söndag, mars 05, 2023

Schappeträff och ovanligt fint väder!

Här har tiden flugit fram och jag har inte hunnit blogga på länge! Mycket jobb har det varit, mer än vanligt faktiskt. Men jag tror ändå att det kommer att bli bra så småningom. 

En dag var Spike och jag i Sibbarp och han spanade ut över havet.

Spike vid havet

Den 19 februari var det schappeträff i Klippan! Det var jättelängesen det var hundträff senast. Joakim var tyvärr förkyld och fick stanna hemma. Men jag fick eminent sällskap av mamma som följde med dit! Jag tror inte att jag varit på detta fina ställe där vi har våra träffar på vintern förut. Det var kallt som attan, men jag hade klätt mig ordentligt så det var inte så farligt som jag var rädd att det skulle vara. 

I början skulle vi alla ha hundarna kopplade och de fick inte hälsa. Det uppskattades inte så mycket, hehe, varken av hundarna eller hundägarna då alla vovvar var såååå taggade! Men när de blev släppta och fick springa! Oj så glada det blev och så kul att se. 

Så fina!

Far och son :-D
Finaste schapparna! Det var jättemånga schappar, 25 hundar och säkert 30 människor 😀. Underbart! 
Även litet barn var där med vovvarna

Spike var så himla gullig! Han hade verkligen koll på var jag var. Om jag gick min väg så letade han efter mig och plötsligt var han där jag var. Som när jag skulle gå till bilen och hämta min telefon. För såklart glömde jag ta med den först... hehe. Och så plötsligt bara var han där hos mig. Söta, fina Spike! 

Och vi grillade korv och då fick man minsann hålla koll på både korvar och bröd då vovvarna var överallt och hoppade upp på borden för att få smaka! Hehe. 

Vi gick också några hundrundor under denna träff.

mamma och Spike på promenaden
De sprang loss på hundrundan
Hundrunda runt sjöarna
Vovvar på promenad

Och efter denna superhärliga träff körde vi hemåt! Stackars Spike älskar verkligen inte att åka bil. Han sitter nästan hela vägen och flämtar... Men förutom det gick hemresan mycket bra!

En dag lagade Joakim supergoda räkor till oss! 
En klar favorit!

Elliott hade sportlov förra veckan och på fredagen gick jag från jobbet vid 12-tiden och så åt vi allihop lunch på Miss Saigon. Och det var riktigt gott! 
God lunch!

En dag gick Joakim och jag en tur på Sibbarp med Spike, lycklig och glad fick han springa loss!
Spike på fältet

Vilar lite, och väldigt långa skuggor...

En helgdag tog Spike och jag en långrunda till Hammarspark. Det var härligt väder! 
På väg till parken
Tycker det är en trevlig park att gå i
Det börjar skymma så vi skyndade hemåt

Joakim bjöd mig på lunch på Rosegarden. Det var flera år sen jag åt där. Det var riktigt gott! Och jag tog två friterad bananer med glass till efterrätt :-D. Det var helt klart höjdpunkten! 
Mums!

Och idag (onsdag) har jag faktiskt tagit mig en ledig dag mitt i veckan för att kompensera förra fredagens icke-lediga eftermiddag (som jag hade planerat att ha) samt lördagens heldagsjobb från 08-20 och söndagens deljobbande... Allt pga vårt nya ekonomisystem och hur mosen där fungerar... Den fungerar inget vidare kan jag säga... hehe. Men det blir ju ofta så vid nystart av system och det är vår första momsrapport. Det var så många saker som gick fel. 

Idag har jag då försökt hålla mig bort från jobbtankar och jobb och startat dagen med en hundpromenad i väldigt kallt men skönt väder. 

Morgonrunda, vintrigt idag

Och sen körde jag Elliott till skolan, tankade bilen, fyllde på spolarvätska som jag tänkt i eeeevigheter men som inte blivit av. Och på vägen hem handlade jag semlor till frukost! Joakim gjorde latte och vi avnjöt denna nyttiga frukost medan vi tittade klart på en isländsk serie som jag tyckte väldigt mycket om även om den var mestadels sorglig. Ett riktigt drama med lite övernaturliga inslag. Fractures var dess namn. 

Semla till frukost!

Till lunch gjorde vi löjromstoast som vi egentligen skulle haft på Joakims födelsedag, men då var han sjuk så det blev inte av. Jättegott var det! 

Mums!

Sen ÄNTLIGEN en biltvätt! Medan den tvättades gick vi på Mobila. Strosade runt i affärer i en timme. Det hör inte till vanligheten. 

Inga kommentarer: