fredag, juli 01, 2016

Somriga Grekland

Nu har vi varit på en härlig semester i varma o sköna Zakynthos, Elliott, mina föräldrar o jag! När vi kom till dit var det 40 grader! Det höll i sig och var varmt o skönt ända tills på lördagen då det kom åska och regn i massor! Jag glömde att ta med min kamera, så det har fått bli mobilbilder hela resan. Mobilen var duktig på att ladda ur sig och jag lyckades inte förstå vad som drog så mycket batteri... Det var en jättefin ö tyckte jag. Väldigt grön och full av olivträd och olivlundar. Även citronträ, apelsinträd och fikonträd fanns lite överallt. Vackert!


Vi badade massor i poolen på hotellet, alldeles lagom djup för Elliott. Där kastade vi mycket badboll mellan oss alla också. Det var skoj! Mamma hade med luftmadrasser också, det är alltid mysigt att ligga på i poolen.
Favoritpoolen vid hotellet
Poolhopp
Plums!
Blommor på hotellet o en grekisk humla
Olivträd utanför hotellet
Vi åt god all-inclusive mat, speciellt kakorna. Alltså sjukt god baklava och allehanda bakverk. 
Det var kakor och glass till varje måltid :-D. Passade mig perfekt! Själva maten var inte riktigt lika bra som andra ställen vi varit på men absolut helt OK. Elliott tyckte mest om pizzan och pastan.
Frukost
Goda oliver
Mumsig ost
Vattenmelon varje dag
Vi var i vattenlandet en hel del också. Det tog kanske 5-10 min att gå dit och man gick delvis genom en olivlund.  Jättefint badland speciellt för små barn då det var massor av vattengrejor som passar dem. Och det var roliga rutschkanor. Elliott var dock tvungen att visa att han kunde simma för att få åka dem. Han fick tack o lov godkänt efter några uppvisningar :-). Han simmar mest crawl och under vattnet och så väder han o simmar på rygg för att andas emellan, hehe. Man fick inte ha armpuffar i vattenlandets rutschkanor. 
Vattenlandets barnavdelning
Mycket för barn att leka med

En jättemysig lazy river att åka badring i. Gjorde jag flera gånger
Vi hade fin utsikt från balkongen när det började skymma. 
Balkongutsikt
Vi tog en promenad ner till stranden. Den låg jättenära, typ 5 min bort. Det var väldigt stenigt i vattnet så inte så bra att bada vid. Men Elliott o jag plockade en massa stenar med oss. 
På väg till stranden
Stranden vid hotellet
Elliott o jag gjorde ett hjärta
Det var inte all-inclusive med "äkta" grejor i dryckesväg utan inhemsk läsk o sprit. Ville man ha något "äkta" fick man betala extra. Det gjorde jag ibland och i varje drink fick man ett tomtebloss :-D. Det tyckte Elliott var kul.


En tomtebloss drink
På lördagen bestämde vi oss för att ta bussen in till Zakynthos stad. Vi åkte efter frukosten och det var väldigt varmt denna dag. Bussen stannade mitt ute i ingenstans (kändes det som).
Här stannade bussen, bakom huset. Ingen stad i sikte...
Men det var nära, man fick gå ner för en lång backe så kom man till staden o havet. 
Det var så varmt så vi orkade inte gå runt så länge. Vi gick in och fick lite svalka i en kyrka. En kyrka med väldigt mycket guld överallt därinne... 
Fin plats utanför kyrkan 
En gata i staden
malätna kattungar som vi såg på väg mot bussen
När vi kom hem från stan så började det regna och åska. Det bara vräkte ner och  Elliott o jag blev alldeles plaskblöta på väg ner till restaurangen när vi gick för att äta lunch. 
Rejält regnväder
Vi höll oss mycket på hotellrummet denna regniga dag :-). Elliott hade bränt sig lite på axlarna och jag på ryggen. Så vi mådde bara bra av lite paus från solen. Men oj som det åskade och blixtrade. Regnade hela natten också.

På söndagen var det fint väder och vi hyrde bil och körde först till en strand för lite badstopp.
Bilen vi hyrde, en stor sådan
Det var långgrunt i havet
Elliott tyckte att det var skönt att bada där

Vi körde längs vindlande vägar till en hamnstad. Jag behövde en svalkande cola efter den rafflande körningen där jag inte hade riktigt koll på vilken växel jag skulle använda i backarna i början... hehe. Men när jag väl fick rätt på det så gick det finfint att köra. 

Asfalterade ganska fina men bitvis branta vägar
Jag lyckades bara ta en bild på vägen (eftersom jag körde) och den ser kanske inte så brant ut... men det var typ 10% lutning på flera av vägsträckorna och det var väldigt snäva svängar.


De hade en fin ugn på restaurangen
Vi gick till en restaurang där jag fick min cola och så åt vi lunch. Det var de godaste calamares jag ätit på länge! Och väldigt goda pommes också. 
Fick tummen upp av Elliott
Sötispojke
Vi gick ner till stranden också och letade efter en båt som kunde ta oss ut till de blå grottorna. 
Elliott letar stenar på stranden
Det var väldigt klart o fint vatten
Vi åkte båt ut till de blå grottorna. Det var superskönt med båtturen och fina grottor. 
Elliott på båten
Några av grottorna

Åker igenom en grotta
Pappa hoppade i havet från båten och badade i det vackra, klara vattnet. 

På väg ner i vattnet
Havsbad
På hemvägen köpte jag olivolja (som jag inte smakat på än) och apelsinhonung (fantastiskt god) av en kvinna som själv odlade och gjorde allt. 
Den lilla affären
Den näst sista kvällen hittade inte Elliott något att äta på buffén så då gick vi ner till en restaurang vid havet. Där beställde han in calamares. De var goda men Elliott tyckte att de var beska och åt nästan inga... 
På väg mot restaurangen o havet 
Väntar på maten
Vi var egentligen väldigt mätta men beställde in ugnsbakad fetaost, grekisk sallad och calamares. 
Salladen
Bläckfisken
Vi satt där tills solnedgången och det var väldigt mysigt! Det var grekisk afton och där var dansare som bjöd upp till dans. Mamma dansade med. Skoj! Vi andra tittade på :-).
Vi var väldigt mätta eftersom vi redan ätit middag på hotellet innan vi gick till restaurangen. Och när vi skulle betala så fick vi alla vars en kaka. En jättestor bit kaka. Väldigt god, hehe. Men oj så mätt jag var efter att ha ätit min... 
Fin solnedgång där vi satt o åt
Sista kvällen gjorde vi en favorit i repris och gick ner till havet och restaurangen igen. Det blåste ganska mycket och det var vågor som Elliott tyckte var roliga att gå ut i. 

Elliott på stranden
Middag i kvällsljus
Mamma o jag var också med på vattenjympa två dagar. Det var en himla bra ledare, han var väldigt entusiasmerande och energisk. Han hade salsa också och dansade hur bra som helst. Men det vågade jag inte vara med på... 

På onsdagsmorgonen var det dags för hemresa. Vi började med att äta lite frukost och jag hade packat allt innan vi gick ner till frukosten. Hämtade väskorna och sen bar det av hemåt. Flygresan gick jättebra och väskorna kom fort. Sen fick vi vänta lite på tåget som var försenat. Michael o Heimi mötte upp oss och jag fick min bilnyckel. Michael hade kört dit den så att vi kunde ta oss hem smidigt. Han själv åkte till uppfödaren med Heimi. Jag körde mina föräldrar hem till sig och tackade för denna finfina resa! Det var så skönt med semester o sol o bad! Och jag lyckades sova mycket bättre än jag trott att jag skulle göra, så det var ju jätteskönt. 

Körde hem o Elliott o jag packade upp och det var kaos i lägenheten med saker överallt. Mina blommor hade blivit väl omhändertagna av Michael och blommade fint. Men alla mina penséer har mjöldagg och ser väldigt tråkiga ut. De sjunger ändå på sista versen så det gör inte så mycket. 
Några av mina blommor 
Och några till
Skulle hämta katterna men pratade med Annika som tyckte att de kunde vara kvar tills på söndag. Så det fick de. Dagen efter var det dags för Roskildefestivalen och jag ville gärna hinna träffa Joakim innan. Så när jag slängt in en tvätt och Michael kommit hem och Elliott gått dit så åkte jag hem till Joakim. Han bjöd på smörrebröd och matjessill och det var jättegott och kul att äntligen träffas igen :-)! Tårta som han bakat åt vi också. 
Smörrebröd
Mumsig tårtbit med mördeg, maräng, grädde o jordgubbar
Åkte hem på torsdag förmiddag och packade inför Roskilde, tvättade lite mer, städade undan så mycket jag hann innan vi skulle åka iväg. Vid 13-tiden körde vi till Roskilde, Elliott, Michael och jag. Det ösregnade på vägen dit, men det klarnade upp när vi kom fram. Och där är vi nu :-).

4 kommentarer:

åsa sa...

Men Katta! Vem glömmer kameran?!?!?! :D
Fina bilder ändå såklart! Och så härligt det lät och ser ut! Nästan så jag blir sugen på charter igen... :)

Petra sa...

Ja, hur kunde du glömma kamera? ;-) men det gick ju uppenbarligen bra att fota med mobilen också. Jag visste inte ens var Zakynthos låg. var tvungen ett googla. :-) Så vi var i Grekiska övärlden samtidigt? Vi åkte ju hem midsommardagen. :-)

Låter som ni hade en minst lika härlig semester som vi hade! Kul!

Kattalena sa...

Hejsan! Jag jag såg att ni också var i Grekland när vi var där :-). Verkade så läskigt med tjejen som spydde samma dag ni kom :-O. Jag som har kräkfobi hade fått hela resan förstörd om det hänt när jag kommit...
Men ni verkar ju ha haft det jättebra :-)
Kul! V hade det också superbra o skönt!
Har varit på Rhodos o tyckte mycket om den ön också. Zakhyntos är också väldigt fin!
Dumt med kameran, jag är alldeles för dålig på att använda den. Får bli skärpning där...

Kattalena sa...

Ja, vem glömmer kameran???? :-(
Jätteskönt har vi haft det! Du borde åka igen o se till att inte bli förkyld på resan nästa gång :-D.