tisdag, augusti 01, 2017

Äntligen semester

Igår började min semester och det var nog på tiden! Redan på tisdagen förra veckan var jag lite för slut för att jobba. Det har ju gått så bra de andra veckorna så jag jobbade på ordentligt och kände mig nästan som vanligt igen. Men på tisdagen kände jag att jag började må lite konstigt och var förvirrad och jättetrött.

Helgen innan var jag också helt slut, orkade inte göra någonting alls. Alldeles energilös. Så på lördagen tog vi det väldigt lugnt där hemma och tittade på tv-serier och film. Vi grillade porchetta (som jag bundit) och hade jättegod potatissallad till.
Porchettan

Vi passade Heimi på dagen, då Elliott och Michael var och samlade Pokemons i Folkets Park tillsammans med Anneli.
Heimi i soffan
På söndagen tog vi oss i kragen och storstädade. Joakim satte upp brandvarnaren (som vi tänkt göra hur länge som helst) och satte upp en sorteringslåda för verktyg och städade undan ordentligt i arbetsrummet. Så skönt!

Sen var det då jobb på måndagen igen. Massor att göra och tiden bara rusade iväg.
Vi hade jobb-lunch och gick till "Rebel". Maten var ingenting att hurra för men det var trevligt med gemensam lunch!
Elliott gick sommarskola på Apple-store, där fick de fick lära sig hur man programmerar. Han tyckte att det var sååå roligt. Vi åt rester till middag, Jättegoda potatissalladen, entrecote och god sås till det! Elliott kom över till oss efter att ha ätit middag med Michael.

På tisdagen när Elliott vaknade var det första han sa hur mycket han längtade till Apple-kursen :-D. Den varade 3 dagar. Alla barnen fick vars en likadan tröja som de sen fick behålla.
Jag jobbade på för fullt. När jag var klar för dagen var jag helt slut. Joakim fixade mat och vi åt Salsiccia med surkål. Jättegott! Jag skulle till Jägersro med mamma och moster Berit på kvällen. Kände mig alldeles groggy i huvudet och allmänt förvirrad. Lite obehagligt att må så. Men det var en jättetrevlig och rolig kväll på Jägersro! Jag vann på några tvillingar och gick plus minus noll om man räknar inträde, platsbiljett och spel. Så det var ju jättebra! Mamma och jag delade en räkmacka som var jättegod. De var slut där vi satt men vi gick till ett annat ställe där det bara fanns 3 kvar och var en supermegalång kö. Mamma lyckades beställa och få dem utan att vi stod i kön :-D. Lyxigt!

Natten till onsdagen sov jag så otroligt dåligt. Jag var så trött så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Jobbade på kontoret tills 14 ungefär, sen cyklade jag hem. Plockade lite blommor till Joakim på hemvägen. Det var inte så många att välja på :-D.
De vilda blommorna

Joakim hade gjort "Fried rice" på förmiddagen, så jag åt lite av det till lunch och så packade vi in en massa portionspåsar så kan jag ha med det till lunch framöver. Så jättegott!!! Älskar det. Jobbade hemifrån sen och framåt seneftermiddagen så åkte vi och veckohandlade. Älskar veckohandling, så himla bra att man har allt hemma och bara behöver kompletteringshandla färskvaror. Mycket lugnare o bättre på alla sätt och vis.

När jag jobbat klart så lagade vi mat och Elliott kom över och åt spätta med färskpotatis, remouladsås och ärtor. Jättegott. Sen hade E med ostsnurror som vi också mumsade i oss tittandes på "Lilla aktuellt" och "Larva". Det kom någon speciell Pokemon till ett gym i närheten och det skulle raggas upp minst 10 personer som skulle gå och fightas i gymmet. Så Elliott o jag gick iväg med Michael och Heimi och mötte upp Noah, Philip och några andra för att fightas i ett gym, men när vi kom dit var Noah o Philip ute på vift, de sprang till oss för att hämta Elliott men hade tagit en annan väg än vi gjorde och missat oss :-). Så alla som var på plats hann redan fightas innan de kom tillbaka. Sen blev vi inte många nog och den ena efter den andras mobil blev urladdad och dog... hehe. Men vi tog en match som vi förlorade innan vi gick hem. Elliott och jag duschade och sen var det nattinatti.

På torsdagen var jag på kontoret och jobbade på tills det var dags för Golf med släkten. En present till Olle. Det var knappt jag kom iväg så mycket det var att göra och ta tag i precis innan semestern. Kände mig väldigt stressad men samtidigt var det skönt att åka iväg därifrån lite tidigare, eftersom jag var så trött i huvudet. Hade ont i huvudet också och som tur var hade mamma aspirin med sig som jag kunde ta på golfen.
Det var jättekul att spela golf! Jag gillar verkligen det! Denna gång var jag i samma lag som Rolf, mamma och Annika. Skönt att röra på sig och fint är där. Det enda som inte var så kul var att det regnade ett par gånger under spelet. Så lite frusen och kall blev man.
Mitt lag
Vi hann inte spela alla 18 hål utan bröt vid 14 för vi skulle ut o äta på Spisen. Jag åt först sniglar i vitlök, sen lammkotletter och till efterrätt friterad camenbert. Även denna gång hade de grädde till camenberten, hehe. Så himla konstigt! Men de hade även hjortronsylt och friterad persilja, så det var ju ändå traditionellt på sitt sätt :-).
Väldigt mätta och belåtna åkte vi sen hem till Annika för att fortsätta umgås och äta lite mer. Där åt vi ostar och budapest.
Mums-mums hos Annika
Jag var väldigt mätt och belåten när jag åkte hem.

Jag jobbade hemifrån på fredagen. Det var nog väldigt klokt för jag var helt färdig och kunde typ bara jobba halvdant. Det var väldigt kämpigt att få ihop allt där på slutet. Hann och orkade inte skriva ihop till de övriga vad som skulle göras under semestern, fokuserade istället på att få till rapporter och annat för halvåret. På eftermiddagen gav jag upp och insåg att jag skulle bli tvungen att jobba en dag i helgen också. Och jag upptäckte att jag inte hade mitt fina bockade silverarmband (som Joakim gjort till mig) på armen längre... Det var borta! Så tråkigt. Jag minns att jag hade det på golfen dagen innan, men sen är det helt borta ur mitt minne. Har en vag känsla av att jag ev tog av det men ingen aning om var. Ringde golfklubben o restaurangen men det fanns inte där :-(.
På kvällen hade vi fredagsmys med Elliott.

I lördags mådde jag bättre men bestämde mig för att inte göra någonting vid datorn. Vi la in gurkor och syltade även morötter, lök, ingefära och lime.
Några inläggningar
Joakim lagade väldigt goda asiatiska revben som först kokade i mumsig buljong och sen grillades med glace. Så åt vi det med väldigt musmig nudelsallad och fisksåsdressing och så hackade kanderade jordnötter strösslade ovanpå.
Jättegod nudelsallad med syrade morötter och lök och annat smått och gott i
Efter maten tittade vi på film och tog det bara lugnt. Skönt.

På söndagen var Elliott, Joakim och jag på Noodle Market och åt lunch. Det var första gången Joakim var där. Det var gott!
Elliott på Noodle
Efteråt gick vi på bio och såg "Dumma Mej 3". Den var hur bra som helst! Skrattade massor. Älskar Dumma mej filmerna. Elliott tyckte att den var jättebra också! Vi blev hungriga igen på kvällen och jag tänkte vi skulle göra varma mackor, men brödet hade möglat... så det blev inget med det. Elliott fick makrill på knäckebröd och sen åt vi brie-ost med tuc-kex, våra inlagda morötter och lite annat smått vi hade i kylen. Tittade på Anthony Bourdain som var i Japan på matresa. Det var kul! Nattade lillskrutten.

Och igår var det måndag och min första semesterdag. Elliott fick Bon-bon land i present av Cattafamiljen så Catta, Nea, Elliott och jag åkte dit. På morgonen fixade jag varm korv , kokte pasta och plockade ihop lite smått och gott att ha i pastasallad. Packade väska och sen var vi redo för avfärd. Catta kom och hämtade oss och vi åkte till Danmark och Bon-bon land.

Det regnade när vi kom dit, men sen var det strålande väder resten av dagen! Så det var ju super att vi åkte just denna dag.
Redo för Bonbonland
Det var väääldigt mycket folk där och köer på ca 40 min till varenda karusell. Vi började med att åka Hundprutten, en liten mini berg o dalbana, sen Bäver raft.
 

Vattenfall på Bäver-raften
Åker karusell!
Båda roliga. Sen var vi hungriga och dukade upp vår mat och lunchade. Korven smakade ingenting, ska aldrig köpa den sorten igen. Elliott tyckte dock den var jättegod och åt flera stycken :-D. Så det var ju bra. Själv åt jag en och sen gick jag över till pastasalladen, vilken var mumsig.

Elliott fick kasta basketboll för att vinna en pokemon figur. Han lyckades få i bollen i sitt sista kast och vann en Pokemondocka! Han var såååå glad och nöjd!
Nöjd Elliott med sin Charmander (pokemon)
När man hade vunnit en sådan så kunde man gå till det ståndet kl 17 och få ett gratiskast och kanske vinna en till. Elliott var så glad för sin vinst att han bar med sig den hela tiden. Han ville väldigt gärna hem o visa den för sin pappa, hehe.
Vi åkte fler karuseller, cyklade i pelikancyklar ovanför marken och sen var det dags för gratiskastet.
Ingen före honom i kön klarade det men Elliott satte den! Så han vann ännu en stor fin Pokemon och var vääääldigt stolt!!!
Wohoo, ännu en pokemonfigur!
Vi gick på 4-d bio som låg vid utgången alldeles innan vi åkte hemåt. Det var kul, men den tredje filmen (totalt 15 min film visade de, tre i rad) kunde de hoppat över. Den första och andra var klart bäst! På hemvägen körde vi in om Flygkiosken och beskådade flygplan som lyfte (hur många som helst, kom hela tiden) och Catta o jag åt fläsk-steks burgare (supergod) och Elliott o Nea åt toast, Elliott älskade den och fick två stycken.
Om ni tittar noga ser ni flygplanet vid skogsdungen, just på väg att lyfta.
När jag kom hem så hade Joakim påbörjat ett nytt jättefint bockat silverarmband till mig. Det var nästan klart. Ett som var som det jag tappat men mer symmetriskt utformat och lite tjockare! Jättefint! Jätteglad blev jag! Så snällt av honom! Jag hoppas verkligen att jag inte kommer att tappa det.




Vars ett fint glas att ha på sängbordet
Vi har skaffat väldigt bra vattenglas att ha vid sängen. Otaliga är de glas som vält antingen pga att man knuffat till dem eller katterna vält ut dem... Nu betydligt säkrare! Bra också vid datorn.

Inga kommentarer: