måndag, september 11, 2023

4-10 sept sommarväder

Spike var inte riktigt bra på måndagen, så jag jobbade hemifrån.  Han ville ut 01 på natten, 05 på morgonen osv i början av veckan, men det blev i alla fall bättre och bättre. Men sömnen var inte direkt på topp i början av veckan. 

Vi pratade med veterinären och vi har bokat tid för återbesök för örat. Spike verkar hängig och inte så glad. Vi undrar om han har ont. Han flämtar mer än han brukar också. Det är jobbigt att man inte kan prata med honom och höra hur han mår. 

När jag jobbat klart denna måndag åkte jag och tittade på en lägenhet (man fick bara komma 1 person), en hyresrätt. 

På väg till visningen, huset låg vid kanalen

Lägenheten låg på 6:e våningen och hissen var ganska läskig och liten. När jag kom in i lägenheten for en flicka fram och började visa mig runt, hon var kanske 9-10 år? Lägenheten var deppig, mörk och sliten trots att den var mycket större än vår. Det enda positiva med den var att den hade fin utsikt från balkongen. Hehe. 

När jag skulle gå som sprang tjejen före och hindrade mig från att ta hissen, hon ställde sig framför den och pekade på trappan... Jag sa att jag ville åka hiss. Då öppnade hon hissdörren och tryckte på alla knappar så att hissen skulle stanna på varje våning! Suck! Så glad jag är att Elliott varit ett så lugnt och snällt barn!!!! Jag fick ta trapporna ner... 😠

Innan jag åkte hem körde jag till Ekohallen för att se om de hade permanentvätska. Men det hade utgått ur sortimentet, verkar inte finnas någonstans! Jag som verkligen vill få lite lockar i håret. Jag vågar absolut inte göra det hos en frisör. Det har blivit katastrof varje gång, hår som trillat av osv. Det har bara blivit bra när jag permanentat det på egen hand.

Jag beställde ett kit på nätet. Frakten var dyrare än produkten... och sen kom det tullavgift på också. Så blev väldigt dyrt. Och när jag öppnade paketet var det fel sort... för normalt hår, men jag ska ha för slitet och behandlat hår. Man kan inte beställa permanentvätskor i Sverige om man inte är frisör med firma... Så hur ska jag lösa detta? 😊

På tisdagen var jag på kontoret. Jag bestämde mig för att börja med att  äta havregröt till frukost när jag är där. Och oj vad gott det var! Det var änglamarks havregryn. Supergoda och bra i konsistensen.

På förmiddagen gick jag ner för att hämta mina terminalglasögon som blivit klara. När jag kom upp till kontoret märkte jag direkt att det var helt suddigt på högra ögat... Jag gick dit igen och sa att något måste ha blivit fel. Hon i kassan undrade om jag haft på mig dem ett tag så jag kunnat vänja ögat vid nya. Jag sa att jag hade dem en halv minut och insåg att det var fel på dem och att det kan ögat aldrig vänja sig vid. 

Hon knorrade och tyckte att jag testat för lite, men jag stod på mig. Då fick en optiker (inte samma som undersökt mig) undersöka mina ögon och glasögonen och jodå! De hade skrivit in en siffra fel. Så istället för att mitt brytningsfel fick en korrigering med 70 fick den 170! Lite skillnad, hehe. Så det var ju helt tokigt och optikern förstod verkligen att jag inte kunde se något på det glaset. Så nu får de göra nya... tog massor av tid för min del (från jobbet) så det var ganska störigt. Efteråt sa hon i kassan att det var ju tur att jag stod på mig... tror det var hennes sätt att be om ursäkt för att hon inte trodde mig 😊

Jag har också bestämt mig för att äta grekisk sallad till lunch om dagarna. Lätt att göra och så gott!

Lunchsallad!

Vi satt ute på lunchen och det var så varmt och skönt! Rena högsommaren! Det var tydligen nu man skulle ha varit ledig!

Hemma minns jag inte vad vi åt, men vi spelade i alla fall Alias med Elliott som fortfarande var förkyld. Elliott och jag pratade också en del om hans novell som han ska skriva i skolan. Han har kommit på en grundstory men inte utvecklat den så mycket, så vi gick ut en kvällsrunda med Spike och diskuterade lite hur han kunde skriva. Det är ju inte så lätt att skriva och brodera ut text om man inte har det i sig... Och det bara ska är från "fantasin". Det är ju lättare att skriva faktatexter 😊

Även på onsdagen satt jag ute på lunchen med de andra och åt min grekiska sallad. 
På eftermiddagen var det utvecklingssamtal med Elliotts lärare. Det gick bra! Han ligger bra till i de viktigaste ämnena och får jobba lite mer för att höja de som inte är på topp.

På kvällen skulle vi vattna hos vänner som är bortresta. På vägen dit åkte vi in om Joakims mamma som önskade få klippt sina hårtoppar. Så det gjorde jag. Och så skulle vi hämta mat som hon lagat och ta hem till frysen. Men var hungriga när vi kom dit. Så vi åt där, hon hade gjort kålpudding och blåbärscheesecake. Jättegott!
När vi ätit av kakan såg den ut så här

Sen åkte vi vidare för vattning. Spike var med och mår nu äntligen bättre, förutom att han inte verkar vilja gå så mycket och är lite låg. Kan ju vara värmen... 
Fint på väg hem

Hemma bestämde jag att vi skulle flytta ut trampmaskinen i vardagsrummet. Den har stått i hallen i säkert ett halvår utan att någon av oss trampat på den. Så nu tänker jag att det är lättare om den står vid soffan. Så kan jag trampa 10-20 min på den varje dag. Och jag kom på att jag kan kolla på filmer från när Elliott är liten medan jag trampar. Så det har jag gjort och det har varit kul! 

Sen är det bra att om den står bredvid soffan och man känner typ "fy vad jag bara äter onyttigt och inte rör på mig". Då finns det ingen ursäkt att inte trampa lite! Bara att resa sig upp och ställa sig på den. 

I torsdags jobbade jag hemifrån och det var så många olika ärenden och utredningar och det ringde flera samtal. Då kände jag mig ändå ganska pigg. Pratade med mamma en stund, satt i solen på balkongen. Sen åkte jag till Malmborgs och handlade och när jag kom hem var jag helt slut! Alltså så slut att jag kände det som att jag skulle kunnat somna stående och ville bara gå och lägga mig... Så då blev det inget trampat. Och jag tror kanske att jag blev så extremt trött för att jag lyssnade på ljudbok. Det funkar verkligen inte för mig längre...

Jag pratade med MKB om att köpa en syrén och sätta här på gården utanför balkongen. Då sa de att det fick jag gärna! Jag fick köpa vad jag ville, de litar på mitt omdöme. Jag kan köpa vårlökar och buskar som jag vill. Bara det är lättskött. Och jag får flytta bort stenar och fixa. Bara jag tycker att det blir bra. Så det var ju kul! De skulle skriva en rekvisition på Paletten så kan jag gå dit och handla. Så det ska jag se om jag kan fixa med i helgen lite. Det är sjukt mycket ogräs utanför balkongen nu! Överallt. 
Tycker att MKB är bra! Himla bra att de ska jobba mot 4 dagarsvecka också! From 2030 tror jag det var som de kommer att ha det med bibehållen lön! Det har ju visat sig i flera undersökningar att det ökar produktiviteten och är mer effektivt win win för alla parter. De som jobbar känner att de har bättre balans mellan jobb och fritid och prestationsmässigt på arbetsplatsen var det bättre än innan. Men det gäller såklart inte alla branscher. 

Hela veckan har varit så solig och varm! Galet högsommarväder! Jag började rensa lite ogräs utanför balkongen i helgen men det var så varmt och jag blev helt slut meddetsamma. Så det blev inte jättemycket gjort. Ogräset växer sig vilt och havtornen har spritt sig och det kommer såna plantor med stora taggar precis överallt... läste att den betraktas som en invasiv växt som de ska försöka få bort från Malmö, så man kan undra varför de valt att plantera just de buskarna här. Hur nyttig den än må vara. 

På lördagen hade vi tänkt åka till mina föräldrar på en spontan-fika. Mamma ringde och jag skulle handla på Malmborgs och det skulle hon också, så jag hämtade henne och vi handlade lite och sen hämtade vi Joakim, Elliott o Spike och åkte hem till dem. Det var otroligt varmt ute! 

Spike blev så glad att vara i trädgården. 
Spike springer loss!

Han sprang flera varv och busade och sen låg han i gräset i skuggan. Det var 28 grader i skuggan! Craaazy! Så jättevarmt! Men så skönt att sitta ute! Vi fikade på wienerbröd och Maple pekan. 
De har stora fina vindruvsklasar

Elliott var jättetrött fortfarande efter förkylningen. Men han piggnade till under kortspelet och det var så kul att se! Vi piggnade till allihop av lite trädgård, fika och kortspel. Det var härligt! 
Spike busar med Elliott

Vi fick med oss rabarber och gräslök från trädgården, så på söndagen blev det rabarberkyckling till middag! Sååå gott! Hade glömt hur gott det är.
Kycklingen!

Inga kommentarer: