommöblering och han ritade lite och bar omkring på sin pall, hehe. Jag lagade mat (fläskfilégrytan som jag skulle gjort i lördags). Det gick supersnabbt och var jättegott. Vi åt när gullungen hade somnat. Sen var det bara att gå och lägga sig. Ingen tv denna kvällen, men jag läste ett tag :-)

Inga kommentarer: