lördag, januari 15, 2022

Det går upp och det går ner

På fredagsmorgonen när vi var lediga, vaknade jag och kunde inte sluta att tänka på jobbet. Slog upp datorn och fixade en lista på vad jag ska göra på måndag, så jag inte glömmer bort det. Kunde inte låta bli att jobba lite också, men då ville Spike gå ut. Så det fick jag avbryta. Gick ut med Spike på morgonpromenad och fortsatte INTE jobba sen. Bra där! 

Dagen innan var det strålande väder och iskallt, vilket gjorde att man slapp en blöt hund när man kom hem. Idag var det återigen tö-väder och slabbigt och man fick torka tassar och mage på vovven igen... Grått, blött och trist. Spike var dock väldigt glad och vi körde en lite längre runda plus att han fick leta godis, göra konster osv.

Hemma igen så googlade vi efter förvaring att ha i hallen. Den hängtyghylla vi har i hallen (med hundgrejor och vantar) har trillat ner och kommer inte att hålla länge till. Men vi hittade en byrå på Ikea som nog kan fungera... så den ska vi beställa och "avhämta".

Joakim fixade frukost med te, mackor med salami och mozzarellasallad. Gott! Vi åt och kollade på Winnerbäckdokumentären. Visste inte att han målade med akvarell, såg jättefint ut det han gjorde. Jag blev så sugen på att måla själv. Det är ju så rogivande och tillfredsställande. Varför sätter jag mig aldrig med det? Jättelätt med akvarell ju, att få tid och plats för det. Behövs bara penslar, vatten, färg och papper. Inte så lätt att måla fint dock. Inte för mig som inte är så bra på det i alla fall. Men övar man så kan man ju bli bättre :-D. Och det är ju själva målandet som är det som är givande. Att koncentrera sig på det och se vad som händer. 

Joakim gick ut med Spike och samtidigt kom Michael och lånade pussel och lämnade lite matvaror till oss som han köpt när han var och handlade. Så det var ju bra! De mådde bra, han och Elliott. Skönt! 

Kvällsrundan med Spike blev inte så lång. Men han verkade nöjd, och jag med... Precis när jag lagt mig ringde moster Annika och sa att hon också fått positivt covidtest. Så tråkigt :-(.  

På lördagen vaknade jag ganska sent och kände mig extremt trött. Släpade mig ut med Spike som var pigg och glad. Grått väder igen, inte det skönaste att gå ut i. Men som sagt var, Spike var glad. 

När jag kom hem stekte jag pannkakor, som fick bli dagens lunch. Igen :-D. Gott även denna gång. 

Åkte förbi mina föräldrar med en syresmättnadsmätare som kan vara bra att ha :-). Sen gick jag ut med Spike när jag kom hem. Sen orkade jag inte mer aktivitet denna dag. Helt slut.

Spike ville hoppa upp på allt

Sjukt söt! 

Här ser man t.o.m. hans öga

Det var lite blåsigt

På söndagen vaknade jag och var HELT slut och gjorde ingenting på hela dagen. Verkligen ingenting. Och det var den tråkigaste dagen hittills. 

Men igår var det måndag och då vaknade jag och kände mig bättre! Både Joakim och jag vaknade vid 04 och kunde inte somna om. Så vi gick upp och fixade kaffe och pratade en stund innan jag började jobba. 

Joakim tog morgonrundan med Spike så jag kunde sätta igång med jobbet redan halv sju. Jobbade till han sju på kvällen, men hann ut en runda på eftermiddagen med Spike. Det var jättefint och skönt väder. Vi åkte till hundfältet och jag gick med honom kopplad en bit, sen fick han springa och han träffade en annan vovve som han sprang med. Det roligaste av allt var att han kom när jag kallade på honom!!! Flera gånger! Första gången typ!!! Så jag var jättestolt över honom! 

Vi gick först en koppelrunda

Sen upp på kullen

Fin utsikt denna dag

Tisdagen vaknade jag och kände mig inte alls speciellt bra. Sååå trött i kroppen. Jobbade på men framåt eftermiddagen värkte det i bihålorna och jag kände mig yr och ofokuserad. Mådde skumt hela dagen. Lite yrt illamående förmodligen pga bihålorna. 

På onsdagen kom jag igång med jobbet lite senare än vanligt. Men körde på hela dagen. Elliott kom hit efter skolan, det var kul att äntligen ha honom igen! Jag lagade schnitzel till middag. Det blev gott! Jag har inte så bra smaksinne, det har blivit förändrat. Så jag fick ha hjälp att smaka av såsen. 

På torsdagen gick jag ut med Spike och sen skjutsade jag Elliott till skolan. Mådde inte så bra denna dag. Supertrött i kroppen. Det känns att det är något som inte stämmer. Nu tycker jag det är dags att bli frisk. 

På jobbet trasslade än det ena och än det andra. Det har det gjort i tre dagar nu. Kan också få bli lite smidigare tycker jag. Och på eftermiddagen innan jag skulle hämta Elliott blev Joakim dålig och kräktes. Synd om honom!  Jag som har kräkfobi åkte till vår lokal i Limhamn och satte mig där och jobbade till sent på kvällen, mest med att få rätt på momsbokningar i Visma i vårt finska bolag. Det ville inte alls... Men fick nog rätt på det till slut, delar av det i alla fall. Det är mysigt i lokalen faktiskt, så borde vara där oftare. Fast göra annat än jobba då, typ måla eller pyssla med lera. Jag skissade en liten bild på Spike häromdagen. Gjorde den bara jättesnabbt. Men tyckte ändå den blev ganska lik honom :-D. Skulle vilja göra en riktig skiss och målning någon dag. På denna snyggingvovve. 

En liten snabb skiss

Sen var det äntligen fredag! Den började dåligt med mega-huvudvärk. Och inte fortsatte den så mycket bättre. Det gick inte att få bort huvudvärken och jag kunde knappt tänka. Jättejobbigt att jobba. så jag pausade lite längre stunder och försökte kurera mig, det gick inget vidare. Så värdelös dag. Men framåt kvällen släppte det lite och jag kände mig bättre. 

Elliott och jag fixade tacos och vi åt allihop. Joakim kände sig risig och hade feber på kvällen (igen). Det går upp och det går ner. Jag hade också lite högre temp. Men det var härligt att ha Elliott igen och vi åt tacos och tittade på TV och sen spelade vi Alias. La oss tidigt.

Och idag är det lördag. Jag vaknade med huvudvärk, men inte lika jobbig som igår (än så länge). Gick ut med Spike och det var riktigt härligt väder! Det blåste inte och luften var kall. Och då tycker jag om morgonrundorna väldigt mycket! Efter rundan var jag dock helt svettig och slut och huvudet värkte. Så nu blir det en lugn dag idag tänker jag. Ska inte göra många knop... Och här kommer några bilder från morgonpromenaden. 

Härlig soluppgång!

Spike gillar stenar

Sen fick han snö i skägget :-D

Så söt! 

Inga kommentarer: