söndag, januari 08, 2017

Nytt år nya tag

Så är det nu 2017 och jag önskar sååå att det blir ett riktigt fint år för alla! 
För första gången har jag lyckats med att göra en årssammanfattning. 2016 var fyllt av många fina upplevelser men även många jobbiga. Det var alldeles för intensivt mest hela tiden. Så mycket som hänt under detta år och då kom ändå inte allt med... 

Hur som helst så är det nu ett nytt år med nya tag! En vecka har gått och jag har varit på kontoret och jobbat vilket gått bra. Det är skönt att jobba när det inte är så många där. Sömnen är fortfarande dålig och svår att komma till rätta med. Joakim börjar äntligen komma upp över ytan och det känns som att det äntligen har vänt och att han mår lite bättre. Jätteskönt!

Vår amaryllis har just börjat blomma
Lördag:
Joakims mamma tittar in lite kort på eftermiddagen och vi ordnar med kvittona för alla apoteksbesök, taxi och ambulans. Så mycket pengar att ligga ute med. Hon ska skicka in detta till försäkringsbolaget nu. Vi passar samtidigt Heimi medan Elliott och Michael är och firar Michaels brors 60-årsdag. 
På kvällen äter vi spagetti med köttbullar och har lördagsmys med Elliott. Vi ser Madagaskar 3. Den är kul! 

Idag är det söndag och det är skönt att det är vilodag. Joakim har sagt upp sin lägenhet och ska flytta in helt hos mig. Det har vi inte orkat fundera kring än. Alltså själva flytten av grejor och flyttstäd... Nu är prio ett att Joakim blir helt frisk. Sen tar vi tag i det andra. 

Joakims mamma säger sig må väldigt bra av att dricka gröna smoothies, hon lämnade en till oss. Den innehåller spenat, äpple, havregryn, banan, vatten medmera och är faktiskt god. 

Så vi ska testa att dricka en grön smoothie varje dag. Så får vi kanske i oss lite mer nyttigheter och blir piggare? Lyckas vi göra någon riktigt god ska även Elliott få detta. Han behöver också lite mer vitaminer och så. Sen tänkte vi också införa kvällspromenad. Så kanske sömnen blir bättre? 
Elliott o jag är vid strandängarna, vattnet är ända uppe vid cykelbanan. 
Det är så mycket jag vill ändra detta år. Så mycket jag ligger efter med och vill komma i kapp. Både på hemmaplan och på jobbet. Jag har lite avslutningsgrejor för kollektivet kvar innan jag helt kan släppa det. Jag skulle gärna flytta ifrån kollektivet, för även om det inte är mycket tid jag lägger där nu när jag inte är kassör så är det ändå matveckor, trädgårdsdagar och annat man bör deltaga i. Plus att man ju bor här för att vara aktiv. Jag orkar inte vara aktiv i detta för tillfället och då känns det fel att bo här. Plus att det är väldigt litet och trångt nu när Joakim flyttar in. Stackars Elliott har bara sängen och sängbordet som sitt eget i sitt rum. Resten är min arbetsplats... Inte för att han klagar. Han sitter mycket i vardagsrummet. 

Men om någon har tips på hur man gör för att hitta en billig 4:a (eller 3;a) någonstans i centrala Malmö eller i Limhamn så hade det varit bra att veta :-D. Hade sparat en del pengar på att kunna cykla överallt och inte behöva använda bilen, på att bo nära jobbet mm. Sen någon gång hade vi velat bo i hus såklart. Saknar trädgård och utrymme och friheten i hus. Men tror vi måste spara och ladda lite energi först. 

Tja det är lite tankar så här i början på nya året. 
Just nu känns det som att årets ledord är att äta bättre, röra på mig mer, ta det lugnt och försöka vila och njuta av allt fint jag har. Umgås med Elliott, Joakim, familj och vänner. Jobba metodiskt och pausa ofta och se till att jag känner att jag har balans i arbetsbelastningen. 

Det är ju årsbokslut och revision nu närmaste halvåret, så jag vet att det är tuffaste jobbtiden. Men om jag planerar väl och är strukturerad så kommer det säkert att gå bra! Vi får väl se? 
Min plan är också att försöka hålla bloggen vid liv, det är ju faktiskt smått fantastiskt att ha bloggat i över 10 år. Så det vore dumt att sluta nu tycker jag... :-)

Gott nytt år!

Inga kommentarer: